Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

KI VAGYOK ÉN?

2020.09.29.

Októberben keressük önmagunkat, alakítsuk értékrendünket!


Október 1-4.
Október rögtön egy Teliholddal indul. Október 1. éjjelén a Kos jegyében haladó Hold kerül szembenállásba a Mérleg Nappal, ezért még másnap is erősen érezhető hatása. Feltörhetnek belőlünk régen elfojtott indulatok. Harag, düh, belső feszültség lehet rajtunk úrrá. Igyekezzünk ezt tudatosítani, megtalálni a valódi okát, mielőtt még mindent rázúdítanánk társunkra, vagy bárkire, aki a közelünkben van! Vezessük le a felgyülemlett feszültséget, de ne engedjük robbanni! Keressük meg a gyökerét magunkban! Még akkor is érdemes önvizsgálatot tartanunk, ha könnyen találunk mérgünkért okolható személyt, vagy élethelyzetet. Vizsgáljuk meg azt, hogy miért vált ki belőlünk erős indulatokat az adott esemény, mondat, szó stb.! Ha mindenáron küzdeni akarunk, azt ne egy másik emberrel tegyük! Harcoljunk inkább saját korlátainkkal, félelmeinkkel, gátjainkkal, hogy harmóniát teremthessünk belső világunkban!

Október 2-án a Vénusz a Szűz jegyében folytatja útját. Energiáját arra használhatjuk, hogy képesek legyünk alkalmazkodni körülményeinkhez, hogy előrelátóan megtervezzük mindennapjainkat. A Szűz Vénusz a takarékosság szimbóluma is, nem szeret semmit kidobni, vigyáz az értékeire és praktikus megoldásokkal képes előállni annak érdekében, hogy ne menjen semmi pocsékba. De a rend és tisztaságmánia is ehhez az energiához tartozik. Érdemes ezt az oldalát az ésszerűség határain belül tartani, ha esetleg ránk törne a nagy sikálhatnék.


Október 5-11.
Október 5-től a Bakban hátráló Plútó újra egyenes irányban mozgónak látszik. Április 26. óta haladt látszólag visszafelé egészen addig a pontig, ahol az év elején járt. Az elmúlt közel öt és fél hónapban szembesülhettünk olyan helyzettel, gondolattal, viselkedésmóddal, ami gyökeres változást igényelt. Végiggondolhattuk életünk történéseit, kielemezhettük jelenlegi élethelyzetünket, felismerhettük belső korlátainkat, félelmeinket. Valószínűleg elakadást, egy helyben toporgást élhettünk meg. Talán kedvetlenek, esetleg kissé depressziósak voltunk ebben az időszakban. Nem tudtuk hogyan tovább, mihez kezdjünk. Ha foglalkoztunk magunkkal, fordítottunk időt önismeretre, hallgattuk lelkünk üzenetét, akkor tudatosítva a szükséges változásokat, a Plútó előreindulásával kezdetét veheti az a transzformáció, az a gyökeres átalakulás, ami segít továbblépnünk, ami támogatja sorsunk elfogadását és megélését.

Október 6-tól kb. 2 héten keresztül kap a Mérleg Nap egy feszült, de tanító, formáló fényszöget a Bak Jupiter-Plútó-Szaturnusz hármasától. Ideje meghatároznunk és felvállalnunk saját magunkat, elengednünk az állandó megfelelést. Persze ez nem azt jelenti, hogy most már csak az történhet, amit mi akarunk és ezt rá is kényszerítjük a környezetünkre. Hiszen a Kosban hátráló Mars, az akarat, a vágy szimbóluma is ugyanezt az átalakító energiát kapja a nagy triumvirátustól. Nevezetesen abból a célból, hogy újragondoljuk tetteinket, vágyainkat és mindazt, amit szeretnénk megvalósítani, véghezvinni. De fontos, hogy legyen egy olyan értékrendünk, amihez ragaszkodunk, amivel azonosulunk és amit tiszta szívvel képviselünk. Ez teremti meg majd belső harmóniánkat és ez teszi lehetővé, hogy olyan emberekkel kapcsolódjunk és olyan környezetet alakítsunk ki magunk körül, akikkel és amivel képesek vagyunk összhangba kerülni.

Október 7-től a Bikában hátráló Uránusz és a Szűz Vénusz kerülnek kedvező fényszögkapcsolatba. Energiájuk segít átgondolnunk, hogy mit jelent számunkra a biztonság, a stabilitás.  Valóban annyira fontos az anyagi javak felhalmozása? Mit áldozunk fel érte és megéri ez az áldozat? Megtervezhetjük, hogy hogyan változtatunk már-már bebetonozódott helyzetünkön, megmerevedett életterületünkön. Fontos, hogy ne kapkodjunk, hiszen ez még csak a tervezgetés időszaka! De megszürkült párkapcsolatunkat is felpezsdíthetjük, vagy meglelhetjük benne hétköznapi apró örömeinket is.

Október 9-től a Szűz Vénusz a Skorpió Merkúrhoz is kapcsolódik. Érdemes figyelnünk kommunikációnkra, főként azért, hogy ha változást szeretnénk kapcsolatainkban, akkor a régi sérelmeket ne olvassuk partnerünk fejére! Beszéljünk róla, de ne bántó hangnemben és semmiképp ne vádaskodva. De magunkat sem érdemes gyötörni azzal, hogy mit rontottunk el, legyen szó bármelyik életterületünkről. Koncentráljunk a megoldásra, arra, hogy hogyan tudunk javítani a kialakult helyzeten.


Október 12-18.
Október 12-től a Szűz Vénusz szembenállásba kerül a Halak Neptunusszal. Belesüllyedtünk a szürke hétköznapokba, érzéseink lassan halványulnak, vagy képesek vagyunk még szeretettel kapcsolódni, örömöt lelni a szeretteinkkel való együttlétben? Netán nem látjuk tisztán helyzetünket, illúziókat kergetünk, ámítjuk magunkat valamivel? Most felszínre kerülhet a valóság, megláthatjuk mindazt, ami valójában körülvesz minket. De még mielőtt mindent felrúgnánk, mert épp nem tetszik ami elénk tárul, gondolkozzunk el azon, hogy milyen szerepet játszottunk a helyzet kialakulásában. Pár nap múlva az Égiek meg is adják az időt erre az elmélkedésre.

Október 15-től ugyanis a Skorpióban járó Merkúr látszólag hátráló mozgásba kezd, s november 4-ig tartja ezt az irányt. Ebben az időszakban érdemes inkább befelé figyelnünk a külső kapcsolódások helyett. Átgondolhatjuk, hogy nem ragaszkodunk-e szélsőségesen bizonyos gondolkodásmódhoz, viselkedésmintához. Nem ragadtunk-e bele élethelyzetekbe, kapcsolatokba. Mi az, amit elfojtottunk, nem mondtunk ki, pedig szükség lett volna rá. Felbukkanhatnak régi ismerősök, akikkel lezáratlan, vagy tisztázatlan ügyeink voltak. Esetleg még mindig nem vágtuk el azt az érzelmi szálat, ami egykor összekötött minket. Figyeljünk kommunikációnkra, mert kiengedve a feszültséget, könnyen odamondogathatunk olyat is, amit később aztán megbánunk.
Merüljünk el gondolatainkban, de ne agyaljuk túl a dolgokat! Igyekezzünk egyelőre csak „megfigyelők” lenni!

Október 16-án este fél 10-kor Újhold lesz a Mérleg jegyében. Elsősorban belső egyensúlyunk megteremtéséhez használhatjuk ezt az energiát. Önmagunk elfogadásán keresztül, egy határozott értékrend kialakításával érhetjük el azt a belső megnyugvást és szabadságot, ami megszabadít a másoktól való függéstől és lehetőséget ad egy egyenrangú kapcsolódáshoz. Önmagunkat értékelve és megbecsülve kapcsolatainkba is új energiát, új színt vihetünk. A változás persze nem mindig sétagalopp, de sose felejtsük el, hogy mi felé haladunk! Nem lehet más a célunk, csak a harmónia és a szívből jövő szeretet.
Ennek megfelelően a Vénusz is megkapja a Jupiter-Plútó-Szaturnusz átalakító energiáját. A következő közel 2 hétben fennálló pozitív fényszögkapcsolatuknak köszönhetően lehetőségünk lesz kapcsolataink minőségén változtatni. Kimozdíthatjuk a megszokott rutinból és élettel, szeretettel tölthetjük fel.

 

Október 19-25.
Október 20-án megszűnik a Kos Mars és a Mérleg Nap szembenállása, az az energia, ami esetleg felbolygatta belső egyensúlyunkat, vagy épp feszültséget generált kapcsolatainkban, a külvilágban.

Október 23-án éppen csak elkezdjük a napot, amikor a Nap átlép a Mérlegből a Skorpió jegyébe. Itt rögtön össze is kapcsolódik a retrográd Merkúrral, segítséget nyújtva abban, hogy tudatosodhasson az a folyamat, ami az elmúlt napokban-hetekben zajlik bennünk és körülöttünk. Szembesülhetünk azzal, hogy nem gondolhatjuk, nem érezhetjük mindig ugyanazt, mint más. Lehetnek eltérő elképzeléseink, adódhatnak félreértések, de ettől még megérthetjük, elfogadhatjuk egymást. Fontos azonban, hogy értékrendünket és önmagunkat ne adjuk fel! Legyünk őszinték magunkhoz és vállaljuk fel azt a valakit, akik valójában vagyunk. Így tudunk a külvilágban is hitelesek maradni.

Október 24-től a következő 2 hétben nemcsak a Merkúr lesz szembenállásban a Bika Uránusszal, hanem a Skorpióban haladó Nap is. Megdőlhetnek régi elképzeléseink, gondolkodásmódunk, összeomolhat idillikusnak vélt helyzetünk. Felszínre kerülhetnek olyan titkok, amik megingathatják biztonságérzetünket. Egyelőre csak figyeljünk, hogy milyen érzések ébrednek bennünk! Gondoljuk át, hogy a kialakult helyzetet, történéseket hogyan tudjuk kezelni, hogy reagálunk rá. Még nem a tettek ideje van, ezért sorsfordító döntéseket ne most hozzunk meg! Hagyjuk, hogy átjárjanak ezek az energiák! Igyekezzünk minél többet okulni az eseményekből, a feltörő érzésekből és szétválogatni az ocsút a búzától, megállapítani, hogy mi az, ami csak egy álomvilág díszlete és mi az, ami valóban része életünknek!
 

Október 26-31.
Október 27-től november közepéig meg is kapjuk ehhez a szokásos átalakító energiát. Feszültséggel és sok-sok tanulsággal, fejlődési lehetőséggel teli időszak következik. Nem mindennapi időszakot fogunk átélni, de erről majd novemberben.

Október 28-án kora hajnalban a látszólag hátráló Merkúr visszalép a Mérleg jegyébe. Emiatt nagyfokú bizonytalanság lehet rajtunk úrrá. Úgy érezhetjük, hogy képtelenek vagyunk dönteni, választani, elhatározni magunkat. Fogalmunk sincs, hogy jó irányba haladunk-e, mit akarunk, merre tartunk. Egyszer úgy gondoljuk, hogy minden rendben, máskor meg úgy, hogy semmi sincs a helyén. Legfontosabb, hogy ne essünk kétségbe és egyelőre hagyjuk a döntést is! Keressük önmagunkat! Figyeljük, hogy mi vonz, mi szerez örömet, milyen helyzetben és kivel érezzük jól magunkat! Fókuszáljunk továbbra is értékrendünkre, határozzuk meg azt, hogy kik vagyunk és húzzuk meg ennek megfelelően határainkat! A többi majd alakul a maga idejében.

Ezzel szinte pontosan egyidőben a Vénusz is a Mérleg jegyébe lép. A Vénusznak ez saját jegye, itt jól érzi magát. Harmónia és egyensúly megteremtésére törekszik. Legfőbb üzenete önmagunk elfogadása. Önmagunk megértéséhez kapcsolataink is – legyen szó bárminemű kötődésről - hozzásegítenek. Persze nem mindig idilli módon. Lehet, hogy épp felbosszant valaki viselkedése, kommunikációja, szemléletmódja. Ne felejtsük azonban, hogy a külvilág mindig tükör és nem mást, mint minket tükröz vissza. S ha irritál valakinek valamilyen tulajdonsága vagy magatartása, az a minta vagy megvan bennünk is, vagy épp hiányzik belőlünk. S a másik semmi mást nem csinál, mint épp megmutatja ezt. Ha ezt felismerjük és képesek vagyunk tudatosan változni, változtatni, akkor újra összhangba kerülhetünk a másik féllel és főként egy új, stabilabb lelki állapotba juthatunk kibillent egyensúlyunkból. Végül fellélegezhetünk, hogy most már ezt is megtanultuk.

Október 31-én Telihold lesz a Bika jegyében. Nagyon erős energiák mozdulnak meg, mivel a Hold az Uránusszal is együttáll. A Skorpió Nappal való szembenállás pedig a legmélyebbre hatol, igazi tisztuláshoz, elengedéshez való erőkkel bír. Érdemes befelé figyelnünk, meditálnunk, hogy rálássunk azokra a dolgokra, azokra a helyzetekre, mintákra, amikhez túlzottan ragaszkodtunk. Megszabadulhatunk régi sérelmeinktől, fájdalmainktól, berögzült sémáinktól. Lelkünk újjászülethet. Egy új korszak kezdetének küszöbére értünk.



A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza