Asztrológia a mindennapokban

KI VAGYOK ÉN?

2019.06.20.

Június végén önmagunk megtalálása a cél.

Június 21-én a hónap utolsó dekádját a nyári napfordulóval indítjuk. Az esti órákban a Nap a Rák jegyébe lép és ezzel kezdetét veszi a csillagászati nyár. Ezen a napon van legtovább világos, elértük a fény csúcspontját, a továbbiakban már szép fokozatosan rövidülnek a nappalok.
Továbbra is érezteti átalakító hatását a Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó hármasa, még mindig szembenállva a Rákban haladó Mars-Merkúr párossal. Vélhetően már eddig is tapasztaltuk azokat az energiákat, amik érzelmi életünket, családi kapcsolatainkat, lelkünk vágyódásait formálták. Lassan érzékelhetjük a Nyilas Jupiter és az Ikrek Vénusz szembenállását is, ami pedig az őszinteségünkkel, önbizalmunkkal kapcsolatos kérdéseket feszegeti. Biztos, hogy vállaljuk magunkat olyannak, amilyenek lelkünk mélyén vagyunk? Ismerjük egyáltalán magunkat? Vagy csak megjátszuk, hogy vagyunk valamilyenek? Csak eljátszunk bizonyos szerepeket? Magunkra kényszerítünk helyzeteket? Mindkét szembenállás résztvevői fényszögkapcsolatban vannak a Halak Neptunnal. Sőt, az egymásnak feszülő témákat valójában a Halak Neptun analógiáival oldhatjuk fel. Legpozitívabb megélése ennek a planétának, ha a szeretetet, az egységbe forrást, az önzetlenséget, az áldozathozatalt választjuk. Ezeken keresztül létezhetünk egy érzelmi alapú kapcsolatban, vagy bízhatunk őszintén magunkban és másokban is. Legfontosabb, hogy saját magunkkal kerüljünk egységbe, legyünk önazonosak, s forduljunk szeretettel összes tulajdonságunk irányába. Hiszen ezek együttese tesz minket különlegessé, szerethetővé és megismételhetetlenné. Persze amíg eljutunk ebbe az idealisztikus szellemi magasságba, addig valószínűleg szembesülnünk kell mind az anyagi, mind az érzelmi szintű élethelyzetekkel is. A hónap végéig még nagyobb a kockázata a figyelmetlenségből bekövetkező baleseteknek. Legyünk körültekintőbbek a közlekedésben és nem árt óvatosnak lennünk a vizeken sem, hiszen Neptunus a vizek és  a tengerek istene. Sajnos nem véletlen mostanában a sok vízi szerencsétlenség. A családi és érzelmi kapcsolatainkban is könnyen kipattanhat olyan vita, amiben sosem fogunk dűlőre jutni a tekintetben, hogy kinek van igaza. De valójában mindegy is, hiszen valószínűleg nem ér annyit a téma, hogy amiatt megsértsük egymást, vagy felrúgjuk a kapcsolatot. Érdemes azért tízig számolnunk, mielőtt bármit mondunk, mert a kimondott szó tud olyan sebeket ejteni, ami később csak évtizedek alatt gyógyul.
Ezen a napon a Neptunt már megállni látjuk az Égbolton.

Június 22-én pedig nagyon lassan, de elindul látszólag hátrafelé és egészen november 27-ig halad így. Ezalatt az idő alatt átgondolhatjuk a Neptun témáit: szeretet, odaadás, áldozathozatal, önzetlenség. Van olyan személy, vagy helyzet az életünkben, akiért és ahol lemondunk önös érdekeinkről, hatalmunkról, netán saját céljainkról is és gyakoroljuk a felsorolt fogalmak valamelyikét? Vagy előfordult a múltban, hogy túlzásba vittük önzésünket és megfeledkeztünk a másikról? Esetleg meg is bántottuk viselkedésünkkel? November végéig felbukkanhatnak újra ismerős helyzetek, ahol dönthetünk másképp, követhetjük szívünket és kedvességgel, megértéssel viszonyulhatunk másokhoz. Ha pedig mi voltunk áldozatai egy élethelyzetnek, akkor most lesz alkalmunk végiggondolni, hogy hogyan tudjuk kezünkbe venni az irányítást és elkerülni, hogy mártírt csináljunk magunkból. Emlékeztetőül szeretném megemlíteni, hogy hátráló mozgású a Jupiter, a Szaturnusz, a Plútó és most már a Neptun is. Igazi befelé fordulós, morfondírozós időszak következik. Átgondolhatjuk életünket, kapcsolatainkat, különösen a magunkhoz fűződő viszonyunkat. Most listázhatjuk, hogy mi az, amit másképp csinálnánk. Mi az, amitől úgy gondoljuk, hogy jobb emberré válunk. Nem könnyű időszak, de letehetünk régóta cipelt nehéz terheket is, ezért csak nyerhetünk, ha energiát fektetünk az önismeretbe és a tudatosabbá válásba.

Június 23-án a Hold a Halak jegyébe lép és kedvező kapcsolatba kerül a Rák Nappal. Szinte feltárja érzelmi életünket. Azt, hogy mi fontos a lelkünknek, hogy hogyan kerülhetünk önmagunkkal egységbe.

Június 24-én továbbhaladva a Halak jegyében, a Hold eléri a Neptunt is, még jobban erősítve intuícióinkat és megmutatva azt az irányt, ami lelki sebeink gyógyulásához, önmagunk nyílt és őszinte felvállalásához vezet.

Június 25-től a hónap hátralévő napjaiban a Rák Nap és a Bika Uránusz kapcsolódása segít, hogy megtanuljunk adni. Mit adjunk? Lehet érzelmeket, biztonságot, anyagi javakat. Bármit, amire másnak szüksége van.

Június 26-tól pedig már kezdhetünk kicsit fellélegezni, hiszen napról napra szűnnek meg a már említett szembenálló bolygókapcsolatok, s velük együtt az elmúlt időszakban tapasztalt feszültségek is. Ezen a napon még a Neptun és az Uránusz 2018. október eleje óta tartó kapcsolódása is kienged. Ez a két planéta az elmúlt közel 9 hónapban pont azt a kérdést feszegette, hogy tudjuk-e magunkat korlátozni és másokért tenni, vagy fontosabb a saját jólétünk, élvezeteink, a pénz előteremtése és vég nélküli elköltése a szeretteink és a velük töltött idő helyett.

Június 27-én hajnalban a Merkúr az Oroszlán jegyébe lép. Az érzelmek után a teremtés kerül már előtérbe. Ha fellángolt valami a Rák Merkúr idején, az most szerelemben teljesedhet ki. Ha stabil érzelmi kapcsolatban élünk, akkor teremthetünk közösen valamit. Kedvet kaphatunk gyermekvállaláshoz, családi vállalkozáshoz, kreatív alkotó munkához, de megtalálhatjuk örömünket a megszokott, hétköznapi rutinunkban is.

Június 28-tól július 15-ig az Oroszlán Merkúr feszült fényszögkapcsolatban lesz a Bika Uránusszal. Emiatt lehet, hogy még kicsit keresgéljük azt a közös platformot, ahol nem korlátnak, hanem kiteljesedésnek élhetjük meg a közös teremtést. De a hónap hátralévő napjaiban a júniusban igazán nagy feszültséget okozó bolygókapcsolatok sorra megszűnnek, ezért ha nem királyi magasságokból letekintve, nagy egoval viszonyulunk a megváltozott helyzetekhez, akkor egy új minőségben, egy új alkotásban lelhetünk új örömöket.

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu