Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

KERESZTES LOVAG VAGY BÉKÉS HARCOS?

2018.01.19.

Talán nem is harcos, csak hite szerint cselekszik valamiért.

Január 21-én a Nap már a Vízöntőben jár és egészen február 11-ig együtt halad a Vénusszal. Hogyan legyünk boldogok egy közösségben úgy, hogy bár beleolvadunk a közösségbe, szolgáljuk érdekeit, de mégsem veszítjük el egyéniségünket, karakterünket? Alkalmazkodjunk egyáltalán? És ha igen, milyen mértékig, milyen áron? Ezeket  a kérdéseket veti fel a Nap és a Vénusz közös sétája. Ráadásul ezt a “hovatartozást” úgy szeretnénk, hogy célunk is megvalósuljon és biztonságban is érezzük magunkat. Nem sok ez egy kicsit? Attól függ, hogy milyen definíciót teszünk a “megvalósult cél” és a “biztonság” fogalmak mögé. Hogy milyen szemléletmóddal közelítünk ezek létrejöttéhez. Ha tudatosak vagyunk, és a biztonságot nem egy fix élethelyzethez, egy berögzült állapothoz kötjük, hanem az állandó változáshoz való alkalmazkodásban találjuk meg, ha a kitűzött célunk megvalósulását is rugalmasan kezeljük, akkor egyre közelebb kerülünk ahhoz az életérzéshez, amit megálmodtunk magunknak. Január utolsó tíz napja kedvez annak, hogy kimozduljunk szellemi megrekedtségünkből. Új nézőpontból, új gondolatvilággal értékeljük helyzetünket, magunk mögött hagyva elavult szemléletmódunkat.
Fizikai, testi problémákból való felgyógyuláshoz is kedvező időszak ez. Főként mozgást korlátozó betegségek javulhatnak akár a teljes felgyógyulásig.

A következő néhány napban kiemelt szerepe lesz annak, hogy hogyan találjuk meg helyünket egy közösségben. Ez lehet a párkapcsolatunk, családunk, de nagyobb társaság is. Vajon illeszkednek egyéni céljaink a közös célokhoz? Fontos számunkra annyira a valahova tartozás, hogy ne csak önös érdekeink lebegjenek a szemünk előtt, hanem igazodjunk a közösséghez is? De vajon hol a határ, amikor még nem adjuk fel teljesen magunkat? Sokat segít, ha nem egy toporzékoló kisgyerek módjára ragaszkodunk eredeti elképzeléseinkhez, hanem higgadtan vesszük fontolóra mások javaslatát, gondolatmenetét, célkitűzéseit. Ha nyitottak vagyunk az újdonságra, nem ragadunk bele egy régi elképzelésbe, merünk módosítani, kitörni a régi kerékvágásból, akkor sikereink biztosan elégedettséggel, büszkeséggel töltenek majd el, s a kezdeti szokatlanságok, kényelmetlenségek, vagy kisebb nehézségek után belátjuk, hogy nem is tehettünk volna jobbat, minthogy változunk, változtatunk. A biztonságérzetet pedig az adja majd, hogy jöjjön bármilyen új helyzet, vagy váratlan meglepetés, mi mindig készenállunk a változásra.

Január 26-án kora délután a Mars a Nyilas jegyébe lép és március 17-ig itt bandukol. Korábban a Mars a Skorpióban mindennek a mélyére ásott, legyen az saját lelki világunk, vagy egy adott élethelyzet. Érhettek meglepetések, hamis dolgokról hullhatott le a lepel. A Nyilas jegyében már olyan megdöbbentő dolgok napvilágra kerülésétől, amit álmodni sem mertünk, nem kell tartanunk. A Nyilasban a Mars a hitünk szerinti és nyílt megnyílvánulásokra sarkall. Vállaljuk véleményünk, álljunk ki meggyőződésünk mellett! De vigyázzunk, mert a Mars harcias bolygó! Ne keresztes lovagként akarjunk érvényt szerezni hitünknek! Inkább igyekezzünk megérteni a másikat: mit él meg, mi motiválja, miben hisz. Kezdetben ez persze nem egyszerű és könnyen elragadhat minket a “Mars”-i hév.

Január 27-től azonban a lándzsa helyett új eszközt kapunk, ez pedig az őszinte kommunikáció. Ne bonyolódjunk hitvitákba, vérmes szócsatákba, abban mindenki csak különböző mélységű sebeket szerezhet. Az érzelmek kimondásán, gyógyító és megértő beszélgetéseken keresztül ismerjük meg egymás legbelsőbb megéléseit, érezzük át azt az átalakulást, amin a másik átment belső útját járva. Mondjuk el mi hogyan gondolkodunk és érzünk, vállaljuk a felelősséget érzéseinkért és tetteinkért.

Január 29-én egy nagyon erős, kardinális szembenállás lesz az égen. A Rák Hold kerül szembe a Bak Szaturnusszal. Mindkét bolygó saját jegyében áll majd. Választás elé kerülhetünk olyan kérdésekben, hogy: család, vagy karrier; másokról gondoskodás, vagy öncélúság; érzelmi kötődés, vagy magány; gyermeki felelőtlenség, vagy felnőtt felelősségvállalás, elfogadás, vagy elutasítás. De mi a megoldás? Mi oldja ezt a feszültséget?

Január 30-án már kapjuk a segítséget. Legjobb, ha nem egymás ellenében, hanem egymásért cselekszünk. Álljunk ki családunkért, közösségünkért, vállaljuk gyökereinket! De fogadjuk el, hogy ahányan, annyi félék vagyunk! Mindenki mást hoz magával. Ettől lesz színes világunk, érdekes környezetünk. 

Január 31-én Telihold lesz az Oroszlán jegyében. Egonk kiteljesedett. Itt az idő, hogy elkezdjük kissé lebontani, hatalmi törekvéseinket hátrahagyni és teremtőképességünk, kreativitásunk nem az egonk erősítésére, hanem nemesebb célokra használni. Januárban ez a második Telihold, különösen erős energiákkal. Ha képesek vagyunk elfogadni különbözőségünket, félretenni hitvitáinkból eredő hatalmi törekvéseinket és ebből a tiri-tarkaságból egy sokszínű, de mégis egységes közösséget kovácsolni, akkor meglelhetjük örömünket is az ide tartozásunkban. Mi jelenthet nagyobb biztonságot számunkra, mint az, hogy egy olyan közösséghez tartozhatunk, ahol elfogadnak úgy, ahogy vagyunk? És mi lehetne annál fontosabb célunk, hogy olyan emberek legyenek körülöttünk, akik szeretnek és akiket viszont szerethetünk úgy, ahogy vannak.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza