Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ILLÚZIÓK NÉLKÜL

2018.04.30.

Elszántan, kitartóan, szívvel, lélekkel.

Május első tíz napja nyugodalmasnak ígérkezik, nagyobb mozgolódásra, mármint, ami a bolygók jegyváltását és ezáltal más jellegű energetikáját illeti, inkább csak a hónap második felében számíthatunk.

Május 1-én még mindig erősen érezteti hatását a Bak Szaturnusz és a Bika Nap trigonja, azt jelezve, hogy örüljünk annak ami van, értékeljük és élvezzük az egyszerű dolgokat, hogy rajtunk múlik mikor, milyen helyzetben érezzük jól magunkat. Nem kell hozzá semmi extra. Mint, ahogy egy kisgyerek örömmel játszik egy apró kaviccsal, vagy egy írtó klassz fadarabbal, próbáljuk mi is élvezni a sorsunk adta lehetőségeket, bármilyen hétköznapiak legyenek is. Mindehhez további planéták kapcsolódásai is segítséget nyújtanak. A Skorpió Hold és Jupiter együttállása kedvező fényszögben a Halak Neptunnal felerősíti intuíciónkat, lelkünk mélyéről küldve sugallatokat vágyaink és elképzeléseink átalakításához, céljaink megvalósításához. Most az a lényeg, hogy szívből jövő legyen irányválasztásunk és ne az agyunk, az egonk vezérelje cselekedeteinket. Lehet, hogy elakadtak azok a dolgok, amiket hónapokkal ezelőtt kezdtünk, amire akkoriban vágytunk. De az is előfordulhat, hogy ami hónapokkal ezelőtt vágyaink középpontjában állt, az mára kicsit vesztett vonzerejéből. Pont ezért izgalmas időszak ez egészen szeptember közepéig. Most válik el a búza az ocsútól. Most érzünk rá arra, hogy mi volt csupán egy fellángolás, és mit gondoltunk komolyan. Ne csüggedjünk hát, ha csak lassan érik a gyümölcs! Annál édesebb lesz és annál büszkébbek lehetünk majd magunkra, hogy elszántak voltunk, hogy volt erőnk kitartani és megvalósítani elképzeléseinket.

Május 2-tól a hónap közepéig ismét az értékek kerülnek terítékre. Jó lenne elszakadni a mára meglehetősen elanyagiasodott szemléletmódtól, belső értékeinket megbecsülni a külsőségek, a pénz, a haszon, a kivagyiság helyett. Kapcsolataink is átalakulhatnak. Ezekben a napokban igényünk támadhat valakihez tartozni, házasodni, családot alapítani. De adhatunk épp ellenkező irányt is kapcsolatainknak, az Ikrek Vénusz ugyanis épp a lazaságot, a kötetlenséget, a játékosságot hozhatja ki belőlünk. De a kettő együtt nem megy! Döntsük el, hogy szeretnénk-e felelősséggel, elköteleződéssel kapcsolódni, vagy most inkább valami habkönnyűre vágyunk. Nincs jó, vagy rossz. Bármelyik illeszkedhet az életünkbe, de csak az egyik. Jegyességben ne akarjunk flörtölgetni, laza kapcsolattól pedig ne várjunk többet, csak könnyed tavaszi időtöltést.

Május 6-án a Bak Plútó együttáll a Holddal, lehetőséget teremtve lelki sebeink, sérelmeink gyógyulásához. Majd a következő napokban a Plútó közbenjárásával a fejünkben mehet végbe gyökeres változás értékrendünket, személyiségünket illetően. Hátrahagyhatjuk a nyárspolgári megközelítést, a “kinek mije van” megítélést és megláthatjuk az EMBER-t. Azt a valakit, aki nem a tetszetős, de mesterségesen kreált jókedvéről, magamutogatásáról, hanem érett döntéseiről és cselekedeteiről ismerszik meg. Persze hibázhat is, hiszen ember. Ezzel együtt lesz tökéletes és valóban emberi. De nem reszket attól, hogy mit szólnak mások, hanem vállalja, ha valamit elrontott és büszke rá, ha valamit jól csinált.

Május 8-tól lehetőségünk lesz megmutatni érettségünket. Átgondolhatjuk vágyainkat, tetteinket, kapcsolatainkat. Elengedhetjük mindazt, ami csak virtuális, és tovább érlelhetjük azt, ami valódi. Most kiderül, hogy csak álmodoztunk, vagy álmodtunk magunknak egy világot és azt meg is akarjuk teremteni. Nem keresünk kifogásokat, nem okolunk másokat, vagy a körülményeket, hanem tesszük a dolgunkat rendíthetetlenül.

Május 10-én pedig a dekád zárásaként ismét egy nagyon kedvező, lélekmelengető bolygóállás rajzolódik ki az Égbolton, szintén a Jupiter, a Hold és a Neptun  kapcsolódásával. Megint az intuícióink kerülnek előtérbe. Egy szeretetteljes, nyugodt, békés állapotot élhetünk meg, hogy szívünket követve sorsunkat kiteljesítsük.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza