Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

HALLGASS A SZÍVEDRE!

2019.06.30.

Júliusban is érdemes érzelmesen, szeretetteljesen, lassabban, türelmesebben, körültekintőbben élnünk.


Július 1-7.

Július 2-án este 21 óra 16 perckor Újhold lesz a Rák jegyében. Újholdkor mindig célszerű valami újba belevágnunk annak megfelelően, hogy az állatövi jegy, amelyben az Újhold létrejön, milyen analógiákat hordoz. Nos, a Rák jegye a lélek, az érzelmek, a család, az anyaság, a gondoskodás, a női lét témáit tárja elénk. Különlegessége ennek az Újholdnak, hogy a Nap és a Hold együttállása megkapja a már sokat emlegetett Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó átalakító energiáit. Egészen más alapokra helyezhetjük érzelmi kötődéseinket, családi kapcsolatainkat, de legfőképp egyensúlyt teremthetünk belső női és férfi minőségünk, oldalunk között. Vigyázat! Nem egyenlőséget, hanem egyensúlyt! Egy harmónikus állapotot, nőként Hold, férfiként Nap energiákat élve. Persze nem elfelejtve, hogy mindannyiunknak van női és férfi oldala. S, ha mostanáig valamelyiket netán elhanyagoltuk, akkor az Újhold erejével visszaállíthatjuk a szívünknek is megfelelő egyensúlyt. Talán ennél többet nem is kell tennünk. Hiszen, ha belül harmóniában vagyunk, akkor kívűlre is azt sugározzuk és környezetünk is simul majd hozzánk. De sosem árt, ha tetteinkben is megmutatkozik mit élünk lelkünkben. Rajta! Öleljünk, szeressünk, lelkesedjünk! Csináljunk mindent szívből jövő szeretettel, legyen az kapcsolat, munka, hobbi, vagy akár a napi rutinunk!
Bár a Hold majd 1-2 nap alatt kisétál ebből a fényszögkapcsolatból, a Nap még július 22-ig kapja a Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó energiáit.
Ezen a napon a Mars az Oroszlán jegyébe lép és  2 hétre összekapaszkodik az Uránusszal feszült fényszögben lévő Merkúrral. Érdemes továbbra is nagyobb körültekintéssel közlekednünk, hiszen ez a bolygókapcsolat tovább növeli a balesetek lehetőségét. Különösen, ha nagyon be akarjuk bizonyítani, hogy ki az úr a háznál. De a vitatkozásra való hajlandóságunk is megnőhet. Azt hihetjük, hogy mindenáron igazunk kell legyen, ettől várhatjuk az elismerést, a megbecsülést. Természetesen hiába vagyunk a legharsányabbak, ez biztos nem ahhoz vezet, hogy felnézzenek ránk. Hatalmasságunk fitogtatása helyett felgyülemlett energiáinkat vezessük le inkább egyfajta teremtésben, alkotásban, kreativitásban, vagy töltsük aktív tevékenységgel, örömmel ezt az időszakot. A következő 2 hétben igazán fontos lesz, hogy ne kapkodjunk. Bár ránktörhet egyfajta türelmetlenség, hogy legyen már  végre eredménye annak, amit csinálunk, ettől függetlenül ne siettessünk semmit! Mindennek eljön majd az ideje. 

Július 3-án délután a Vénusz a Rák jegyébe lép, fokozva azt az energiát, ami a családi és érzelmi kapcsolatainkban teremthet harmóniát. Ezen a napon még mindig erős az Újhold hatása. A Hold a Rák jegyében haladva kedvező fényszögbe kerül a Halak Neptunusszal. Felerősödhetnek intuícióink. Érdemes figyelnünk álmainkra, napközben bevillanó képekre, érzésekre, hogy valóban azt az utat járhassuk, amin a szívünk vezet.

Július 6-tól a hónap közepéig a Halak Neptunusz és a Rák Nap nagyon kedvező kapcsolatba kerülnek egymással. A Neptunusz gyógyító ereje helyrebillentheti belső egyensúlyunkat, segít kiteljesedni azokon az életterületeken, ahol érzelmileg kötődünk, ahol követjük lelkünk hívószavát. De régi sérelmeinket, lelki sebeinket is begyógyíthatja. Vegyük észre, hogy hol van szükség egy ölelésre, egy simogatásra, megértésre, vagy bármiféle segítségre! Fogadjuk el a tökéletlent tökéletesnek és kritika helyett inkább nyújtsunk kezet! Ha kell, magunknak is!
 

Július 8-14.

Július 8-án a Merkúr látszólag hátráló mozgásba fordul. Augusztus 1-ig halad így, először az Oroszlán jegyében, majd július 19-től a Rákban. Ezalatt az idő alatt lesz lehetőségünk átgondolni mit szeretnék létrehozni, miben akarunk kiemelkedni, hogyan teremthetünk valamit. És főként hogyan tudjuk mindezt úgy véghezvinni, hogy a célunk nem az egonkat növelő siker és megközelítésünk sem felsőbbrendű, vagy lekezelő. Büszkeség sem azért tölt el bennünket, mert különbnek gondoljuk magunkat másoknál, hanem azért, mert örömünket leljük abban, amit csinálunk. Számíthatunk régi ismerősök felbukkanására, csöppenhetünk olyan visszaköszönő helyzetekbe, amit korábban nehezen kezeltünk. Előfordulhatnak közlekedési és kommunikációs nehézségek, félreértések is. Ha pedig bármilyen műszaki cikk megvételét terveztük, akkor jobb ha elhalsztjuk a vásárlást augusztus 1. utánra, hogy megkíméljük magunkat az esetleges bonyodalmaktól.

Július 11-től a Rák Vénusz szembenállásba kerül a Bak Szaturnusszal, s kezdetét veszi a lelki egyensúlyunkat, az érzelmi stabilitásunkat, a családi harmóniát átalakító folyamat. A hónap végéig a Vénusz is megkapja a Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó transzformáló energiáit és ezzel egyidőben a Halak Neptunusz gyógyító, simogató hatását. Alkalmunk nyílik rálelni arra a lelki állapotra, arra a környezetre, azoknak az embereknek a társaságára, ahol önmagunk lehetünk, ahol elfogadnak úgy, ahogy vagyunk, ahol megtaláljuk lelki békénket, s ahol a tiszta érzéseink számítanak és nem az a szerep, amit csak eljátszunk.
 

Július 15-21.

Július 16-án 23 óra 38 perckor Telihold lesz a Bak jegyében. Különlegessége, hogy a Hold együttáll a Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó hármassal, s így világítja meg a szembenálló Rák Nap, ami pedig a Vénusszal és a Felszálló Holdcsomóponttal csoportosul. A szembenálló planétákat a Halak Neptunusz köti össze igen kedvező fényszögkapcsolatokon keresztül. Mit jelent ez? Egy nagyon erős energiát lelkünk átformálódásához, régi sérelmeink elengedéséhez. Ahhoz, hogy kiteljesedhessünk a szeretetben, egy biztonságos kapcsolatban, egy érzelmi kötődésben. Bármiben, amit szívesen és lelkesen csinálunk, ami szívből jövő, igaz és tiszta. Mindenkinek attól függően érezteti hatását ez a Telihold, hogy horoszkópjának melyik életterületére esik. Lehet, hogy saját érzelmeinket alakítjuk, nyitottabbá, befogadóbbá válunk. Munkánk, anyagi helyzetünk is változhat pozitívan, ha megtaláljuk az örömöt abban, amit csinálunk, vagy azt a munkát, ami lelkesedéssel tölt el. Lehetünk kevésbé szigorúak magunkhoz és másokhoz. Helyrehozhatjuk családi- és párkapcsolatunkat, megtölthetjük több érzelemmel. Tisztázhatunk régi sérelmeket és az elkövetett hibákért meg is bocsájthatunk magunknak és másoknak egyaránt.

Július 17-én a Telihold még javában érezteti majd hatását. A korábbi hetekben tapasztalt feszültségek, esetleg viták is megszűnhetnek azáltal, hogy az ezeket kiváltó bolygókapcsolatok kiengednek. Előtérbe kerül teremtésünk, kreativitásunk. Azt, hogy mit tudunk véghezvinni, alapvetően hitünk határozza majd meg. Ha bízunk magunkban és alkotó energiánkban, akkor semmi nem lehet akadály.

Július 19-én a hátráló Merkúr az Oroszlán jegyéből a Rák jegyébe lép vissza és itt rögtön össze is kapaszkodik a Nappal és a Vénusszal azt a kérdést feszegetve, hogy valóban szívből jövő-e az, amit csinálunk, valóban ki tudunk-e teljesedni abban a helyzetben, abban a kapcsolatban, abban a lelki állapotban amiben vagyunk. Július 27-ig morfondírozhatunk ezeken a kérdéseken. S ha megleltük a válaszokat, akkor majd szeptemberben, amikor már a Szűz jegyében találkozik ez a három planéta, meg is mutathatjuk, hogy hogyan tudunk az elméleti síkról a tettek mezejére lépni.

Július 20-án a Rák jegyében hátráló Merkúr szembenállásba kerül a szintén hátráló Bak Plútóval, még egy esélyt adva annak, hogy megreformáljuk érzelmi életünket. Hagyjuk, hogy a racionalitásunkat kicsit magával ragadja a lelkünk. Nem kell mindig maximálisan ésszerűnek, megtervezettnek, előre átgondoltnak lennünk, engedjük meg magunknak a romantikát, a szentimentalizmust, az érzékenységet! Adjunk teret ezeknek a mindennapjainkban is! Emlékezzünk vissza, hogy június 20-26. között csöppentünk-e olyan helyzetbe, ahol jobb lett volna a szívünket, lelkünket előtérbe helyezni az eszünk helyett! Ekkor találkozott ugyanis legutóbb ebben a konstellációban a Merkúr és a Plútó. Ha visszagondolva erre az időszakra úgy találjuk, hogy valamit másképp csinálnánk, több érzelemmel, nagyobb megértéssel fordulnánk magunk, vagy mások felé, akkor ne habozzunk ezt bevallani és a következő hasonló szituációban ennek megfelelően viselkedni.
 

Július 22-28.

Július 23-án hajnalban a Nap az Oroszlán jegyében folytatja útját. Ki is bújik a Bak Szaturnusz- Leszálló Holdcsomópont-Plútó hatása alól. Az Oroszlán a Nap saját jegye. Itt érezteti leginkább erejét, energiája itt a legerősebb, itt érzi igazán otthon magát. A fény, az éltető erő, a teremtés, a kreativitás, az örömök ideje jön el a következő 1 hónapban. A Nap jelképezi azonban az egot is. Bár az ego témája gyakran van terítéken, többnyire korholjuk, de mégis szükségünk van rá. Nélkülözhetetlen ugyanis sorsunk irányításához, cselekvőképességünk megtartásához. De ahogy az égitest, úgy az egonk is képes életben tartani és pusztítani is egyszerre. Támogathatja saját magunk és mások növekedését, de túl nagyra növelve erejét, felperzselheti környezetünket. Igyekezzünk hát megtalálni azt a mértéket, ami a fejlődéshez szükséges és elengedni azt az energiát, ami csak a pusztításra képes!

Július 25-től a Bika Uránusz feszült fényszögbe kerül a Nappal, jelezve, hogy meg kell tanulnunk korlátot szabni egonknak. Augusztus 3-ig áll majd fenn ez a kapcsolat, ami hozhat olyan váratlan élethelyzetek, ami habitusunktól függően vagy azt várja el tőlünk, hogy kiálljunk magunkért, vagy épp az ellenkezőjét mutatja meg. Ha túlzásba vittük énközpontúságunkat, akkor kaphatunk egy jól irányzott pofont, amiből rájöhetünk, hogy nem mi vagyunk a földkerekség középpontja és szükségünk van másokra, a velük való együttműködésre.

Július 28-tól a harmónia megteremtésében az Oroszlán jegyébe lépő Vénusz is segít minket. Szeptember 12-ig halad összekapaszkodva a Nappal. S augusztus 6-ig kapja ugyanazt a feszült energiát a Bika Uránusztól, szintén azt jelezve, hogy ha ragaszkodunk a hatalomhoz, ha túlságosan fenn hordjuk az orrunkat, akkor a Sors előbb-utóbb kibillent minket ebből az állapotból, hogy megtanuljuk megbecsülni azt, ami értékes, ami örömöt és teljességet ad számunkra.

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza