Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

HAJLADOZÁS A TAVASZI SZÉLBEN

2019.04.10.

Április közepén fogadjuk rugalmasan az eseményeket.

Április 11-én a Nyilas jegyében járó Jupiter látszólag megáll az Égbolton, majd hátráló mozgásba kezd. Kereken négy hónapig láthatjuk távolodni. Egy ilyen időszak lehetőséget ad arra, hogy górcső alá vegyük hitrendszerünket. Hogy megvizsgáljuk mindazt, amihez meggyőződésből ragszkodunk, vagy amivel könnyedén azonosulunk. De érdemes azokat az eseményeket is újraértékelnünk, amik ebben az évben történtek velünk. Mennyire formálták ezek élethelyzetünket, személyiségünket? Mi volt értékes tapasztalat számunkra? Mit tanulhattunk elsősorban magunkról? De átböngészhetjük régóta cipelt hátizsákunkat is! Talán megérett az idő a felesleges és visszahúzó terhek kipakolásához. Vagy akár az egész pakkot is letehetjük és könnyedén, újult erővel vághatunk neki elképzeléseink megvalósításának. Alkalmas ez a néhány hónap ahhoz is, hogy felismerjük mindazt, amiért tiszta szívből ki tudunk állni, amiért képesek vagyunk mindent megtenni. De sose felejtsük, hogy ami minket lelkesít, az nem biztos, hogy másokat is lázba hoz. Ezért ne akarjuk a többieket is a mi utunkra kényszeríteni. Járja csak mindenki a magáét! És ha összefutunk egy útkereszteződésnél, vagy együtt megyünk egy hosszabb-rövidebb szakaszon, azt fogadjuk örömmel, kíváncsisággal és szeretettel.

Április 12-én ehhez a nyitottsághoz érzelmi oldalról is kapunk támogatást. A Rák jegyében lévő Felszálló Holdcsomóponton vonul majd keresztül a Hold, egymást erősítő fényszögbe kerülve a Halakban járó Neptunnal és Vénusszal. Régi sérelmeink gyógyulhatnak, megbocsájthatunk és megbocsájthatnak.

Április 13-án a Merkúr kikerül a Neptun vonzáskörzetéből. A két hónapja tartó fáradtságból, tunyaságból lassanként kilábalunk. Elmúlnak végre a többször visszaköszönő felsőlégúti betegségek. És nemcsak a természet, hanem mi is átélhetjük a tavaszi megújulás energiáit. De ahogy a friss hajtások is rugalmasan hajladoznak a szélben, alkalmazkodnak a körülményekhez, úgy kell nekünk is igazodnunk folyton változó környezetünkhöz. Persze ez nem mindig egyszerű, okozhat némi belső feszültséget egészen addig, míg fel nem vesszük az új ritmust.

Április 17-én reggel a Merkúr a Kos jegyébe lép. Kommunikációnk egyértelművé válik, figyelmünk koncentrálódik. A Halak jegyének és a Neptun hatásának köszönhető félreértések, zűrzavaros helyzetek tisztázódhatnak. A Kos Merkúr energiája azonban kihozhatja belőlünk azt is, hogy szeretnénk, ha mindig nekünk lenne igazunk. Ilyen hozzáállással a szokásosnál könnyebben keveredhetünk vitába. Mielőtt bárkit meg akarnánk győzni álláspontunk tökéletességéről, számoljunk el tízig és csak akkor szólaljunk meg, ha azt építő jelleggel, egy közös ötlet, egy közös cél megvalósítása érdekében tudjuk tenni. Felesleges szót emelnünk, ha csak kritizálni akarjuk a másikat anélkül, hogy ügyünket együttes erővel előrevinnénk.

Április 19-én délután negyed kettőkor Telihold lesz a Mérleg jegyében. Elengedhetjük megfelelési kényszerünket, függőségeinket és valódi hittel, felelősséggel léphetünk bele új kapcsolatokba, vagy folytathatjuk új alapokra helyezve a régit. Kedvező az időpont ahhoz, hogy nosztalgikus és illúziókon alapuló múltbéli kötődéseinket magunk mögött hagyjuk. Az új helyzetben pedig rugalmasan alkalmazkodva, de értékrendünkhöz hűen ragaszkodva kapcsolódjunk. Úgy, hogy közben teret engedünk partnerünknek, magunknak, tiszteletben tartjuk határinkat és kellő figyelmet és gondoskodást biztosítunk a kapcsolatnak is.

Április 20-án délelőtt a Nap a biztonságot, a ragaszkodást, az anyagi világot jelképező Bika jegyébe lép. A Bika elején lépdel az Uránusz is, jelezve, hogy tökéletes biztonság az anyagi világ szintjén nem létezik. A stabilitást az állandó változásban kell megtalálnunk. De hogy hathat ránk ez a meglehetősen ellentmondásos páros, kart karba öltve? Nos, erőt adhatnak ahhoz, hogy megvalósítsuk elképzeléseinket, hogy kitartsunk ötleteink mellett. De leginkább úgy, hogy hitünkben, elszántságunkban vagyunk tántoríthatatlanok és nem a konkrét lépésekhez ragaszkodunk mereven és makacsul. Az Uránusz célja, hogy bebizonyítsa, hogy a biztosról, a biztonságról alkotott képünk igencsak törékeny. Hozhat váratlan fordulatokat azokon az életterületeinken, ahol már régóta nem változtattunk, ahol túlságosan elkényelmesedtünk, vagy ahol birtoklási vágyunk eluralkodott rajtunk. Ismét a természetből vehetjük a példát, a Kos rügyfakasztása után a leveleket és a virágokat ki kell bontani. Ha zápor veri, ha napsugarak tűzik, akkor is. Alkalmazkodva és megküzdve minden viszontagsággal. Ezt a küzdeni tudást segíti az esti órákban a Kos jegyébe lépő Vénusz is. Bár a kiegyensúlyozott Vénusz nem érzi túl jól magát a harcias Kos jegyében, de mégis megélhetjük pozitívan is ezt az energiát, amennyiben elszántságunk, tetteink a biztonság, a harmónia megteremtésére irányulnak.  A következő hetekben megerősíthetjük új kapcsolatainkat, vagy azokat az új alapokat, amiket a réginek újonnan építettünk. Azonban a Neptun és a Mars feszült fényszöge miatt lehet, hogy most még nem látjuk tisztán mitévők legyünk, hogyan kivitelezzük mindezt. Toporgunk egy kicsit. Ne essünk kétségbe, ha kissé ingerültebbek, türelmetlenebbek vagyunk! És semmiképp ne adjuk fel!  Hiszen annál becsesebb lesz az eredmény, minél kitartóbban és minél többet tettünk eléréséért!

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza