Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

GYÚRJUK ÁT MAGUNKAT!

2019.05.10.

Május közepén folytatódik személyiségünk átalakulása

Talán már észrevettük, hogy ebben az évben időről-időre jelentkeznek az életünkben olyan változások, amik jelentősen befolyásolják az eddig megszokott szemléletmódunkat, gondolatmenetünket, kapcsolataink minőségét, értékrendünket, netán vágyainkat, cselekedeteinket. Elhagyunk régi dolgokat, megcsontosodott viselkedésmintákat és valami egészen új módon reagáluk a minket érő hatásokra. Nos, ez a Bak jegyében járó Szaturnusz, Leszálló Holdcsomópont és Plútó hármasnak köszönhető. Január közepe óta ugyanis valamilyen módon, egy bizonyos, de mindig más jellegű fényszögben kapcsolódnak a személyiségünket meghatározó bolygókhoz. Hol erőteljesebb hatással, hol gyengébben, vagy egy külső esemény következtében, vagy belső kényszert érezve használhatjuk ezeket az energiákat. Az átalakítás május közepén is tovább folytatódik. Tekintve azonban, hogy a Szaturnusz és a Plútó látszólag hátráló mozgásúak, most inkább egy belső formáló erőt képviselnek.

Május 11-én és az azt követő kb. 1 hétben ez a gyökeresen átalakító hatás érinti a kötődéseinket, stabilitásunkat. De akár az egész életmódunkat is megváltoztathatjuk. Elengedhetjük az anyagiakhoz való túlzott ragaszkodást, átgondolhatjuk kiért és miért tartozunk felelősséggel.
Erős gyógyító és feltöltekező energiát kaphatunk a Halak Neptuntól. Képesek lehetünk mindent megtenni a szeretteinkért, azokért a kapcsolatokért, amikben jól érezzük magunkat. Megtanulhatjuk becsülni mindazt, ami van. Ez azonban nem megy majd automatikusan, fel kell ismernünk értékeinket és meg kell tanulnunk kiállni, küzdeni ezekért. Elsősorban saját önbecsülésünk miatt. S ha már szilárd alapokon állunk, ha megleltük belső egyensúlyunkat, akkor  van esélyünk kívül is megteremteni ugyanezt.

Május 14-én egy óriási háromszög alakul ki az Égbolton a Szűz Hold, a Bika Nap és a már említett Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó hármas részvételével. Miben tudunk segíteni másoknak biztonságot, stabilitást teremtve? Fel tudjuk vállalni ezt a támogató és felelősségteljes feladatkört? Erre keressük a választ a következő napokban.

Május 15-én a Merkúr utoléri a Bika jegyében járó Napot és szűk 2 hétig kéz a kézben mennek tovább. Így már nemcsak az egónk, hanem a gondolatiságunk, a kommunikációnk, a kapcsolódásaink is megkapják a reformáló energiákat. Megfontoltabbak, átgondoltabbak lehetünk. Kicsit be is lassulhatunk, ami sokaknak talán szokatlan lesz.
Ugyanezen a napon, a délelőtti órákban a Vénusz is a Bika jegyébe lép. Itt igazán jól érzi magát, otthon van. Felerősíti biztonság iránti vágyunkat, az anyagi világ fontosabbá válhat. De a különféle élvezeteknek, kényeztetéseknek hódolás is előtérbe kerülhet. Kedvet kaphatunk alkotó tevékenységekhez, művészi megnyilvánulásokhoz. Ugyanakkor önértékelési, önelfogadási kérdések is napirendre kerülhetnek. Mivel a Vénusz a Bikába lépésekor rögtön együttállásba is kerül az Uránusszal, a felsorolt témákban számíthatunk váratlan, akár forradalmi változásokra, vagy hirtelen ötletre a következő 10 napban.

Május 16-án hajnalban a Mars a Rák jegyében folytatja útját. Attól függően, hogy mennyire tudatos szinten éljük meg ezt az energiát, ösztönösen duzzoghatunk, durcáskodhatunk, de vágyhatunk érzelmekre, vagy tudatosan tehetünk a családért, gondoskodhatunk a szeretteinkről. A Bika Vénusszal harmónikus kapcsolatba kerül a Mars. Ha nem a gyermeki dacoskodás uralkodik el rajtunk és képesek vagyunk akaratunkat alárendelni olyan valakinek, akihez kötődünk érzelmileg, akkor rendbehozhatjuk kapcsolatainkat. De alkalmas az időszak ahhoz is, hogy megtaláljuk az egészséges arányt az aktivitás és passzivitás, a cselekvés és a pihenés között.

Május 18-án éjjel 23 óra 11 perckor Telihold lesz a Skorpió jegyében. Érdemes jobban figyelnünk álmainkra, napközben bevillanó képekre, mert most lelkünk mélyéről jöhetnek fel olyan emlékek, érzések, amiket régóta cipelünk és épp itt az ideje feldolgoznunk, s ha kell, megszabadulnunk tőlük. Tudatosan elengedhetjük berögződéseinket, régi szokásainkat. Megteremthetünk lelkünkben és gondolatainkban egy olyan egységet, ami kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá tesz minket.

Május 19-én a hátráló Nyilas Jupiter és a szintén hátráló Bak Szaturnusz kerülnek egymással, egy minket tanító kapcsolatba. Energiájuk szeptember 11-ig érezteti hatását. Mit kell addig megtanulnunk? Azt, hogy hogyan kövessük szívünket, meggyőződésünket. Hogyan higgyünk a sorsunkban. Hogy csak az történhet velünk, amire szükségünk van, ami értünk van. Kisebb pihenő után majd december 8. és január 19. között bebizonyíthatjuk, hogy már tudjuk a leckét. De addig is kapunk segítséget az üzenet megértéséhez, hogy lelkileg is tudjunk azonosulni azzal, amit a Sorsunk kínál. Hiszen csak akkor lehetünk boldogok, ha annak örülünk amink van és nem azt hiányoljuk, ami nem is a mi életünkbe való.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza