Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

FIGYELMET KÉREK!

2018.07.31.

Augusztus elején egonk kissé kényelmetlenül érzi magát.

Az augusztust rögtön egy igen erős intuitív nappal indítjuk. Végre ráérezhetünk, hogy amit talán unalmasnak, vagy kiüresedettnek ítéltünk meg, abban mégiscsak van valami szépség, valami szeretetre érdemes. Köszönhető ez részben annak, hogy az elmúlt hetekben kitartóan igyekeztünk fényt vinni szürke hétköznapjainkba, másrészt annak, hogy megtanultuk értékelni a kis dolgokat és már másképp tekintünk életünk legapróbb örömeire is.

Augusztus 2-től azonban megtapasztalhatjuk, hogy egonk azért ebbe a helyzetbe nem lazult igazán bele. Időnként felhorkan, hisztizik, netán toporzékol. Hiszen nem kap elég figyelmet. Mi az, hogy már megint más és nem csak én? Mi az, hogy nem az és nem úgy, ahogy én akarom? És főleg miért nem most azonnal? És folytathatnám tovább a durcás kis pukkancs szokásos monológját. Na, és itt jövünk mi, a fejlett tudatos énünkkel, hogy lenyugtassuk fellázadt belső gyermekünket. Hogy megértessük vele, hogy nem egyenlőbb az egyenlők között, hogy nem mindig minden róla szól. És, hogy az jelenthet igazi örömöt számára, ha képes másnak is örömöt szerezni. Ha tud szépen játszani a másik belső gyerekkel. Nem veszi el erőszakkal a homokozólapátját, de azt sem hagyja, hogy tőle folyton elvegyék. Hogy egy közös játék, talán egy felváltva lapátolás az, amiben mindenki jól érezheti magát.

Augusztus 3-án ki is engedhetjük a gőzt, hogy kicsit csökkenjen ez a fajta nyomás rajtunk. Érdemes figyelnünk azonban arra, hogy ahelyett, hogy a közelünkben lévönkön töltjük ki dühünket, megtaláljuk a megfelelő kéményt, amin kipuffoghatunk.

Augusztus 4-től már kezdhetünk kicsit lenyugodni, magunkra figyelni. De most már nem olyan értelemben kerülhetünk a középpontba, hogy minden körülöttünk forog. A befelé fordulásnak, a zsigeri reakcióink megfigyelésének és tudatos átalakításának kedvező napok következnek. Kitartásra és türelemre persze most is szükségünk lesz. A kapkodás, a vagdalkozás, mások hibáztatása nem segít. Fedezzük fel inkább megrögzött szokásainkat, ragaszkodásainkat! Gondoljuk át mit tartunk magunkról, hogy nyilvánulunk meg a külvilágban! Vajon visszatükrözi környezetünk a magunkról alkotott képet? Netán egy kissé túlzásba estünk kiválóságunk értékelésével? Nem könnyű belátni, ha túl nagyra növesztettük egonkat. De sosem késő észrevennünk, hogy talán ez nehezíti kapcsolatainkat, vagy akár boldogulásunkat.

Augusztus 7-én a nap rögtön azzal indul, hogy a Vénusz átlép a Mérleg jegyébe. Ez saját területe, ezért igen erős hatást képes kifejteni. Segít harmóniát, egensúlyt teremteni mind a párkapcsolatunkban, mind egyéb kapcsolatainkban. De egyben tükröt is tart, megmutatja a páron, a külvilágon keresztül, hogy milyenek vagyunk valójában. Lehet, hogy ez épp úgy sikerül, hogy a másik halálra idegesít minket szokásaival, viselkedésével. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy nem azért zavar-e ez minket, mert belőlünk hiányzik ez a tulajdonság, vagy pont túlteng és erre hívja fel figyelmünket. Bármelyikről is legyen szó, ne mulasszuk el az alkalmat önmagunk megismerésére. Nem könnyű feladat, nem is megy egyik napról a másikra. Ehhez is  kitartásra, türelemre, lépésről-lépésre haladásra van szükség. De megéri a befektetés, hiszen gyökeres és tartós változást hozhat mind az önmagunkhoz, mind a másokhoz fűződő viszonyunkban.

Augusztus 8-án jelentős változás lesz az Égbolton. A Bikában járó Uránusz látszólag visszafelé indul. Majd november 6-án visszalép a Kos jegyébe és így menetel egészen 2019. január 7-ig. Addig a pontig hátrál, ahol április közepén járt. Érdemes hát végiggondolnunk, hogy mi minden történt velünk az elmúlt 4 hónapban. Elsősorban azokat az eseményeket célszerű górcső alá vennünk, amik hirtelen változást hoztak életünkbe. Főként anyagiakkal, biztonsággal, túlzott ragaszkodással, netán régi kapcsolatok megszakadásával, állandósult helyzetek szétesésével összefüggésben. De lehetett hirtelen vita, összetűzés, összeveszés is, ami erőteljesen befolyásolta lelki állapotunkat, élethelyzetünket.
Emlékeztetőül felsorolom, hogy az Égi szereplők közül kik azok, akik az Uránuszon kívül még retrográd (látszólag hátráló) mozgásban vannak: Oroszlán Merkúr, Bak Szaturnusz, Halak Neptun, Bak Plútó. Szép kis csapat. Alaposan piszkálják belsőnket, noszogatnak, hogy vegyük észre, vállalunk-e  felelősséget életünkért és ha igen, hogyan. Tudunk-e alkalmazkodni, egységet alkotni másokkal? Mi akarjuk-e megnyerni az egok bajnokságát, vagy inkább együttműködünk a harmónikus kapcsolat érdekében?  Kötünk-e kompromisszumokat?  Mondunk-e le valamiről más öröméért? Mit nem tudunk esetleg elfogadni, mivel nem tudunk azonosulni? S ha mégis eljutunk odáig, hogy képesek vagyunk mosolyogva legyinteni egyet és kimondani, hogy “Te jó Ég, mit erősködöm én itt!”, előbb-utóbb megtapasztalhatjuk, hogy életünk úgy kerek, ahogy van. Nem kell kockás papír, körző, vonalzó, hogy mindent megtervezzünk jó előre, elég, ha a lehetőségeket megragadjuk, egyébként pedig hagyjuk, hogy az történjen, aminek történnie kell.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza