Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

FELNŐTTÉ VÁLÁS

2022.03.30.

Áprilisban az érettség útján indulhatunk el


Április 1-10.
Április 1. reggelén Újholddal indul a hónap. A Nap és a Hold együttállásához a Merkúr is csatlakozik. Fordulópont lehet ez az Újhold. Lehetőséget kapunk arra, hogy lezárjunk egy korszakot és elindítsunk valami újat. A múltból hozott problémák letisztulhatnak, felismerésekre juthatunk és a tapasztalatokat bölcsességgé érlelhetjük. Terelhetjük életünket a gyakorlatban is új irányba, de viszonyulhatunk új szemléletmóddal, hozzáállással meglévő élethelyzetünkhöz is.
Továbbra is együttállnak a Vénusz, a Mars és a Szaturnusz, fókuszban tartva párkapcsolatunkat, férfi és női oldalunkat, valamint azokat a kapcsolatainkat, ahol befogadásunkat és akaratunk érvényesítését szükséges egyensúlyba hoznunk. Energiájuk abban segít, hogy képesek legyünk belső igényeinket megőrizve, önmagunkat megbecsülve, szeretettel és odafigyeléssel fordulni mások felé is! Már nem amiatt, hogy megfeleljünk, hogy mindenáron elfogadjanak, hanem azért, mert önzetlenül segíteni akarunk. Ugyanakkor ahhoz is támogatást kapunk, hogy felelősséggel és céltudatosan tegyük azt, ami sorsunk szerint való. Hogy képesek legyünk összehangolni vágyainkat a lehetőségeinkkel, akaratunkat a külvilág fogadókészségével, legyen szó szűkebb környezetünktől kezdve az Univerzum rendjével bezárólag bármilyen kiáradó-befogadó egyensúlyról.
Április 4-től a Mars és a Neptunusz egy tanító jellegű fényszögkapcsolatban tereli tetteinket, vágyainkat olyan irányba, melynek forrása szeretettel teli önzetlenség, áldozatkészség.
A Vénusz eltávolodik mind a Marstól, mind a Szaturnusztól. E két utóbbi planéta azonban ezekben a napokban áll legszorosabban együtt. Arra ösztönöznek, hogy felelősséggel és céltudatosan tegyük azt, ami sorsunk szerint való. A Szaturnusz megfontoltságot, összeszedettséget kölcsönöz tetteinknek. Talán azt is érezhetjük, hogy minden olyan lassan megy. Hiába tesszük bele teljes gőzzel az energiánkat, mégsem jönnek az eredmények olyan tempóban, ahogy azt szeretnénk. Sose bánjuk! Egyrészt sok mindent még meg kell tanulnunk, ha tartós eredményre vágyunk. Másrészt sokkal értékesebb, ha egy kiforrott, érett folyamat végeredményének gyümölcsét arathatjuk, mintha egy gyors sikernek örülhetünk. Élvezzük a folyamatot és egyelőre ne foglalkozzunk a várható eredménnyel! Majd meglesz az is.
Érdemes azonban arra figyelnünk, hogy ha esetleg frusztrál minket ez a helyzet, akkor ne mást okoljunk érzéseinkért. Keressük meg magunkban a feltörő megéléseink gyökerét! Nem tulajdonítunk-e túl nagy jelentőséget a külvilág véleményének? Nem akarunk-e mindenáron megfelelni környezetünknek? Nincs-e problémánk az önértékelésünkkel, melyet a környezetünk visszajelzésével akarunk kompenzálni? Biztos, hogy szívünk mélyéből fakad, amire vágyunk? Legyünk türelmesek, hiszen ami sorsunk szerint való, azt úgyis meg fogjuk tudni valósítani. No persze nem energiabefektetés nélkül, hanem kitartással, odaadással.
Április 7-től a Merkúr és a Nap fényszögkapcsolatai segítik tudatosítani megéléseinket és megválaszolni kérdéseinket. Támogatnak az idejétmúlt, korlátozó beidegződések elengedésében és egy új belső rend, egy magasabb tudatossági szint megteremtésében.

Április 11-17.
Április 11-től ezt a fajta bölcsebbé válást segíti a Jupiter és a Neptunusz elfogadást és önzetlen szeretetet erősítő energiája is, hogy a környezetünkben lévőket megértsük, az élethelyzetünkkel, sorsunkkal pedig könnyebben azonosuljunk.
Április 14-től bő 1 hétig a Plútó és a Nap kapcsolódása egy igazán egot formáló, tudatosságot átalakító időszakhoz ad erőt. Nem érdemes túldimenzionálnunk egonkat, mert hamar meglepetések érhetnek. Inkább használjuk ezt az energiát arra, hogy elengedjünk régi dolgokat, legyen az egy kissé már besavanyodott élethelyzet, vagy akár saját szemléletmódunk. Felismerhetjük, hogy lelkünk fejlődése, életünk következő lépése abban rejlik, hogy merünk-e változtatni. Hiszen az élet a döntéshelyzetek, a változások sorozata. Jobb, ha kezünkbe vesszük az irányítást és mi változunk, változtatunk, mintha belekényszerülünk egy sorshelyzetbe. De az Univerzum jelzéseire azért figyeljünk, hiszen lelkünk fejlődésének útját ezek az úti jelek szegélyezik.
A Mars is maga mögött hagyja a Szaturnuszt. Lassan a tettek mezejére léphetünk. De még mindig csak valóban lassan és mindenképpen egységben mindazzal, ami nekünk rendeltetett.
Április 16-án este 9 óra előtt 5 perccel Telihold lesz. A Nap és a Hold szembenállását a Plútó köti össze. A planéták azt a folyamatot támogatják, melyben megteremthetjük saját magunk világát, meghúzhatjuk határainkat úgy, hogy közben nem feledkezünk meg másokról sem. Létrehozhatunk egy egyensúlyt saját akaratunk és a körülöttünk lévők igényeinek összehangolásával. Harmóniát teremthetünk belső világunk és a külvilág között. Elengedhetünk mindent, amit eddig megfelelésből tettünk, gondoltunk. Rátalálhatunk önmagunkra, saját értékeinkre. Megerősíthetjük önbecsülésünket.

Április 18-24.
Április 20-tól a Plútó és a Jupiter fényszögkapcsolata meghozza a sorsszerű változások lehetőségét. Segítenek annak felismerésében, hogy életünk mely területén rekedtünk meg, hol van szükségünk nyitottságra, befogadó hozzállásra.
A Vénusz kedvező fényszögbe kerül a Merkúr-Uránusz kettősével, támogatva ezzel az átalakulást szemléletmódunkat, kommunikációnkat, kapcsolatainkat illetően. A Vénusz az anyagiak, a biztonság planétája is, ezért érintheti a változás ezeket a témákat is. Természetesen most is kedvezőbb, ha mi magunk indítjuk el a folyamatokat, mintsem, hogy várjuk, hogy mi fog történni. És most sem szükséges kizárólag külső eseményekben megélnünk ezt az energiát, módosíthatunk belső világunkon is. Sőt, ha ezt tesszük, az kifelé is kedvezően befolyásolja az eseményeket. De bármi is következzék be, a megélésünk módja mindig szabadon választott és a saját döntésünk szerint való.
Április 21-től a Vénusz csatlakozik a Neptunusz-Jupiter együttálláshoz. Ez a bolygó-hármas igencsak felerősíti a szeretet, a lelki gyógyulás energiáit. Kedvezően hathat párkapcsolatunk minőségére. Önelfogadásunk is jelentősen javulhat. S, ha magunkat szeretjük – persze nem nárcisztikus ömlengéssel – akkor a környezetünkben lévőket is könnyebben megérthetjük és elfogadhatjuk. Mindenkit az összes erényével és hibájával együtt. Érdemes ennek az energiának ezt az építő jellegű oldalát kihasználnunk. Ugyanakkor lényeges, hogy bármi is történjék, támaszkodjunk belső értékeinkre. Hiszen a külső támasz, a felhalmozás, a vagyon valójában nem nyújt biztonságot. Szükség van rá, hogy megéljünk a világban, de igen törékeny, bármikor összeomolhat. Valódi biztonságot csak belső stabilitásunk adhat.
Április 24-től ezzel a belátással kezdhetünk új értelmet adni életünknek. Új szemlélettel, új tettekkel vihetjük új irányba bizonyos életterületeinket. Főként azokat, ahol már kissé bepunnyadtunk, megcsontosodtunk. Ahol eluralkodtak rajtunk a hétköznapi rutin folyamatok. 

Április 25-30.
Április 27-től bő 2 hétig a Nap és az Uránusz járnak kéz a kézben. Rossz hír ez azoknak, akik egojukat szép kövérre növesztették. Ez a planétaállás általában hoz számukra egy olyan eseményt, mely megnyirbálja nagyságukat. Akinek pedig ezzel már nincs különösebb feladata, annak jöhet egy olyan helyzet, amiben önként vállalhat felelősséget, ami iránt szabadon választottan elköteleződhet és ami ezáltal számára a kiteljesedést, a felszabadultságot hozhatja el.
Április 29-től ezt a belső békét, harmóniát teremtheti meg bennünk a Vénusz és a Plútó kedvező fényszögkapcsolata. Önértékelésünk gyökeres változása, önmagunk elfogadása nemcsak önbecsülésünket erősítheti, de gyógyíthatja párkapcsolatunkat is. Lehet azonban, hogy szembe kell néznünk azzal is, hogy ennek a transzformációnak az az eredménye, hogy nem maradunk benne méltatlan kapcsolatokban. Ha netán erre a felismerésre jutunk, akkor legyen bátorságunk továbblépni. De jól fontoljuk meg lépésünket, nehogy a fürdővízzel a gyereket is kiöntsük. Lényeges, hogy felismerjük, hogy örömünk, boldogságunk igazi forrása bennünk van és nem a párunktól, vagy a külvilág eseményeitől kell várnunk felvidításunkat.
Április 30-án a Plútó látszólag hátráló mozgásba kezd. Bő 5 hónapig tartja ezt az irányt és egészen addig a pontig hátrál, ahol január első napjaiban állt. Ezalatt az idő alatt érdemes átgondolnunk, hogy milyen gyökeres változások szükségesek az életünkben. Netán már észleltünk jeleket, a Sors már „lökdösött” is. Elsősorban olyan témák kapcsán érdemes vizsgálatot tartanunk, ahol megjelent a hatalom, az uralkodni vágyás. Ha épp mi éltünk vissza helyzetünkkel, akkor könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, ami „nagy egonkat” igencsak megtépázza. Érdemes számbavennünk, hogy milyen tanulságokat tudunk levonni az elmúlt 4 hónap eseményeiből és a retrográd Plútó időszakában dolgoznunk azon, hogy egy hasonló helyzetben hogyan tudnánk már másképp reagálni. A biztonságról, anyagiakról, önzetlenségről, elfogadásról és szeretetről alkotott szemléletünket, vélekedésünket is formálhatjuk a következő hónapokban. Lehet, hogy már öncélú érdekeinket háttérbe szorítva önzetlenül segítettünk másoknak. Lehet, hogy a Sors hoz még olyan új élethelyzetet, amiben mi szorulunk segítségre, törődésre, vágyunk az elfogadásra, szeretetre. Bármi is történik igyekezzünk rugalmasan, nyitottan és főként tudatosan beleállni az új helyzetbe. Nincs jó vagy rossz. Lehet, hogy egy pillanatnyilag kellemetlen élményen keresztül jutunk el valami sokkal élhetőbb, élvezhetőbb állapotba vagy nyílik lehetőség belső fejlődésünkre.
Ugyanezen a napon éjjel 22 óra 28 perckor ismét Újhold lesz. A Nap és a Hold együttállásához az Uránusz is csatlakozik. Energiájuk lehetőséget ad egy szellemi és lelki megújuláshoz, egy új korszak elindításához. Egy mások véleményétől és befolyásától már nem függő, önálló személyiség megszületéséhez. Ebben a hónapban már a második Újholdat élhetjük meg. Míg az első inkább egy lezárásnak és elengedésnek, a tapasztalatok bölcsességgé érlelésének adott erőt, ez az Újhold már egy kivirágzás, egy elindulás, továbblépés lehetőségét hordozza. Egy folyamatot indít el és nem egy azonnali eredményt pottyant az ölünkbe. Személyiségünk szabaddá válásának útján terel minket, ami most sem azt jelenti, hogy azt tehetünk, amit csak akarunk. Szabadságunk abban áll, hogy hogyan éljük meg Sorsunk következő lépéseit. Képesek vagyunk-e elköteleződni szívvel-lélekkel amellett, ami számunkra rendeltetett?!

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza