Asztrológia a mindennapokban

ÉRZELMI TISZTULÁS AZ ÚJRAKEZDÉSIG

2020.05.31.

Júniusban érzéseinkkel szembesülhetünk


Június 1-7.
A Mars szinte az egész júniust a Halak jegyében tölti. Itt a Mars amúgy dinamikus ereje, tettrekészsége inkább szétfolyik, szétforgácsolódik. Gyakran érezhetjük, hogy olyan lusták vagyunk, netán szétszórtak. Nem tudjuk mihez kezdjünk, merre induljunk, hogy szerezzük vissza életünk korábbi ritmusát. Ezt az érzést fokozhatja a Neptunusszal való kapcsolat is. Ha mégis inkább a pozitív töltetét szeretnénk használni ennek az energiának, akkor érdemes valamilyen spirituális jellegű tevékenységet folytatnunk, jógáznunk, meditálnunk.
Június első napjaiban a Mars a látszólag hátráló mozgású Ikrek Vénusszal feszült fényszögbe kerül, ami bennünk is kelthet egyfajta kellemetlen érzést. Előidézhet surlódásokat a párkapcsolatokban, de akaratunk és a külvilág befogadóképessége is összeütközésbe kerülhet. Kialakulhat egy egyensúlytalanság, egy ingadozás abban, hogy épp mit szeretnénk véghezvinni, mire vágyunk és ebből mennyit tudunk megvalósítani, mik a lehetőségeink. Előtérbe kerülhetnek pénzügyi kérdések is. Akár úgy, hogy van mit, de nincs mire költsünk, mert épp nem kapható. Vagy lenne mire, de nincs mit elköltenünk. Mindenképp valamilyen korlátozással vagyunk kénytelenek szembesülni. Érdemes arra is figyelnünk, hogy ne szálljunk be olyasmibe, ami inkább illúzió, realitása kicsi, mert könnyen csalódhatunk, anyagi veszteségeket szenvedhetünk, vagy biztonságérzetünk borulhat meg. Célszerű továbbra is az érzelmi és családi kapcsolatainkra fókuszálni, hiszen ezek lehetnek igazán gyümölcsözők és stabilitást nyújtók.
Június 4-től a Felszálló Holdcsomópont az Ikrek jegyébe kerül és 2021. karácsonyig lesz itt. Ezalatt az idő alatt nyitottságra, rugalmasságra, alkalmazkodásra tanít. Arra ösztönöz, hogy a korlátlan szabadság iránti vágyunkat engedjük el és igyekezzünk együttműködni másokkal! Értsük meg álláspontjukat, motivációjukat, tanuljunk meg empatikusan kommunikálni, tartsuk tiszteletben mások szemléletmódját, ugyanakkor képviseljük hitelesen a sajátunkat! Merjük őszintén felvállalni gondolatainkat, érzéseinket, cselekedeteinket!
Június 5-én este Telihold lesz a Nyilas jegyében. A Holdat és az azzal szembenálló  Nap-Vénusz kettősét a Halakban járó Mars és Neptunusz köti össze. Érdemes az új célok kitűzése és a meglévő helyzethez való alkalmazkodás között egyensúlyt teremtenünk. Elengednünk bizonyos dolgokat, működésmódokat, de ami értékes a régiben, azt megtartanunk és beépítenünk valami újba. Tegyük ezt úgy, ahogy a szívünk diktálja! Vezérelje tetteinket önzetlenség, szeretet és optimizmus! Ne bánkódjunk, ha netán le kell mondanunk valamiről, hiszen így teremthetünk helyet valami szebbnek, jobbnak, élettelibbnek! Bízzunk magunkban és figyeljük intuícióinkat! Ez segíti majd sikerre vinni elképzeléseinket.
A Telihold hatása még másnap is erősen érezhető lesz.

Június 8-14.
A Halakban járó Mars és Neptunusz egész héten feszült fényszögben lesz az Ikrek Nappal. Kissé „elveszettek”, tanácstalanok, szétszórtak lehetünk ebben az időszakban. Érdemes befelé fókuszálnunk, hiszen ez a planétaállás nem a kifelé nyüzsgésnek, az aktív cselekvésnek kedvez. Inkább egy elmélyedésnek, annak keresésének ideje, hogy milyen az a helyzet, kapcsolat, lelkiállapot, amiben magunkra találunk, amiben nem szerepet játszunk, hanem igazán önvalónkat adjuk.
Várhatóan csendes, eseménytelen napoknak nézünk elébe. Kevésbé a külső történéseken, inkább a belső megfigyeléseken, megtapasztalásokon lesz a hangsúly. Különösen június 13-án jöhetnek olyan megérzések, bevillanások, álmok, amik segítenek megérteni a lelkünkben zajló folyamatokat és választ adhatnak miértjeinkre.

Június 15-21.
Ettől a héttől lassan kezdhetünk azon gondolkodni, hogy hogyan fogjuk elképzeléseinket valóra váltani, álmainkból valóságot teremteni. Milyen aktív cselekvés, elszántság szükséges mindehhez? Az illúzióknak továbbra sem lesz helye életünkben. Reális célokat, másokkal közös terveket azonban majd meg tudunk valósítani. Egyelőre még tervezgessünk, hamarosan eljön a tettek ideje is.
Vegyük számba, hogy hol tévedtünk, esetleg mit rontottunk el, mit és hogyan lehetne jobban csinálnunk, hogy tudnánk elképzeléseinket másokéval összehangolni! Mit tudnánk tenni azokért, akik valamilyen módon – akár betegség, anyagi problémák, vagy lelki megrázkódtatás következtében - kiszolgáltatott helyzetbe kerültek? Ha pedig szerencsénkre nincs ilyen nehézség a környezetünkben, akkor gondolkozzunk el azon, hogy mi emberek milyen kiszolgáltatott helyzetben vagyunk a Földön. Hogy hiába vágyunk valamire, akarunk valamit, van egy nálunk magasabb szintű erő, törvényszerűség, ami időnként türelmet, önfegyelmet, lemondást és felelősségteljes hozzáállást követel tőlünk. Célszerű ezekkel az energiákkal együtt áramolni és nem küzdeni ellenük.
Június 19-én a Rák jegyében járó Merkúr látszólag hátráló mozgásba fordul. Közel 1 hónapig, amíg ez az irányultsága tart, lesz időnk elmélyedni belső világunkban, átgondolni mit érzünk, mi az, ami esetleg nyomja lelkünket. De nemcsak a saját lelkünkkel kerülhetünk szorosabb kapcsolatba ezalatt az idő alatt, hanem külső kapcsolatainkra, elsősorban érzelmi és családi kapcsolatainkra is vethetünk egy pillantást. Valóban kimutatjuk-e, hogy mit érzünk? Érezzük-e mások szeretetét, kötődését? Merjünk beszélni is ezekről! Tudassuk a másikkal, ha valamiben hiányt szenvedünk! És ne felejtsük el azt sem kimondani, ha mindent rendben lévőnek találunk! Érezzük és éreztessük, hogy mi zajlik bennünk!
Június 20-án nem sokkal éjfél előtt a Nap a Rák jegyébe lép. Ez a nyári napforduló ideje és egyben az év legfényesebb napja. Ezen a napon van leghosszabban világos. De mielőtt erre sor kerülne, a Nap még együttáll az Ikrekben a Holddal és a Felszálló Holdcsomóponttal. Ez a hármas segít megérteni érzéseinket, tudatosítani azokat a régi mintákat, amik régóta lelkünkben lakoznak. Egy átalakító hatást kapnak a Bak Jupiter-Plútó kettősétől. Karmikus mintáinktól, lelki terheinktől szabadulhatunk most meg. Gyógyulhatnak régi sebeink, kapcsolataink. A Nap a Rák jegyébe lépve egy tanító fényszögkapcsolatba kerül a Vízöntőben hátráló Szaturnusszal. Arra ösztönöznek ezek a planéták, hogy átgondoljuk hogyan tudunk belső harmóniát teremteni, hogyan alkothatunk működőképes egységet a családon belül és érzelmi kapcsolatainkban.
Június 21-én pedig a reggeli órákban a Rákban létrejövő Újhold zárja hetünket. A Hold, csatlakozva a Naphoz, tovább erősíti azt az energiát, amit a Nap-Szaturnusz tanító fényszögkapcsolata képvisel. Kiemelten érdemes foglalkoznunk érzelmi világunkkal, azokkal a kapcsolatainkkal, amikhez érzelmek fűznek. Mivel a Szaturnusz még hátráló mozgású, ezért ez még inkább egy számvetés. Annak felismerése, hogy mennyire voltunk hajlandóak alkalmazkodni, változtatni megrögzött szokásainkon. Mennyire törekedtünk kapcsolataink kiegyensúlyozottsága és az együttműködés érdekében arra, hogy figyelembe vegyük a másikat is. A Rák Újhold erejével most beindíthatunk egy új minőséget, egy odaadóbb, szeretetteljesebb kapcsolódást. Tudatosíthatjuk szerepeinket, érzéseinket, akár saját lelki világunkról, akár a körülöttünk lévő világról legyen szó.

Június 22-30.
Június 23-án a Halak Neptunuszt megállni látjuk az Égbolton. A Rákban haladó Holddal kedvező fényszögkapcsolatba kerül. Mindkét égitest megkapja a Szaturnusz-Jupiter-Plútó átalakító energiáit. Gyökeres érzelmi változást hozhat ez az égi elrendeződés. Erős intuícióink is jöhetnek. Nemcsak beazonosíthatunk érzelmi mintázatokat, reakciókat, de formálhatjuk is azokat. Ha esetleg nem zártunk le magunkban bizonyos dolgokat, akkor ezt most megtehetjük. Felismerhetjük, hogy mennyire volt szerepünk egy adott helyzet kialakulásában. Megbocsájthatunk és bocsánatot nyerhetünk. Legfontosabb, hogy tiszta érzelmek, önzetlenség és szeretet irányítson bennünket.
Június 24-től a Neptunuszt már hátráló mozgásúnak érzékeljük egészen november végéig. Ez a bő 5 hónap ismét belső munkára ad lehetőséget. Arra, hogy átgondoljuk mit jelent számunkra egységbe forrni valakivel, önzetlenül tenni másokért, vagy akár lemondani valamiről a másik kedvéért. A Neptunusz azon az Égi úton halad látszólag visszafelé, amit március eleje óta tett meg. Érdemes visszagondolnunk erre a pár hónapra. Kinek és mikor lehettünk volna jobban segítségére? Vagy esetleg mi lettünk áldozatai egy helyzetnek? Netán összezavarodtunk, szétcsúsztunk, mert kiestünk a mindennapok megtartó erejű rutinjából? Hogy tudnánk másképp kezelni egy hasonló szituációt? Ezekre a kérdésekre célszerű válaszokat keresnünk, hogy majd november végétől – amikor a Neptunusz ismét egyenes irányú mozgásba fordul – már tudatosabban, bölcsebben álljunk elébe hasonló élethelyzeteknek.
Június 26-tól az Ikrekben látszólag hátráló Vénusz ismét egyenes irányt vesz. Az elmúlt 6 hétben azon morfondírozhattunk, hogy hogyan sikerült alkalmazkodnunk az anyagiak, a biztonság és a párkapcsolatok terén bekövetkezett változásokhoz, netán bizonytalansághoz. Képesek voltunk-e elengedni dolgokat? Van-e még valami, amihez görcsösen ragaszkodunk, amit mindenáron birtokolni akarunk? Lehetnek újabb ötleteink arra, hogy megkönnyítsük a változásokhoz való hozzáállásunkat. Ahhoz is kapunk segítő energiát, hogy tudatosítsuk magunkban érzéseinket. Hogy be merjük vallani, ki merjük mondani azt, ami a lelkünkben zajlik. S ha ezt őszintén fel tudjuk vállalni, ha felismerjük mi az, ami igazán lényeges az életben, ha rájövünk, hogy bármi is történjen, nincs fontosabb annál, mint hogy valakihez-valakikhez érzelmileg kötődjünk, akkor szinte észre sem vesszük, ha kapcsolatunk kedvéért kompromisszumokat kötünk, korlátokat, felelősséget vállalunk fel. Mert inkább jóleső érzéssel fog eltölteni minket, hogy tettünk valamit szeretteinkért és eszünkbe sem fog jutni, hogy ez bármiféle lemondás, vagy hősies cselekedet lenne. Hiszen természetes és szívből jövő.
Június 28-tól a Mars a Kos jegyében folytatja útját. A Kos a Mars saját jegye, ebben a jegyben a Mars otthon érzi magát, energiája roppant erőteljes. Igazi újrakezdő, lendületes energia ez. A Mars mozgása ebben az évben ritkaságszámba megy. A Mars általában másfél hónapot tartózkodik ugyanabban az állatövi jegyben. 2020-ban azonban az év teljes második felében a Kos jegyében halad majd hol előre, hol pedig látszólag visszafelé. Érdemes ezt az erőt magunkba építeni, de nem mindegy hogyan. Mivel ez egy harcias, akaratos, önérvényesítő energia, ezért szükségünk lesz arra, hogy tudatosan mederbe tereljük és konstruktív irányba állítsuk. Növelhetjük vele életerőnket, aktivitásunkat, küzdeni akarásunkat. De tegyük ezt valamilyen nemes és közös cél érdekében és ne pazaroljuk türelmetlenkedésre és főleg ne a másokkal való csatározásokhoz használjuk ezt az igencsak tüzes energiát.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu