Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ÉRZELMI STABILITÁS

2019.04.30.

Május elején átértékelhetjük mi fontos és mi nem.

Május 1-től már a Bak Szaturnusz is határozottan hátráló mozgásúnak látszik, bővítve az éppen retrográd bolygók körét. Emlékeztetőül: jelenleg  a Nyilas Jupiter, a Bak Szaturnusz és a Bak Plútó halad látszólag visszafelé. A Jupiter augusztus 11-ig, a másik két planéta pedig szeptember vége-október elejéig mozog így. Ráadásul az utóbbi kettő közrefogja a Leszálló Holdcsomópontot is, ami egy igazán karmikus, sorsalakító időszakot jelez. Egyelőre a befelé fordulás, az élethelyzetünk, a szemléletmódunk, az eseményekhez való hozzáállásunk átgondolása a feladat. A cselekvés ideje akkor jön majd el, amikor ezek a planéták ismét egyenes irányba fordulnak. De pontosan mit érdemes átgondolnunk? Most számba vehetjük a születésünk (netán előző életünk) óta meglévő terheinktől kezdve, az élet “viharában” tapasztaltak miatt kialakult félelmeinken, berögzült mintáinkon át mindazt, ami nem illik sorsunkba. Legyen az akár egy kapcsolat, vagy egy élethelyzet, ami már nem segíti fejlődésünket. De ne felejtsük, hogy most az elmélyülés, a felismerések, a tanulás hónapjai következnek. Ezért, ha nehézséggel találjuk szembe magunkat, ne az legyen az első reakciónk, hogy: No ez nem illik a sorsomba, tehát mehet! Hiszen így könnyen “kiselejtezünk” olyasmit is, ami épp azért okoz fejtörést, hogy képesek legyünk rugalmasabbá válni, könnyebben alkalmazkodni és megtanuljunk elfogadni. Ezek ugyanis a legjobb módszerek ahhoz, hogy a sorseseményeket lazábban kezeljük. No, és még valami: az önzetlen szeretet. Ha ezek az “eszközök” a kezünkben vannak, ha döntéseink során a szívünket követjük, akkor sorsunkkal is könnyebben megbirkózunk.

Május 2-án néhány bolygókapcsolat megszűnése hozhat egy kis enyhülést mindennapjainkba. Egyrészt a Nap kisétál a Bika Uránusz hatóköréből, ezért az egonkat megrázó, a biztonságunkat és az anyagi javainkat érintő váratlan eseményeken már túl vagyunk. A Merkúr is maga mögött hagyja a Kos Vénuszt, így bár a párkapcsolatokban még érezhető feszültség, de talán már nem annyira fontos, hogy miénk legyen az utolsó szó.

Május 3-án a Merkúr ugyan még a Kos jegyében tartózkodik, de együttállva a Holddal arra késztet minket, hogy tegyünk az érzelmi, a családi kapcsolatainkért ahelyett, hogy egymással harcolunk. Feszült fényszögkapcsolatban lesz a Merkúr és a Hold a Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó csoportosulással, ami fejlődési, átalakulási lehetőséget biztosít régi kötődéseinkben. De évtizedes megrögzöttségeinken is változtathatunk és egy pozitív hozzállással fordíthatunk kapcsolataink minőségén. Segíti a folyamatot a Nyilas Jupiter, hogy hittel és meggyőződéssel tehessük ezt és önmagunkat nem feladva alkalmazkodjunk.

Május 5-én 0 óra 45 perckor rögtön egy Bika Újholddal kezdődik a nap. A család, az otthon, az ősi gyökerek területén pontosodik a Nap és a Hold együttállása, kiemelve ezek jelentőségét, fontosságát. A Halak Neptun, az önzetlen szeretet szimbóluma egy támogató fényszöget vet az Újholdra, jelezve hogy szeretetteljes érzelmekkel tölthetjük meg családi kapcsolatainkat, otthonunkat. Egy ilyen környezet az, ami képes valódi biztonságot és stabilitást nyújtani számunkra. De természetes, hogy befolyásol minket, hogy mit hozunk a múltunkból. Ha csupa-szív hozzáállást, akkor annyi dolgunk van, hogy ezt megtartsuk. Ha pedig viszontagságokról árulkodó szürke emlékeink vannak, akkor most ezeket is vidámabb színűre festhetjük. A segítség megadatik, a döntés, a szándék, hogy élünk-e vele már rajtunk múlik.

Május 6-án a Merkúr a Bika jegyébe lép és mindjárt együttállásba kerül az Uránusszal. Gondolkodásunk, kommunikációnk lassúbbá, megfontoltabbá válik. Viszont annál eredményesebb lehet. Jöhetnek új ötletek, amiket ezúttal meg is tudunk valósítani. De a hőbörgés, a vita helyett is inkább tízig számolunk és jobban megfontoljuk majd mit mondunk. Hiszen fontosabbnak tartjuk már azt, hogy kapcsolataink értékét őrizzük, mintsem, hogy zászlónkra tűzhessük, hogy na már megint jól beolvastunk. A Kos Vénusz 1 hétig feszült fényszögkapcsolatban lesz a Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó hármasával, ami arra késztet, hogy újraértelmezzük mi jelent számunkra valódi értéket, igazi harmóniát. Mi az, amiért érdemes küzdenünk, amit szívesen megtartanánk hosszútávon is? Erre erősít rá a Nyilas Jupiter azzal, hogy ezt úgy tegyük, ahogy szemléletmódunknak, meggyőződésünknek megfelelő.

Május 9-én a Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó triumvirátus a Bika Nappal egy olyan fényszögkapcsolatba kerül, ami szinte elkerülhetetlenné teszi, hogy számvetést készítsünk a múltunkkal kapcsolatban. Tegyük fel hát a kérdést mit adtunk és mit kaptunk eleddig! Legyünk egészen őszinték magunkhoz! Ha nagyon egy irányba billen a mérlegünk, akkor igyekezzünk a jövőben egyensúlyba hozni! Ha csak kaptunk, akkor itt az ideje törődnünk másokkal és adni számukra. Mindenkinek azt, amire szüksége van. Legfőképp szeretetet, odafigyelést. De, ha mostanáig folyton csak mi adtnuk és erről nem is nagyon tudunk leszokni, akkor adhatunk továbbra is. Ugyanazt a szeretetet és törődést, amit eddig másnak, de ezúttal már magunknak. Tegyünk azért, ami fontos és értékes számunkra és engedjük el, mindazt, ami mérgezi lelkünket, hogy megtalálhassuk azokat a tiszta érzelmeket, azt a ragaszkodást, stabilitást, amire mindig is vágytunk!


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza