Asztrológia a mindennapokban

ERŐBŐL NEM MEGY...

2020.07.28.

Augusztusban inkább elfogadással, mintsem erővel közelítsünk a dolgokhoz


Augusztus 1-9.
Augusztus első napjaiban érezhetünk némi feszültséget, ami saját lelkünkhöz való kapcsolódásunk, vagy családi, érzelmi kapcsolataink formálódásának következménye. A Szaturnusz-Jupiter-Plútó hármas ugyanis most ezeket a kötődéseket alakítgatja. Hol úgy, hogy azt érezzük, hogy képesek vagyunk mindent megtenni szeretteinkért, máskor pedig  azt gondoljuk, hogy mások kedvéért mégsem akarunk lemondani céljainkról, elképzeléseinkről.
Augusztus 3-án este 6-kor Telihold lesz a Vízöntő jegyében. Kiváló alkalom azon morfondírozni, hogy mennyire vagyunk képesek lemondani önös érdekeinkről és hogyan tudunk együttműködni egy közösségben. Legyen az a közösség egy párkapcsolat, egy család, vagy bármilyen okból minőségi időt együtt töltő emberek csoportja. Érdemes átgondolnunk, hogy nem visszük-e túlzásba individualizmusunkat, nem utasítunk-e el önfejűen másokat. És azzal is célszerű foglalkoznunk, hogy egyéniségünket megőrizve, hogyan tudunk valamit hozzátenni egy adott közösség életéhez, működéséhez. Képesek vagyunk-e önként vállalni bizonyos kötöttségeket, vagy olyannyira mérhetetlen a függetlenség és szabadság utáni vágyunk, hogy semmilyen korlátot nem akarunk elviselni?
Augusztus 5-én hajnalban a Merkúr az Oroszlán jegyébe lép.  Ebben a jegyben a gondolkodás, a kommunikáció, a kapcsolatok bolygója kap egy felsőbbrendű, egy büszke és elismerést, megbecsülést igénylő színezetet. Könnyen eshetünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, hogy különbek vagyunk másoknál, hogy főléjük emelkedhetünk, magas lóról beszélhetünk hozzájuk. Érezhetjük azt is, hogy akkor vagyunk valakik ebben a világban, ha fontosnak mutatjuk magunkat, ezért hajlamosak lehetünk valamivel kitűnni, felhívni magunkra a figyelmet, megjátszani magunkat. De pont nem az a feladat, hogy valamilyen szerepben tündököljünk, tetszelegjünk. Éppenhogy ideje felismernünk mi az a szerep, amit csak eljátszunk, de valójában nem mi vagyunk. Kibújva jelmezünkből, mutassuk meg végre saját magunkat!
Augusztus 7-én a Vénusz a Rák jegyében folytatja útját. Előtérbe kerül az otthon, a család biztonsága, az érzelmi stabilitás kérdése. Felismerhetjük, hogy mennyivel fontosabb az érzelmi kötődés, mint az anyagi birtoklás. Hogy nem érdemes vitákkal és fölényeskedéssel tönkretenni sem a belső békénket, sem a családi harmóniát, az otthon melegét. A Rák Vénusz egy igazi szeretet energia, mely táplálja lelkünket, erősíti kapcsolatainkat.
A következő két hétben két nagyon erős, tüzes energia hatását érezhetjük. A Kos Mars és az Oroszlán Nap kerülnek egy egymást automatikusan támogató, erősítő fényszögkapcsolatba. Mindkét planéta saját jegyében, ereje teljében van. De korántsem lényegtelen, hogy mire használjuk ezt a perzselő erőt. Lehet hatalmi harcok melegágya, belebonyolódhatunk az egok csatározásába. A Bika Uránusz azonban feszült kapcsolatban van a Nappal, így könnyen kaphatunk egy-egy észheztérítő pofont az élettől, ha kissé túlnövesztenénk egonkat. Érdemes ezt az óriási energiát  inkább valami létrehozására, megalkotására használnunk. A Kos Mars tettekre sarkall, az Oroszlán Nap pedig segíti teremtő erőnket. Teremteni sokféleképpen lehet: lefesthetjük a kerítést, írhatunk egy blogot a világhálón, életet adhatunk egy  gyermeknek. Mindegy, hogy a kreativitás anyagi, szellemi, vagy érzelmi síkján hozunk létre valamit. Bármelyiket is válasszuk, az pozitív, építő jellegű megélése a Kos Mars és az Oroszlán Nap erejének.

Augusztus 10-16.
Augusztus 10-től a Merkúr közel 2 hétig jár a Nappal kéz a kézben az Oroszlán jegyében. Ebben az időszakban a Kos Marstól is kap egy felpezsdítő, tettekre, önérvényesítésre ösztönző hatást. Néhány napig a Bika Uránusz egy feszült fényszöget vet rá, ami idegességet, türelmetlenséget idézhet elő. Érdemes jobban figyelnünk a közlekedésben, hiszen ez fokozottan balesetveszélyes időszak lehet. Főként, ha mindenáron meg akarjuk mutatni, hogy ki az úr a háznál. Mielőtt megszólalunk számoljunk 10-ig, mert hirtelen felindulásból könnyen odavethetünk olyasmit, amit talán mi sem gondoltunk komolyan. Ebben a 2 hétben igyekezzünk határt szabni önfejűségünknek, akaratosságunknak! Az elismerést, a megbecsülést, ne kierőszakolni akarjuk, hanem kiérdemelni! Ha mégsem tudjuk elkerülni az összetűzést, legalább utólag gondolkodjunk el rajta, hogy mit tanított a konfliktus magunkról. Mi az, amit nem tudunk elfogadni, ami idegesít, akár azért mert túl sok van belőle bennünk, akár azért, mert éppenséggel hiányzik belőlünk. Ne felejtsük, hogy a külvilág mindig csak tükör!
Augusztus 11-től a Kos Mars már nemcsak a Plútóval és Jupiterrel kerül feszült fényszögbe, hanem a Szaturnusztól is megkapja fékező hatását. A már jól ismert bolygó-hármas akaratunkat, tetteinket, vágyainkat formálja meglehetősen hosszan, egészen október végéig. Aktivitásunkat gátolják, türelemre intenek, arra tanítanak, hogy nem minden úgy történik, ahogy mi szeretnénk. Hogy mindennek rendelt ideje van, ezért célszerű nekünk is összehangolódnunk a Sorssal, legfőképp saját sorsunkkal. Szeptember 10-től a Kos Mars látszólag hátráló mozgásba fordul. A Bak Szaturnusz-Plútó-Jupiter hármas azonban még nem veszi le róla a „kezét”. Indul egy belső munka. De erről majd a maga idejében…
Sokan izgalommal, netán félelemmel tekintenek az ősz felé, hiszen mást sem hallhatunk, csak azt hogy jön a járvány második hulláma. Nos, hogy jön-e vagy sem, nem tudom. Az asztrológia ugyanis nem a jóslás, hanem az analógiák tudománya. Ami biztos, hogy a törvényes (Jupiter) hatalmi (Plútó) szabályozás (Szaturnusz) analógiája, ami nehezíti (kvadrát) aktív cselekedeteinket (Mars) jelen lesz a következő bő 2 hónap során. Habár a bolygókapcsolatok eltérnek a márciusitól, előfordulhat, hogy mégis újabb korlátozások bevezetésére kerül sor. Ne felejtsük, hogy a következő 2,5 hónap a türelemről, a megbékélésről, az elfogadás elsajátításáról szól. Ha már most visszaveszünk fordulatszámunkból, megtanuljuk saját magunkat korlátozni, a vágyainkat nem azonnal akarjuk kielégíteni, hanem képesek vagyunk várni, vagy netán lemondani dolgokról, akkor talán kisebb a megrázkódtatás, ha mégis alkalmazkodnunk kell valamiféle külső kényszerhez, szabályozáshoz.
Augusztus 16-tól a Bikában járó Uránusz látszólag hátráló mozgásba kezd. Január közepéig tartja ezt az irányt, majd ismét előre indul arról a pontról, ahol április utolsó napjaiban járt. Érdemes visszatekintenünk erre a 3,5 hónapra és azt számbavenni, hogy milyen váratlan fordulat következett be az anyagi biztonságunkat, az érzelmi stabilitásunkat illetően. Voltak-e ezzel kapcsolatos vissza-visszatérő problémáink? Hogyan kezeltük ezeket a helyzeteket? Milyen reakciót váltott ki belőlünk egy-egy esemény? Megváltunk-e valakitől, vagy valamitől, amit esetleg megbántunk? Vagy épp beleragadtunk egy kapcsolatba, egy helyzetbe, amiből próbált a Sors kilökdösni, de mi mégsem mozdultunk, esetleg bele is betegedtünk? A következő 5 hónapban bőven lesz időnk ezekre a kérdésekre válaszolni, a történtek tanulságait levonni, hogy a következő évben már bölcsebben, a változásokat könnyebben elfogadva folytathassuk utunkat.

Augusztus 17-23.
Augusztus 19-én hajnalban Újhold lesz az Oroszlán jegyében. A Nap és a Hold együttállásához a Merkúr is csatlakozik és ez a csoportosulás a Kos Marstól is kap egy erőteljes energiatöltetet. Ezek az Égi erők segítik az érzelmi kapcsolatok kiteljesedését, növelik teremtőerejét. A többi planéta hatása is azt erősíti, hogy egy lelki kötődésen, érzelmi kapcsolódáson alapuló közösség mindenre képes, ha tagjait a szívük vezérli. Nincs olyan probléma, akadály, amit közösen, egymást támogatva, egymásra figyelve, szeretettel töltekezve le ne győzhetnénk.
Augusztus 20-án a Merkúr a Szűz jegyébe lép és abban támogat, hogy a szívünk szerint valót a gyakorlat szintjére, a megvalósítás síkjára tudjuk hozni. Segít átgondolni a teendőket, megérteni a történéseket, feltárni a lehetőségeket, alkalmazkodva az esetleges korlátokhoz, akadályokhoz. Rádöbbenhetünk mi miért történik az életünkben, milyen döntésünkkel teremtettünk meg egy helyzetet és hogyan tudunk továbbhaladni.
Augusztus 22-én a kora esti órákban pedig a Nap is követi a Merkúrt és a Szűzben folytatja útját. Arra ösztönöz minket, hogy mind saját magunkat, mind sorsunkat fogadjuk el úgy, ahogy van. Találjuk meg a hétköznapok rutinjában is az örömöt, a tökéletességet. Persze ez nem jelenti azt, hogy sose változtassunk. De ne lázadjunk a sorsunk ellen! Ismerjük meg kereteit és azon belül éljünk szabad akaratunkkal. Legfőképp pedig maradjunk higgadtak, türelmesek és várjuk ki a megfelelő pillanatot!
Augusztus 23-tól a Rák Vénusz a Halak Neptunusszal kerül kedvező fényszögkapcsolatba. A hónap végéig érezhető ez a gyógyító, szeretetteljes hatás, mely érzelmi és családi kapcsolatinkat emeli magasabb szintre, símogatja, pátyolgatja. De a saját magunkhoz való viszonyunkat, önelfogadásunkat, belső érzelmi világunkat is pozitívan alakíthatjuk ezze a „szeretetbomba” energiával. Az Uránusz és a Merkúr pedig jobbnál jobb ötletekkel segíthet bennünket hétköznapjaink színesítésében, kissé beporosodott kapcsolataink felélénkítésében.

Augusztus 24-31.
Augusztus 25-én egy „papírsárkány” forma alakul ki az Égbolton a Vénusz, a Hold, a Neptunusz és természetesen a már sokat emlegetett Szaturnusz-Plútó-Jupiter triumvirátus részvételével. Egy mély, lelki átalakulásra ad lehetőséget ez az erő. A legbelső világunk fontosságáról, az érzelmi biztonságról kialakított képünk formálódhat. Tudatosodhat jelentőségük, kiemelt szerepük. Előtérbe is kerülhetnek életünk egyéb, legfőképp az anyagi világhoz, karrierhez, hatalomhoz kötődő területeivel szemben.
Augusztus 26-tól szeptember első napjaiig a Szűzben haladó Merkúr a Halak Neptunusszal kerül szembenállásba. Ez utóbbi igencsak összezavarja a Szűz Merkúr racionalitását és tervszerűségét. Az előre eltervezett programjaink, elképzeléseink borulhatnak, új irányt vehetnek. Lehetnek félreértések a kommunikációban, figyelmetlenségek a közlekedésben. Másképp alakulhatnak a dolgaink azért, hogy hozzászokhassunk az állandó változáshoz, bizonytalansághoz. A Neptunusz képes félelmet is kelteni bennünk, főként a kiszámíthatatlan helyzetek miatt stresszelhetünk. De még mindig a türelem és az alkalmazkodás az, ami átsegít egy-egy nem várt eseményen. Jusson eszünkbe, ha ránk tör egy kisebb pánik és próbáljuk lazábban kezelni a történéseket.
A Jupiter-Plútó-Szaturnusz hármas is bekapcsolódik ebbe a szembenállásba egy segítő fényszöggel, könnyedebb és rugalmasabb hozzáállásunkat támogatva.
Augusztus 29-én a Hold keresztülvonul a Bak Jupiter-Plútó-Szaturnusz pozícióin. Jelezve, hogy ideje lelkünk mélyén is azonosulnunk a sorsunkkal, felvennünk ritmusát, elfogadnunk korlátait, rátalálnunk hullámhosszára. Kiváló alkalom ennek megfelelően alakítanunk mindennapjainkat, terveinket, elképzeléseinket a lehetőségekhez igazítani.
Augusztus 30-tól a Kos Mars és a Rák Vénusz feszült fényszögkapcsolatba kerülnek. A következő héten úgy érezhetjük, hogy vágyainkat, akaratunkat, önérvényesítésünket az érzelmi kötődéseink csak akadályozzák. Túl sok figyelmet igényelnek, túlságosan lekötnek minket. Talán még össze is zördülünk amiatt, hogy már megint nem az van, amit mi akarunk. Célszerű átgondolnunk, hogy valóban igaz-e ez. Biztos, hogy nem ott van az a cél, az a vágy, az az örömforrás, ahol a szeretteink is? S bár időnként bosszantóak, mégis imádnivalóak? Hol máshol érezhetnénk magunkat biztonságban, mint körükben? Kire számíthatnánk, ha nem rájuk? Ezért. Értük! Néha érdemes lemondanunk bizonyos dolgokról és élveznünk az együtt töltött idő örömeit.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu