Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ELMÉLKEDÉS ÉS TÜRELEM

2023.01.31.

Februárban töprenghetünk magunkról, szerepeinkről, sorsunkról

Február 1-5.
Február első napjaiban továbbra is az új helyzetekhez való alkalmazkodást gyakorolhatjuk. Valószínűleg januárban megtörténtek azok a változások, amik kimozdítottak minket egy jól megszokott helyzetből. Előfordulhatott, hogy még ha kissé kényelmetlennek is éreztük már ezeket az élethelyzeteket, talán akkor sem volt kedvünk, energiánk változtatni. Esetleg nem találtuk az irányt, vagy tartottunk az újdonságoktól. Ha a Sors kilökött minket „kényelmes fotelunkból”, akkor muszáj lesz összekapni magunkat és igazodnunk az új körülményekhez. De, ne aggódjunk, hiszen február első napjaiban is már kapjuk az energiát ahhoz, hogy új ötleteink, elképzeléseink legyenek és tudatosan cselekedhetünk is jövőnk megteremtéséért. Egy olyan jövőért, melyben múltbéli megrögződéseinket elengedjük és egy friss szemléletmóddal közelítünk magunkhoz, másokhoz, élethelyzetünkhöz. Készen állva az állandó változásra, tudatos megújulásra.
Higgyük el, hogy ami szívünkből és szeretetből jön, az előtt nem lesz akadály, megvalósulhat minden küzdelem és fennakadás nélkül. Előfordulhat azonban, hogy alaposan meg kell vizsgálnunk gondolkodásmódunkat, kommunikációnkat, kapcsolódásainkat és más attitűddel közelítenünk a körülöttünk lévőkhöz, valamint a zajló eseményekhez. Igyekezzünk a lehetőségeket meglátni ahelyett, hogy beleragadnánk egy másik személy vagy a külvilág hibáztatásába.
Február 5-én este fél 8 előtt 2 perccel Telihold lesz. Energiája éppen azt segíti, hogy a lelkünk, a szívünk által vezérelve találjuk meg helyünket a világban, legyen ez a világ a párkapcsolatunk, a családunk, a munkahelyünk, vagy bármilyen közösség. Ha már a helyünkön vagyunk, akkor örüljünk. De, ha nem, vagy épp egy köztes állapotban, mert már egy régi élethelyzetünk megszűnt, akkor keressük a változás, a változtatás lehetőségét. Legyünk nyitottak, rugalmasak és igyekezzünk alkalmazkodni az új helyzethez, környezethez.

 

Február 6-12.
Február 6-án is még erőteljesen érezhető lesz a Telihold energiája, ezért fokozottan figyeljük a nap folyamán bevillanó képeket és igyekezzünk megfejteni álmaink jelentését is.
A következő néhány napban a Vénusz és az Uránusz kerülnek fényszögkapcsolatba. Segítségüket kihasználhatjuk minden olyan változáshoz, ami közelebb visz belső harmóniánk megteremtéséhez, vagy külső kapcsolataink szeretettel való feltöltéséhez. Anyagi helyzetünk kedvező alakulására is számíthatunk. Jöhetnek váratlan bevételek, de tehetünk mások anyagi helyzetének javításáért is, ha erre megkérnek. Természetesen nem arra az esetre gondolok, amikor valaki pénzt akar kicsikarni tőlünk, hanem olyan helyzetre, ahol hozzánk közelálló, és/vagy megbízható kapcsolatunk igényli támogatásunkat. Esetleg egy közös cél érdekében szükséges, hogy nagyobb mértékben járuljunk hozzá a tervezett feladatok megvalósításához.
Február 8-tól a Nap és a Szaturnusz járnak majd kéz a kézben. A következő 10 napban segítenek rátalálni arra az életterületre, arra a szellemi útra, ahol felelősséget tudunk vállalni. Arra, amit sorsszerűen magunkénak érzünk és nem csak egy szerepet játszunk. Arra, ahol nem megfelelési kényszer, bizonyítási vágy hajt minket, hanem színtiszta önkifejezés és alkotó energia. Legyen ez az alkotás akár önnön személyiségünk, akár egy fizikailag megnyilvánuló valami, vagy szellemünk teremtménye.
Február 9-től szintén 10 napra kapaszkodik össze a Vénusz és a Neptunusz. Ennél nagyobb szeretetgombóc energiát el sem képzelhetnénk. Egyfajta mindent beteljesítő erő. De csak azt a „mindent”, ami igazán a szívünkből jön. Ami nem a becsvágyunk által hajszolt, hanem jobbá szeretné tenni mind szükebb, mind tágabb értelemben vett környezetünket, de legfőképp saját magunkat.
Február 10-től a Plútó és a Szaturnusz kerülnek egy tanító jellegű fényszögkapcsolatba. A következő 1 hónap leckéje pedig a gyökeres átalakulás megtapasztalása, megtanulása. Valami réginek, már elavultnak az elengedése és valami új megteremtése. Közben persze előfordulhat, hogy egy „légüres térbe” kerülünk és kétségbeesünk, mert nem látjuk pontosan a folytatást. De bármilyen viszontagságos is ez az időszak, pont ez a lényege újjászületésünknek. Régi gondolatsémáinkat, szokásainkat, talán még kapcsolatainkat is elengedhetjük és egy merőben új hozzáállással, életszemlélettel és/vagy új ismerettségekkel vághatunk bele életünk egy új szakaszába. Ha esetleg nincs erőnk ezt magunktól megtenni, akkor előfordulhat, hogy a Sors lök ki bepunnyadt élethelyzetünkből. Hogy hogyan? Például felmondhatnak a munkahelyünkön, szakíthat velünk a párunk, vagy épp mi esünk szerelembe. Sajnos betegség is fordíthat eddigi életvitelünkön, amit jobb esetben egy életmódváltással „gyógyíthatunk”. A legfontosabb, hogy bízzunk abban, hogy a Sorsnak sosem az a célja, hogy valamiféle nyomorúságos helyzetbe taszítson. Mindig a fejlődés, a magasabb szellemi, tudatossági szintre kerülés a feladat. Szóval, ha állásunkat vesztettük: jön jobb. Ha párunk hagyott el: majd lesz, aki jobban megbecsül. Ha szerelembe estünk, akkor újraértékelhetjük a párkapcsolatról alkotott elképzeléseinket. Ha betegek lettünk, akkor felismerhetjük, hogy gondolatainkkal milyen tévutakon jártunk és hogyan vélekedhetnénk másképp ugyanarról. És így tovább: számtalan rossznak vélt helyzetből jöhetünk ki sokkal jobban, mint ahogy azt álmodni mertük. De nem kapjuk készen az újat, tennünk kell érte. Fejben és lélekben biztosan, de legtöbbször tettekben sem árt, ha nem csak sodródni szeretnénk, hanem kormányozni is akarjuk életünk hajóját.

 

Február 13-19.
Február 16-tól a Merkúr és a Jupiter kapcsolódása támogat minket abban, hogy hogyan lépjünk tovább azokban az élethelyzeteinkben, amelyekben erre szükségünk van. Új ötletek villanhatnak be. Rátalálhatunk olyan közösségekre, melyekkel közös célokat tűzhetünk ki. És nem utolsó sorban tapasztalatainkat is elkezdhetjük bölcsességgé formálni.
Február 17-től pedig a Plútó és a Vénusz kapcsolódása segíti a gyökeres átalakulásokat akár párkapcsolati, akár anyagi tekintetben, vagy a biztonságunkat illetően. Kissé megfáradt kapcsolatainkat most szeretettel tölthetjük fel, ha még pislákol valamiféle tűz benne, vagy izzik még a parázs. Ha pedig kihűlt, akkor a továbblépéshez meríthetünk erőt. Anyagi helyzetünk, a sziklaszilárd biztonság utáni vágyunk is átalakulhat. Célszerű megtalálnunk a lehetőséget arra, hogy másokat támogassunk akár pénzügyileg, akár érzelmileg. De, ha mi szorulunk némi segítségre, akkor az most bizonyára meg is jön. Megtanulhatjuk, hogy 100% biztonság ugyan nincs, de bízhatunk magunkban, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. És bízhatunk szeretteinkben, hogy mindenben támogatnak, segítenek.
Február 19-én a Nap a Halak jegyébe lép. Ez a Napnak, az ego szimbólumának nem a kedvenc időszaka, hiszen épp visszavonulót kéne fújnia, ami nem az erőssége. Inkább kedvez egy befelé figyelésnek, egy összegzésnek a következő 1 hónap. Annak ellenére, hogy a naptár szerint az év már decemberben véget ért, a zodiákus körön most lép a Nap az éves útjának teljes körét lezáró utolsó állatövi jegybe. Ezzel egyfajta összegzésre késztethet minket. Érdemes átgondolnunk az elmúlt 1 évünket, nemcsak az eseményeket illetően, hanem azok tanulságait érintően is.
Habár a Merkúr és a Mars kedvező fényszögkapcsolata arra sarkallhat, hogy ötleteink nyomán rögtön cselekedjünk is, most a valódi tettek helyett azt érdemes inkább átgondolnunk, hogy milyen életterületünkön szükséges rugalmasabbá válnunk ahhoz, hogy könnyebben alkalmazkodhassunk megváltozott helyzetekhez. Foglalkozhatunk azzal is, hogy hogyan tudnánk másokkal közösen létrehozni valamit, ahelyett, hogy önös érdekeinket, s ezáltal egonkat tolnánk előtérbe.

 

Február 20-28.
Február 20-án reggel 8 óra 6 perckor mindjárt egy Újhold indítja a hetet. Energiája segít összegeznünk a múlt tapasztalatait. Értékelhetjük életünk szegmenseit, a szűkeb és tágabb értelemben vett környezetünkben betöltött szerepünket és annak helyét a lelkünkben. Érdemes most a szokásosnál is jobban figyelnünk álmainkat, intuíciónkat, mert utat mutathatnak jövőnk felé. Különösen akkor, ha az elmúlt hetekben esetleg olyan helyzetbe kerültünk, amit még kilátástalannak élünk meg, vagy csak egyszerűen nem tudjuk, hogy hogyan tovább. Célszerű a lehetőségeinket olyan irányban keresgélnünk, ahol másokkal közösen tehetünk valamit. Esetleg valamiről lemondva, vagy önzetlenül cselekedve segíthetünk másoknak. Ha van rá affinitásunk, akkor meditálhatunk is, mert ez most különösen kedvező hatással lehet arra, hogy megtaláljuk az esetleg megrekedt állapotunkból a kiutat.
Február 22-től a Vénusz és a Jupiter március első dekádjában is tartó együttállása a bőség lehetőségét hordozza magában. De csak akkor, ha nem az önérdek vezérel minket, hanem képesek vagyunk mások igényeit, céljait, vágyait észre- és figyelembe venni. A közös küzdelmek, a közös sikerek, az egymás iránti bizalom hozzák majd el számunkra a harmóniát, a külső és belső egyensúlyt. Azonban, ha nem sikerül felismernünk annak előnyét és gyümölcsöző voltát, hogy a másokkal közös törekvések vezetnek a boldogsághoz és inkább egonkat és öncélú elképzeléseinket toljuk előtérbe, akkor ugyan számíthatunk a bőségre, de nem a kellemességekből, hanem sokkal inkább a vitákból, csatározásokból. A döntés a miénk, szabad akaratunkból választhatunk.
Február 25-től néhány napig a Merkúr és a Szaturnusz járnak kéz a kézben. Bár minden izgő-mozgó, sürgő-forgó tevékenység lelassul közel 1 hétre, kapcsolódásuk mégis áldásos, hiszen racionális gondolkodásra, megfontoltságra ösztönöz. Szavainknak súlya lesz, gondolkodásunk felelősségteljessé válhat. Érdemes kiértékelnünk pillanatnyi helyzetünket, sorsunk alakulását. Most felismerhetjük, hogy milyen belső és külső gátak szabnak határt és egyben irányt továbbhaladásunknak. Tudatosíthatjuk, hogy milyen gondolatsémákat célszerű magunk mögött hagynunk és milyen világlátással érdemes folytatnunk utunkat. Legyünk türelmesek és figyeljük az Univerzum jelenségeit, üzeneteit. Ha megértjük a „kozmikus rend” törvényszerűségeit, akkor azt is megértjük, hogy mi miért történik. Ezzel a tudással pedig sokkal könnyebben eligazodhatunk sorsunk labirintusában.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza