Asztrológia a mindennapokban

ELENGEDÉS

2019.10.31.

Novemberben gyógyulhat a lelkünk, elengedhetjük a régi terheket, sérelmeket

November 1-3.

November 1. Mindenszentek napja. Ezen a napon azonban nemcsak azért csendesedhetünk el, hogy azokra emlékezzünk, akik már nincsenek közöttünk. Továbbra is érdemes magunkra, lelkünk rezdüléseire is figyelmet fordítanunk.
Ezen a napon a Merkúr a Skorpió jegyében látszólag hátráló mozgásba kezd és 3 hétig látjuk így haladni az Égbolton. Ezalatt az idő alatt lehetőségünk lesz átgondolni, hogy mi az amit kimondtunk, de talán nem kellett volna, vagy talán nem úgy. Nem bántottunk-e meg valakit hirtelen haragunkban? Vagy netán nem fojtottunk-e magunkba olyan mondandót, amit jobb lett volna kiengednünk. Most újra kerülhetünk hasonló helyzetekbe. Találkozhatunk régi ismerősökkel, akikkel esetleg még mindig nem dolgoztunk fel egy közös élettörténetet, egy sérelmet. Elmélkedhetünk azon, hogy hogyan kommunikálhatnánk empatikusabban, türelmesebben. Hogyan dolgozhatnánk fel a régmúlt fájdalmait.
A Mérlegben járó Mars a következő közel két hétben megkapja a Bak Szaturnusz-Plútó átalakító energiáit. Érdemes arra figyelnünk, hogy tetteink, kimondott szavaink valamilyen célt, egy közös jövőt szolgáljanak és ne csak partalan vitára, vagy az energiák elszívásáért folytatott küzdelemre használjuk akaratunkat. Tartsuk azt szemünk előtt, hogy hogyan születik meg bármelyik kapcsolatunkban a MI, az ÉN és a TE mellett.
A késő esti órákban a Vénusz a Nyilas jegyébe lép, optimizmust, bizalmat, örömöket hozva a következő négy hetünkbe. Alkalmas időszak ez arra is, hogy törvényesítsük párkapcsolatunkat. De  érhet minket egyéb szerencse is, vagy sikerre vihetünk olyan dolgokat, amik megvalósulásában már régóta reménykedtünk. Legfontosabb, hogy derüsen, vidáman álljunk hozzá ehhez a vénuszi energiához.
November 2-3-án a Hold végigvonul a Bak Leszálló Holdcsomópont-Szaturnusz-Plútó hármasán, segítve a múltbéli dolgaink elengedését. Feldolgozhatjuk egy szerettünk elvesztését, egy régi kapcsolatunk megmaradt foszlányát, vagy letehetünk olyan lelki terheket, amiket már régóta cipelünk magunkkal.

November 4-10.

November 4-én a Skorpióban járó Nap gyógyító fényszögkapcsolatba kerül a Halak Neptunusszal. A következő 10 napban ez a kapcsolat segíti lelkünk gyógyulását, az együttérzés és a szeretet kialakulását saját magunk és mások irányába. Támogat abban, hogy közelebb kerülhessünk belső világunkhoz, önvalónkhoz. Az egész hét annak jegyében telik, hogy hogyan találhatunk magunkra, hogyan fogadhatjuk el magunkat, sorsunkat, s a körülöttünk lévőket. Hogyan tudunk felnőtt, felelős módon kapcsolatot teremteni, kommunikálni úgy, hogy az hitünk, meggyőződésünk szerint való legyen, de semmiképp sem sértő másokra nézve.
November 6-tól a Skorpió Nap a Bak Szaturnusszal is kedvező fényszöggel kapcsolódik. Egyrészt ez a kapcsolódás is segíti a múlt nehézségeinek elengedését, másrészt támogatja azt a tudatos fejlődést, ami által belső utunkat járva, önmagunkkal egységbe kerülve megtaláljuk valódi céljainkat és felelősséget tudunk vállalni életünkért. Fontos ebben a folyamatban, hogy képesek legyünk alkalmazkodni, változni, belső értékeink megőrzése mellett megrögzöttségeinket magunk mögött hagyni.
November 7-én egy nagy háromszöget alkot a Skorpió Nap, a Halak jegyében együttálló Hold és Neptunusz, valamint a Rák Felszálló Holdcsomópont. A lelki mélységek, a tudatos belső út, a szeretet, a lelki regenerálódás témáit és energiáit hordozza ez az égi rajzolat. Figyeljünk álmainkra, napközben bevillanó képekre, felismerésekre! Ezek most sokat segíthetnek lelki sebeink gyógyulásában, régi sérelmeink feldolgozásában.
November 8-tól a Skorpió Nap együttállásba kerül az éppen hátráló Merkúrral. A következő 1 hetes időszak alkalmat ad arra, hogy megtanuljuk tudatosan kezelni legmélyebbről feltörő gondolatainkat. Türelmet, megfontoltságot gyakorolhatunk, s ezalatt megválogathatjuk kimondott szavainkat, vagy épp azt az intermezzot, amikor inkább csendben maradunk.
November 10-én ismét a Bak Szaturnusz-Plútó együttállás kerül fókuszba, jelezve, hogy bármi is zajlik bennünk, bármi is történik körülöttünk, sorsunk, a felelősség, a feladatok, vagy ha úgy tetszik a karmánk felvállalása elkerülhetetlen. Küzdeni ellene kár, megélni muszáj. De korántsem kötelező a körülmények következtében sodródó áldozatként élnünk életünket. Hozhatunk döntéseket, amelyek mentén kijelöljük utunkat, megválasztjuk élethelyzetünket, s bölcsen uralkodunk csillagzatunkon.

November 11-17.

November 11-én a Bak Plútó is kedvező fényszögbe kerül a Skorpió Nappal, tovább erősítve azt a  regenerálódási folyamatot, ami már az elmúlt napokban beindult.
November 12-én 14 óra 34 perckor Telihold lesz a Bika Jegyében. Önmagában a Bika Telihold energiája is segíthet elengedni a túlzott ragaszkodást, a függőséget, a felhalmozási kényszert. Azt a fajta biztonságra törekvést, amit tárgyak, anyagi javak, s időnként emberek birtoklásában vélünk megvalósíthatónak. Hiszen 100 %-os biztonság nem létezik, bármennyire is próbálunk ennek megteremtésére törekedni. Mindig minden változik, s nekünk ebben kell meglelnünk stabilitásunkat. Ennek a Teliholdnak azonban lesz egy érdekessége is. A Hold egy bölcső alakzatban kapcsolódik majd a Skorpió Nap-Merkúr együttálláshoz, a Bak Szaturnusz-Plútó párosához és a Halakban járó Neptunuszhoz. Mit jelenthet ez? Elsősorban azt, hogy igyekezzünk olyan mély kapcsolatba kerülni akár magunkkal, akár mással, amiben kiteljesedhetünk, amiben nem áltatjuk magunkat a biztonság látszatával. Olyan kapcsolatba, amiben önmagunkat adhatjuk, amiben szeretettel, önként és szabadon kötődhetünk és nem a függőség, vagy a birtoklás kényszere vezérel. Hiszen csak akkor élhetünk harmóniában, boldogságban, ha nem játsszuk meg magunkat egy élethelyzetben, hanem tiszta szívvel tesszük bele mindazt, ami tőlünk telik, amik valójában vagyunk.
A következő napokban fokozatosan megszűnnek azok a bolygókapcsolatok, amik az elmúlt időszak átalakulásait, regenerálódását segítették. Ha ügyesek voltunk, akkor már csak élveznünk kell ennek eredményét. Az Égiek is biztosítják hozzá a hátteret.
November 17-én a Nyilasban járó Jupiter és Vénusz összekapcsolódása is ezt erősíti. Siker, boldogság, bőség. Ezekkel mind szembesülhetünk a hónap végéig. De a hideg ellenére a párkapcsolatok törvényessé tételéhez, a házasságokhoz is remek időszak ez. Bármi is történik, a legfontosabb mindig az marad, hogy legbelül mit élünk meg. Lehet az a legnagyobb dicsőség, óriási vagyon, a címlapra illő pár, ha nem így érezzük, akkor mit sem ér az egész. S lehetnek kisebb sikerek, csekélyebb eredmények, sztár-pár helyett valaki más, ha mi ezeket óriási lépésként, belső elégedettséget és boldogságot érezve éljük meg, akkor ennél többet nem is kell kívánnunk.

November 18-24.

November 19-én a reggeli órákban a Mars a Skorpió jegyébe lép és itt halad 2020. első napjaiig. A Mars itt jól érzi magát, hiszen a Skorpió a saját jegye. Energiáinak megnyilvánulása azonban szélsőséges. Kerülhetünk felturbózott állapotba, de meglehet, hogy hat lóval sem lehet majd minket megmozdítani.  Lehet, hogy szenvedélyesen akarjuk érvényesíteni akaratunkat, de magunkba is fojthatunk mindent, hagyva, hogy mások irányítsanak. Ezek az állapotok akár váltakozhatnak is. Annál is inkább, mert a következő két hétben a Skorpió Mars szembenállásban lesz a Bika Uránusszal. Ez a bolygókapcsolat váratlanul kimozdíthat meglévő helyzetünkből, kibillenthet nyugodt állapotunkból. Érdemes tudatosan figyelnünk az eseményekre adott reakcióinkra, nehogy egy hirtelen felindulás feje tetejére állítsa életünket. Hiszen mind a Skorpió Mars, mind az Uránusz energiája kiválthat belőlünk meggondolatlan ösztönös viselkedést. S nem törődve a következményekkel, a feltörő indulatok tönkretehetnek olyasmit is, ami higgadtan, átgondoltan kezelhető lenne.
November 21-én három hetes látszólagos hátráló mozgás után a Merkúr a Skorpió jegyében egyenes irányban halad tovább. Október közepén járt itt utóljára és november 1. óta volt látszólag hátráló mozgású. Érdemes végiggondolnunk, hogy ebben az időszakban kimondtunk-e olyasmit, amit nem kellett volna, vagy elhallgattunk-e valamit, amit jobb lett volna kimondani? Megbántottunk-e valakit? Ástunk-e mélyére kapcsolatunknak? Ha igen, milyennek találtuk? Most ismét bejárja a Merkúr ugyanazt az utat, amit október közepe óta. Újra nekifuthatunk ezeknek a helyzeteknek, immár egy másfajta kommunikációval, egy tudatosabb, mélyebb, őszintébb, de megfontolt szókimondással, kapcsolódással.
November 22-én a Nap a Nyilas jegyében folytatja útját. A következő napokban tanító fényszögkapcsolatba kerül a Skorpió Marssal és a Bika Uránusszal. Optimizmust, az életünkbe vetett bizalmat és türelmet tanulhatunk ezekből az energiákból.
November 24-én a Hold a Marshoz csatlakozik. Feljöhetnek régóta elnyomott érzések, elfojtott harag, amit érdemes nagy odafigyeléssel, tudatosan felszínre engedni, nehogy egy vulkánkitörés romba döntse életünket. Bármivel is szembesülünk, ahelyett, hogy elmenekülnénk előle, inkább igyekezzünk meglelni benne azt, ami javunkra válik, ami a fejlődésünket szolgálja.

November 25-30.

November 26-án a Vénusz a Bak jegyébe lép. Ebben a jegyben a Vénusz nem az érzelmes, összebújós energiáit mutatja, sokkal inkább a tántoríthatatlanságot, kitartást, a célokhoz való ragaszkodást érhetjük tetten.
Kora délután, 4 óra után 6 perccel Újhold lesz a Nyilas jegyében. Bizalom, optimizmus, hit, szellemi-lelki kiteljesedés azok a témák, amit ez az Újhold felvet. Tanító fényszögekkel kapcsolódik a Skorpió Marshoz, a Bika Uránuszhoz és a Bak Vénuszhoz. A lecke pedig az, hogy megtanuljuk tudatosan használni erőinket.  Tartsuk mederben szenvedélyünket és fordítsuk egy nemes cél irányába! Türelemmel és kitartással higgyünk szellem és lélek, férfi és nő teremtő egységében, a kiáradás és a befogadás dinamikus harmóniájában!  Legyünk képesek adni és ne csak kapni akarjunk! Ne az állandósághoz ragaszkodjunk, hanem az értékhez. Egy olyan szellemi, erkölcsi tartáshoz, ami stabil alapot biztosít bármiféle változáshoz, alkalmazkodáshoz.
November 28-án öt hónapos látszólagos hátráló mozgás után a Halak jegyében járó Neptunusz egyenes irányú mozgásba fordul. Ezalatt az időszak alatt átgondolhattuk, hogy képesek vagyunk-e életünk bizonyos területein áldozatokat vállalni. Ha igen, akkor melyek ezek a területek és mit tudunk tenni? Fontos számunkra, hogy valakivel egységbe forrjunk, vagy mára már szívesebben mondunk le róla? Csalódtunk esetleg valakiben, vagy valamiben? Milyen elvárásaink voltak, aminek nem feleltek meg? Esetleg nem mi ringattuk magunkat illúziókban és azért nem váltak valóra reményeink? Ha találtunk ehhez hasonló kérdéseket, helyzeteket életünkben, akkor a következő hónapokban ismét nekifuthatunk, immáron másfajta attitűddel közelítve. Elébe menve az eseményeknek, önként vállalva bizonyos dolgokat és nem a Sors által kényszerítve, áldozatként megélve életünk történéseit.
November 29-től a Skorpió Mars és a Bak Vénusz kedvező fényszögkapcsolatba kerülnek. A következő tíz napban a férfi-női energiák, az aktivitás és a befogadás, a belső energiáink egyensúlya kerül terítékre. Tudjuk-e hogy mikor kell cselekednünk és mikor csak passzívan elfogadnunk? Érezzük-e, hogy környezetünk mennyit hajlandó befogadni akaratunkból, mennyi teret enged vágyainknak? Meddig jó, ha ragaszkodunk valakihez, vagy valamihez és mikor kell már elengednünk? December első napjaiban is még ezekre a kérdésekre kereshetjük a választ.

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu