Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

EGYÜTT EGYMÁSÉRT

2020.02.29.

Márciusban új viselkedésmintát tanulhatunk


Március 1-8.
Március első napjaiban már érezhetjük a tavaszi zsongást, a levegő erotikával, vágyakkal való telítődését. Felbukkanhatnak régi partnerek, akikkel itt az ideje tisztáznunk viszonyunkat. De meglévő kapcsolatainknak is adhatunk új minőséget. Egyszerre teremthetjük meg az egységet és a szabadság életérzését. Rádöbbenhetünk, hogy a kötődés nem kell, hogy függést, vagy korlátot jelentsen. Sőt, akkor érezhetjük igazán jól magunkat, ha van kihez kapcsolódnunk, de mégis szabadok maradunk. Önszántunkból, saját akaratunkból vállaljuk azokat a korlátokat, kompromisszumokat, amiket esetleg a másikkal való együttlét kíván.
Március 4-én déltájban a hátráló mozgásúnak látszó Merkúr a Halak jegyéből visszalép a Vízöntő jegyébe. A következő tíz napban itt hátrál tovább. Február első napjaiban járt itt utoljára a Merkúr. Visszagondolhatunk arra, hogy ebben az időben volt-e olyan esemény, találkozás, bármilyen élethelyzet az életünkben, amit nehezen kezeltünk. Volt-e valamilyen ötletünk, kimozdultunk-e akkoriban a napi rutinjainkból, kipróbáltunk-e valami újat? Néztünk-e más módon valakire, vagy valamire akkoriban? Most újra szembesülhetünk hasonló helyzetekkel, feldolgozhatjuk, megrághatjuk a február elején felmerülteket, hogy képesek legyünk tudatosan beépíteni az életünkbe az akkor történtek tanulságait, vagy elfogadni egy a megszokottól eltérő helyzetet.
Március 5-től a Bakban járó Mars már maga mögött hagyja a Leszálló Holdcsomópontot és a Jupiterhez csatlakozik. A következő héten már ráeszmélhetünk arra, hogy lebontottuk magunkról mindazt, ami nem szolgálja épülésünket, magunk mögött hagytuk azokat a helyzeteket, amik nem illettek a sorsunkba és most már az elfogadás irányába léphetünk. Ami maradt, az már miénk. Az már az az út, amin járnunk kell.
Ezen a napon a Vénusz a Bika jegyébe lép. Ez saját jegye, ebben jól érzi magát. De mindjárt az Uránusszal is együttállásba kerül, megmutatva azt a lehetőséget, hogy hogyan találhatunk stabilitást az állandó változásban. Hogy mennyire fontos egy szilárd értékrend kialakítása, amihez minden körülmények között ragaszkodunk. Ezt megőrizve jöhet bármi, mi akkor sem veszítünk talajt. Megfelelő önbecsüléssel képesek vagyunk bízni magunkban, abban, hogy van annyi belső erőnk és képességünk, hogy hallgassunk lelkünk szavára és irányítsuk saját sorsunkat.

 

Március 9-15.
Március 9-én este Telihold lesz a Szűz jegyében. A Szűz Hold energiája kritikai érzékünket igencsak felerősíti. Ugyanakkor egy vérbeli segítő, támogató energiát is hordoz magában. Rajtunk múlik melyik jelentéstartalomnak engedünk teret. Ha kiélesítjük kritikai érzékünket és ennek hangot is adunk, akkor könnyen megsérthetünk másokat. Ezáltal elveszíthetjük jóindulatukat, visszavethetjük közeledésüket. Viszont, ha ezt az éleslátást arra használjuk, hogy feltérképezzük a hiányosságokat és felajánljuk segítségünket, akkor közelebb kerülhetünk embertársainkhoz. Érdemes azonban arra figyelnünk, hogy csak az jelent segítséget, amit mások annak gondolnak. Ha mi akarunk valamit a másikra rákényszeríteni, még ha csupa-csupa jószándék vezérel is, az nem segítség. Sokszor persze nehéz végignézni azt, ha valaki a „vesztébe rohan”. De ne felejtsük el, hogy a sorsunk nem azonos. Amit mi jónak gondolunk, az lehet, hogy másnak nem illik az életébe. És megmenteni sem tudunk senkit a megtapasztalástól. Ha arra van igénye, hogy átéljen bizonyos dolgokat, akkor engedjük! Ne vegyük el tőle a fejlődés lehetőségét!
A Telihold még másnap is erősen érezteti hatását. Ereje segítségével átalakíthatjuk vágyainkat, tetteinket és több figyelmet szentelhetünk belső énünknek is.
Március 11-én a Merkúr ismét egyenes irányba fordul. Február elején járt a Vízöntő ezen pontján, most ismét bejárja ugyanazt az utat, amit február elejétől mostanáig megtett. Energiája lehetőséget ad arra, hogy amit februárban átéltünk, gondoltunk, amilyen szemlélettel álltunk a körülöttünk zajló eseményekhez, azt másképp értékeljük, más módon közelítsük meg. Előfordulhat, hogy ismét ugyanabban a helyzetben, vagy nagyon hasonlóban találjuk magunkat, mint februárban. Itt az alkalom, hogy másképp ítéljük meg, másképp reagáljunk. Bölcsebben, megfontoltabban, tudatosabban.
A következő 1 hónapban a Bak jegyében járó Mars áthalad a Szaturnusz-Plútó átalakító energiáján, érintve a Jupitert is. Vágyainkat, törekvéseinket, akaratunkat muszáj lesz úgy igazítanunk, hogy az illeszkedjen sorsunkhoz. Régi viselkedésmintáinkat megreformálhatjuk, új lendületet vehetünk. Aki, vagy ami szolgálja fejlődésünket, az maradhat az életünkben, de ami csak viszi energiáinkat, azt inkább engedjük szabadon távozni. Ne sajnáljuk! Legjobb, ha nem is erőlködünk, csak engedjük, hogy megmutatkozzanak a dolgok. Ha megnyílik egy ajtó, menjünk be rajta! De, ha zárva van, akkor ne dörömböljünk tovább!

 

Március 16-22.
Március 16-án a Merkúr ismét a Halak jegyébe lép. Ahogy azt februárban is említettem, a ráció bolygója nem érzi jól magát ebben a szétfolyó, határtalan energiában. Újfent olyan helyzetekben találhatjuk magunkat, ami félreértésre adhat okot. De magunkat is áltathatjuk illúziókkal. Okulva a februári történésekből, érdemes nagyobb figyelmet szentelnünk a bennünk és a körülöttünk zajló események valóságtartalmának. A Merkúr hosszasan, húsvétig tartózkodik a Halakban. Ez most nem az aktivitás, hanem a befelé fordulás időszaka. Keressük azokat a helyzeteket, ahol pihenhetünk, elmélkedhetünk, elmélyedhetünk. Valószínűleg nem tudjuk teljesen kizárni az aktivitást, a napi teendők ellátását. De bármit is csinálunk, azt igyekezzük átéléssel, egyfajta könnyed áramlással tenni. Az erős koncentrációt igénylő feladatok most várhatóan nem fognak menni. Ahol pedig figyelemre van szükség – például a közlekedésben – ott próbáljunk a szokásosnál tudatosabbak lenni, nehogy valami kellemetlenség, vagy baleset történjen a dekoncentráltságunk következtében.
Március 19-től a hónap végéig érezhetjük legintenzívebben az akaratunkat, a vágyainkat, a tetterőnket leginkább átalakító hatásokat. A Bakban járó Mars ugyanis ekkor kerül a legszorosabb fényszögkapcsolatba a Plútóval és a Szaturnusszal. Ebben az időszakban kapja a legerőteljesebb transzformáló energiákat. Ha mi magunk találjuk meg azt az utat, ami elvezet a szeretethez, a belső és a külső egyensúlyhoz, egységhez, ahhoz az élethelyzethez, amiben igazán teljesnek és egésznek, a szó minden értelmében egészségesnek érezzük magunkat, akkor nem kell tartanunk váratlan fordulatoktól, eseményektől. Ha viszont elragadnak önös érdekek, vágyak, a szabadság rosszul felfogott eszméje, a korlátok nélküliség, akkor hozhat a sors meglepetéseket. De azt is azért, hogy segítsen rátalálnunk önmagunkra, önvalónkra.
Március 20-án a hajnali órákban a Nap a Kos jegyébe lép. Ez a tavaszi nap-éj egyenlőség pillanata, a csillagászati tavasz kezdete. Minden úgy nekilódulna, kipattanna, de a Bak jegyében járó Mars határt szab ennek a hirtelen felindulásnak. Valójában türelemre és megfontoltságra int. Hogy ne kapkodjunk, ne vágjunk bele meggondolatlanul dolgokba! Lassan, apró lépésekkel haladjunk előre!
Ezen a napon a Bikában haladó Vénusz a Halak Neptunusztól kap egy pozitív fényszöget. Mi mindenre lehet kiaknázni ezt az energiát? Elsősorban arra, hogy ott érezzük magunkat jól, ott találjuk meg a biztonság érzetét, ahol szeretettel kapcsolódunk másokhoz. Mehetünk pihenni, egy kicsit feltölteni lemerült „energiakészletünket”. De kiélhetjük kreativitásunkat, szépítgethetjük környezetünket is ezekben a napokban. Bármit is választunk, érdemes megfontoltan költekeznünk, hiszen a Vénusz és a Neptunusz ezen kapcsolódása hajlamossá tehet arra, hogy a szokásosnál könnyebben kicsússzon kezünkből a pénz.
Március 22-től a Szaturnusz a Vízöntő jegyében folytatja útját az év közepéig. Egyelőre csak felvillantja azokat az energiákat, melyek felhasználását majd a következő években lesz módunk gyakorolni. A szabadság és a kötöttség összhangba hozása a feladatunk. Egy olyan belső szabadság megteremtése, melyet minden körülmények között, a legnagyobb felelősség és nyomás alatt is képesek vagyunk átélni. Ugyanakkor elsajátíthatjuk azt is, hogy hogyan működjünk együtt másokkal, hogyan alkossunk úgy egy közösséget – legyen az párkapcsolat, család, munkahely, vagy bármi más – hogy bár megőrizzük egyediségünket, egyéniségünket, de mégis mindezt, tudásunk legjavát adjuk hozzá az adott együttműködéshez, kihozva belőle a legjobbat úgy, hogy mind az egyének, mind a közösség kiteljesedhessen. Nem könnyű feladat, főleg nem a mai túlságosan is individualista világban. A közös sikerek eléréséhez azonban szükség van a közös célokra és egymás elfogadására, személyiségünk összehangolására.
Ezt segíti a Bak Jupiter és Bika Vénusz április elejéig tartó kedvező kapcsolódása.
Április végéig a Vízöntő Szaturnusz a Bikában járó Uránusszal egy egymást gátló kapcsolatba kerül, megteremtve azt a lehetőséget, hogy ha képesek vagyunk közösségi szinten, együttműködő célokban gondolkodni, akkor nem kell váratlan eseményekre számítanunk. Illetve, ha mégis valamilyen meglepetésszerű dolog bukkanna fel az életünkben, amivel hirtelen nem is tudunk mit kezdeni, akkor számíthatunk a közösség segítségére, támogatására. Persze ez az együttműködés csak akkor lehet életképes, ha nemcsak kivenni akarunk a közös kosárból, hanem mi is teszünk bele.

 

Március 23-31.
Március 24-én délelőtt 10 óra 28 perckor Újhold lesz a Kos jegyében. Valami új kezdete, egy új minőség elindításának ideje ez. Életünk bármelyik területét felfrissíthetjük, megújíthatjuk. Fontos, hogy ezt megfontoltan, kapkodás nélkül, tudatosan tegyük. És főként ne azért, mert „akarom”, hanem azért, hogy másokkal együtt valami jobbat, élhetőbbet, élvezhetőbbet hozzunk létre. Valami olyat, amiben mindannyiunk szelleme és lelke a helyére kerülhet, magára találhat és kiteljesedhet.
Március 26-tól a hónap végéig a Bak jegyében járó, éppen átalakuló, akaratunkat, vágyainkat, cselekedeteinket jelképező Mars kedvező fényszögbe kerül a Bika Vénusszal. Az elmúlt időszakban alaposan megfontolt terveink, szándékaink, lassan testet ölthetnek, lépésről-lépésre megvalósulhatnak. Férfi-női kapcsolataink is rendeződhetnek. Lezárhatjuk múltbéli dolgainkat. Magunk mögött hagyhatjuk azt, ami már nem működik, vagy más tudatossági szinten, más hozzáállással folytathatjuk a meglévőt. Belső férfi-női oldalunk harmóniáját is egy magasabb szintre emelhetjük. A Mars és a Vénusz kapcsolódása nem szűnik meg a hónap végével, de minőségük a következő hónapban változni fog. De erről majd a maga idejében.
Március 29-én a Halakban járó Merkúr ismét összekapcsolódik az ugyancsak a Halak jegyében bandukoló Neptunusszal. Február közepén járt itt utoljára a Merkúr, kb. ettől a zodiákus ponttól láttuk hátráló mozgásúnak. Ezúttal továbbhalad egyenesen. Az elmúlt 1,5 hónapban történhettek olyan, kapcsolatokat, kommunikációt érintő események, amik elgondolkodtattak, tanulsággal járhattak. Most ismét előfordulhatnak hasonló helyzetek. De okulva a korábbiakból, vélhetően ügyesebben fogunk reagálni. Húsvét hétvégéjén hagyja el egymást a két bolygó. Addig sem árt továbbra is tudatosabban fókuszálnunk akár a közlekedésben, akár a másokkal való kommunikációban, kapcsolódásban, mert a félreértések, figyelmetlenségek időszaka még addig fennáll.
Március 30-án a Mars felszabadul a Bak korlátozó energiája alól és az esti órákban átlép a Vízöntő jegyébe. Itt azért még mindig nem virgonckodhat, hiszen rögtön együttállásba kerül a Szaturnusszal, ami szintén visszafogja a kitörni készülő energiákat. A Vízöntő Mars az igazi szabad akarat, az ötletesség, leleményesség, eredetiség szimbóluma.  A Szaturnusztól Húsvét hétfőig kap korlátot és egyben feladatot is. A feladat pedig az, hogy másokkal közös célokért cselekedjünk. Ötleteinket egy közösségben bontakoztassuk ki, együttműködésben, egymást kiegészítve, jobbá téve közös életünket. A Vízöntő minőség nagy csapdája, hogy a „mindig jobbat, mindig mást” szándéka az örök elégedetlenség irányába is elvihet. Sokszor azt sem tudjuk éppen merre, csak onnan el, abból a helyzetből ki, amiben éppen vagyunk. Meg kell tanulnunk ezt a folyton újító energiát úgy mederben tartani, hogy elkerülhessük egy mindent felrúgó, céltalan anarchia létrejöttét és szert tegyünk egy olyan képességre, amellyel felismerhetjük az elavult mintákat és megteremthetünk egy építő jellegű, embereket összehangoló, összekovácsoló működésmódot, viselkedést, hozzáállást.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza