Asztrológia a mindennapokban

BÚCSÚ A RÉGIEKTŐL

2018.07.19.

De nem azért, mert csupán régi, hanem azért, mert elavult, megkövült, hasznavehetetlen.

Július 21-től továbbra is a visszafogottság, a megfontoltság jellemzi majd mindennapjainkat. Még mindig nem a nagy ötletek, a hirtelen felindulásból  eredő cselekedetek idejét éljük. Viszont kiváló ez az időszak az előkészületekhez. Ahhoz, hogy átgondoljuk mit kellene csinálnunk és mik lehetnek tetteink következményei, eredményei.
Remek alkalmak kínálkoznak arra, hogy több időt töltsünk családunkkal, szeretteinkkel, hogy észrevegyük fontosságukat, kiemelt szerepüket életünk kiteljesedésében. Ha eddig úgy éreztük, hogy kissé belepunnyadtunk a hétköznapok szürkeségébe, akkor most felfedezhetjük, hogy nem is olyan egyhangúak napjaink és mennyire színesek történéseink. Bár hasonló dolgok esnek meg velünk, mint korábban, mégis megvan a lehetőség, hogy ezeket másnak lássuk. Rajtunk múlik, hogy kihasználjuk-e az Égiek nyújtotta energiákat és megtanulunk-e más attitüddel közelíteni a már megszokott élethelyzetekhez. Miért van erre szükség? Mert a kedélyünk is alapavetően attól függ, hogy hogyan reagálunk a körülöttünk lévő világra.

Július 22-én éjjel a Nap az Oroszlán jegyébe lép és kezdetét veszi az év legenergikusabb hónapja. A Nap az Oroszlánban rendkívül jól érzi magát, hiszen a Nap az Oroszlán szimbólikus planétája, az élet középpontja, az egyetlen égitest, aminek saját fénye van, ami képes életerőt sugározni a körülötte lévőkre.  De a Nap jelképezi az egonkat is, aminek szabadon eresztésével most ildomos csínján bánnunk. Gondoljunk csak arra, hogy a Nap túlzott ereje képes felégetni mindent maga körül. Ez történhet a zabolátlan ego esetében is. Igyekezzünk hát tudatosan határt szabni neki! Cselekedjünk úgy, hogy mások ne a zsarnokot, hanem a nagylelkűt, a szeretetteljest lássák bennünk. Hogy ne rettegjenek és meneküljenek, hanem megbecsüljenek és vonzódjanak hozzánk.
Egonk erősségét mutassuk meg azáltal, hogy miként tudunk felvállalni felelős tetteket, áldozatot hozni és lemondani arról, hogy csak a saját érvényesülésünk legyen szemünk előtt!

Július 23-tól a planéták is segítenek abban, hogy mindezt hitünk és elkötelezettségünk mentén tegyük. Vegyük észre, hogy nem akkor kapcsolódunk harmónikusan másokkal, ha csak az történik, amit mi szeretnénk. A valódi kapcsolatok lemondással és kompromisszumokkal jönnek létre. Isten ments, hogy az értékrendünkben alkudjunk meg, de a jó együttműködéshez elengedhetetlen a kölcsönös elégedettség. Az, hogy teret engedjünk egymásnak, hogy észrevegyük - vagy megkérdezzük - hogy mire van szüksége a másiknak, mi teszi elégedetté, boldoggá. De ne szégyelljünk mi magunk sem említést tenni arról, hogy nekünk mi jelent örömöt. Közelítsük igényeinket, egyeztessük közös céljainkat és a siker biztosan nem marad el!

Július 27. egy igen erőteljes napnak ígérkezik. Egyrészt úgy látjuk, mintha a Merkúr az Oroszlán jegyében megállt volna, hogy majd másnap látszólag hátrafelé indulhasson. A Merkúr irányváltásánál mindig kicsit összetorlódnak az események, a nap végére igazán kimerültnek érezhetjük magunkat. Az Oroszlán jegyében ezek a történések az egonkat is megviselhetik.

Másrészt késő este, 10 óra után Telihold lesz a Vízöntő jegyében. Azokon a területeken ráz fel minket, ahova már hosszú ideje nagyon befészkeltük magunkat. Azt tanítja, hogy ne a megrögzöttségben, hanem a változásban találjuk meg a biztonságot, az állandóságot.  Elszakadásra, elengedésre ösztönöz. Arra sarkall, hogy változzunk, hogy változtassunk. Segíthet búcsút inteni régi párnak, barátnak, munkatársnak, vagy bármilyen berögzült élethelyzetnek. De nem muszáj fizikailag elválnunk, a megszokott hozzáállásunkat, szemléletmódunkat is megváltoztathatjuk annak érdekében, hogy kellemesebb, élhetőbb, élvezhetőbb körülményeket teremtsünk magunk körül. A mi felelősségteljes döntésünk, hogy melyiket választjuk.

Július 28-án a Telihold erőteljes hatása tovább érzékelhető. A Merkúr pedig látszolag hátráló mozgásba kezd és így halad egészen augusztus 19-ig. Időt hagyva arra, hogy átgondoljuk helyzetünket. Valóban fontosak vagyunk, vagy csak fontoskodunk? Tényleg kiemelkedőek vagyunk, vagy csak a kiválóság látszatát keltjük? Kiköveteljük, vagy elnyerjük mások tiszteletét és megbecsülését? A július végéig hátralévő napokban felszínre kerülhet és megmutatkozhat mi igaz és mi nem.

Július 31-én pedig figyeljük álmainkat, bevillanó gondolatainkat, intuícióinkat, mert óriási segítséget kapunk ahhoz, hogy az egonk védelmére épített burkolatot végre lebontsuk és meglássuk, majd megláttassuk igaz valónkat. Immáron egy olyan személyiségként, akire érdemes felnézni, akit érdemes megbecsülni és aki valóban éltető melegséget és nem perzselő forróságot sugároz környezetére.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.


 

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu