Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

BOLDOG KARÁCSONY

2018.12.20.

Szeretettel teli energiákat kapunk az ünnepekben. Éljünk vele!

December 21-től már igazán gyógyító, lelket regeneráló hatások érnek bennünket. Ha maradt még valami a szívünk mélyén, ami nyugtalanító, ami zűrzavart kelt bennünk, azt még engedjük felszínre törni! Beszéljük ki magunkból! De továbbra is figyeljünk a megfogalmazásra! Ne essünk túlzásokba, igyekezzünk reálisan látni magunkat, a helyzetünket, a körülöttünk lévő világot!
A karácsonyi ünnepek utolsó napjáig egy lelket melengető, símogató,  pátyolgató energiát ad a Vénusz és a Neptun fényszögkapcsolata, amit érdemes a belső békénk megteremtéséhez használnunk.
De nemcsak emiatt örülhetünk ennek a napnak, hanem azért is, mert elértük a téli napfordulót. Bár ez a mélypont, az év legsötétebb napja, de utolsó órájában a Nap a Bak jegyébe lép. S ez egyúttal azt is jelenti, hogy ha ezen túlvagyunk, akkor már a fény születése, a nappalok hosszabbodása következik. Rendületlenül haladunk a tavaszi megújulás irányába.

December 22-én mindezt megfejeli egy Telihold a Rák jegyében, aminek erejével mi magunk is elemelkedhetünk egy méypontról. Elengedhetjük régi sérelmeinket, túlléphetünk sértődéseinken, s félretéve a múltat újra megnyithatjuk szívünket. Egyszerűen csak szeressünk, öleljünk, engedjük szabadjára érzéseinket! Hogy minél könnyebb legyen ezt megvalósítanunk, hogy még véletlenül se akadályozza holmi akaratoskodás mindezt, a Mars a következő napokban - a Holdon kívűl -  nem kerül kapcsolatba egyéb planétákkal. Elvész ereje, hogy ne csatározásokkal, hanem szeretettel tölthessük meg ünnepnapjainkat. Ha mégsem tudjuk megfékezni harcos énrészünket, akkor egy parttalan, céltalan és társtalan duzzogásra, puffogásra készülhetünk. De van ennek értelme?

December 24-től a Nap és a Szaturnusz kéz a kézben haladnak a Bak jegyében egészen január 10-ig. Kicsit összeszedettebbek, céltudatosabbak, felelősségteljesebbek kezdünk lenni ezekben a napokban. Talán a sorsunkat is jobban megértjük és főként elfogadjuk. Megtaláljuk a jót, a szerethetőt, a megtanulhatót abban az élethelyzetben, amiben éppen vagyunk. Felfedezzük, hogy mennyivel jobb ledobni a lelkünket körülvevő páncélzatot és megengedni magunknak, hogy szabadon áramoljanak érzéseink. Vágyhatunk a szeretetre, a családra és szívesen fogadjuk a felénk áradó legkisebb kedvességet is.

December 25-26-án pedig mind belső harmóniánk, mind a környezetünk harmóniája érdekében képesek lehetünk elfogadni magunkat és a körülöttünk lévőket is olyannak, amilyenek. Az összes tökéletlenségükkel, tücskükkel-bogarukkal, rossz szokásukkal együttvéve.

A karácsonyi ünnepek után már feltöltődve nézhetünk elébe az év utolsó napjainak. Meglehet, hogy az ünnepi asztalnál folytatott beszélgetések megváltoztatták szemléletmódunkat. Képesek lehetünk más nézőpontjából is meglátni dolgokat, s megértve a történéseket segíteni másoknak, vagy akár épp saját magunknak. Lehet, hogy pusztán azzal, hogy nem ítélkezünk, nem kritizálunk, csak együttérzünk.

December 29-én a Bak Szaturnusz és a Halak Neptun kerül egymással olyan fényszögkapcsolatba, ami egy kis késő nyári pihenőt leszámítva, gyakorlatilag az egész 2019-es évet meghatározza. Ez a kapcsolat határt szab illúzióinknak, segít megvalósítani álmainkat. De semmi nem hullik az ölünkbe, mindenképp tennünk kell érte. A kitartó munka és elszántság pedig meghozza gyümölcsét. Érdemes azonban átgondolnunk, hogy milyen területeken ütközünk akadályokba, sorsunk hol ismétli folyton önmagát. S, ha anélkül, hogy saját egyéniségünket feladnánk, képesek vagyunk bosszankodás és megkeseredés helyett inkább elfogadni azt ami van, vagy bölcsen alkalmazkodni a Sors “intelmeihez”, akkor egy újabb lépést tettünk a boldogságunkhoz vezető úton.

December 31-én, az év utolsó napján pedig büszkén, energikusan és elégedetten mondhatunk búcsút 2018.-nak és köszönthetjük a lehetőségekkel teli új esztendőt.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza