Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

BELSŐ LIBIKÓKA

2018.06.20.

Június utolsó harmadában keressük az egyensúlyt!

Június hátralévő részében több planéta is egymással szemben áll majd az Égbolton, feladva a leckét, hogy melyikőjük hatását hasznájuk inkább ki. Kucoroghatunk mérleghintánk hol egyik, hol másik végére, de valahogy egyik pozíciót sem találjuk igazán kellemesnek. Persze mindig van feloldása ennek a libegésnek, egy harmadik bolygó, aminek energiájával egyensúlyi pontra lelhetünk. De ezzel a helyzettel azonosulnunk azért nem is annyira egyszerű.

Június 21. a nyári napforduló, a csillagászati nyár kezdete és az év leghosszabb nappala. Ezen a napon a déli órákban  a Nap jegyet vált és útját a Rákban folytatja tovább. Előtérbe kerül a család, az érzelmek, a férfi-női oldal kapcsolódása, a gondoskodás. De rögtön szembe is kerül a Bak Szaturnusszal, ami a magányt, a felelősséget, a korlátokat, szabályokat szimbolizálja. Július 5-ig érezhető ez a hatás, június 27-én a legerősebben. De mi is ez a két véglet, ami között ingadozunk? Egyrészt szeretnénk végre megtalálni a harmóniát az érzelmi kapcsolatainkban, a családban, férfi-női oldalunk között, legyen az akár belül, akár kívűl. De rögtön halljuk is már a kis manónkat, hogy hát ez azért nehéz, meg felelősséggel, korlátokkal is jár. Ajjaj! Nézzük mi van akkor, ha ez utóbbiakat nem vállaljuk fel? Hűha, akkor meg magunkra maradhatunk. Azt sem akarjuk. Most mi legyen? A megoldás az elfogadáson keresztül vezet úgy, hogyha mi választjuk meg a vállalt korlátokat, ha mi szabunk határt vágyainknak, ha nem akarjuk mindenkivel szemben mindenáron a saját akaratunkat érvényesíteni, figyelmen kívűl hagyva a másik igényeit. Persze vágyhatunk továbbra is a szabadságra, ragaszkodhatunk a függetlenségünkhöz, nyomulhatunk egonkkal, akkor nagy eséllyel elmagányosodunk, még ha nem is vagyunk egyedül. Ha szándékosan tettük le a voksunkat emellett, akkor nincs vele semmi baj. De, ha nem akartuk, akkor ráébredhetünk, hogy ez a fajta magány valójában mégiscsak korlát.
Ugyanerre a témára erősít rá a Vénusz-Mars szembenállás. Harmónikus kapcsolatokat szeretnénk magunk körül, amihez ragaszkodunk, vagy az örök elégedetlenség hajt mindig valami más felé, mint amiben éppen vagyunk?
A Merkúr-Plútó páros pedig azt feszegeti, hogy hajlandóak vagyunk-e egyáltalán kapcsolódni, vagy inkább uralkodni szeretnénk? Vagy esetleg az egyedüllét miatt érzett mérhetetlen önsajnálat mentén depresszióba zuhanunk? Mindegyik energia-pár végletessségét valami köztes, egyensúlyi állapot, az azzal való azonosulás, a belső fejlődés, a tudatosodás oldja.
Az elkövetkezendő napokban az érzelmeinken lesz a hangsúly, alapvetően meghatározva elfogadásunkat. Vajon pislákol még a szenvedély tüze bennünk, vagy már kialudt a láng? Nézzünk mélyen a lelkünkbe! Mi van még legbelül? Milyen érzéseket dédelgetünk, vagy netán temettünk el és cipelünk évek, évtizedek óta? Most mindent felszínre hozhatunk, megmutathatunk, kimondhatunk, feloldhatunk.

Június 27-én a Mars már állni látszik az Égen, majd néhány nap helyben toporgás után visszafelé indul és hátrál egészen augusztus 27-ig. Ez az időszak sem az aktív cselekedetek, a hirtelen tenniakarás ideje. Inkább a befelé fordulásnak, a vágyaink, a szándékaink átgondolásának kedvez, lehetőséget adva arra, hogy rátaláljunk valódi énünkre és meghalljuk szívünk üzenetét.

Június 28-án a reggeli órákban Telihold lesz a Bak jegyében. A Hold összekapaszkodva a Szaturnusszal áll majd szemben a Nappal. A kérdés, hogy ki tudunk-e teljesedni a családban, az érzéseinken keresztül, vagy inkább megkövülve, lélektelenül vegetálunk a világban. Hogy képesek vagyunk-e az érzelmi életünk felé fordulni az anyagiak hajkurászása helyett, vagy semmi nem elég és inkább feláldozzuk a lelkünket, a kapcsolatainkat és a családunkat az örök kielégületlenség oltárán. A Bak Telihold most lehetőséget ad arra, hogy kiolvasszuk jég szívünket, hogy meglássuk lágyságunkat, érzéseinket és engedve ezek hívószavának, hanyagoljuk végre a lélektelen technokrata , anyagias világot.

Június 29-én reggel a Merkúr az Oroszlán jegyébe lépve megfontoltságra, nyugalomra int.  Kapcsolódva a többi planétával  arra sarkall, hogy előbb-utóbb megválaszoljuk a kérdést: Vállaljuk magunkat a társunk, a külvilág előtt úgy, ahogy vagyunk, valódi énünk fényétől csillogva, vagy műcsillámokkal felékesítve, a külsőségekre alapozva, sokakat megtévesztve vetítünk tovább a virtuális térben?

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza