Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

BEKUCKÓZÁS, MINT PROGRAM

2018.11.30.

December első dekádjában élvezzük a csendes pillanatokat!

December első felében, különösen a hónap első napjaiban okozhat némi feszültséget, hogy szeretnénk már megmutatni magunkat, jó lenne, ha beérnének erőfeszítéseink, jönnének már az eredmények, de valahogy nem az elképzeléseink szerint alakulnak a dolgok. De  meglehet, hogy egyelőre nincsenek elképzeléseink, vagy túl sok is van és képtelenek vagyunk választani közülük. Emiatt lehetünk kissé lehangoltak, rosszkedvűek. Azt érezhetjük, hogy már annyi mindent megtettünk, kifogytunk az erőnkből. Vagy épp azt, hogy topogunk egyhelyben és fogalmunk sincs milyen irányba induljunk. Próbáljunk higgadtak maradni, keresni a csendet, a nyugalmat! Kár most minden erőfeszítésért, úgyis köddé válik. Legjobb, ha csak elmélkedünk, terveket szövögetünk és türelmesen kivárjuk a cselekvéshez megfelelő időt. Azért ez nem lesz egyszerű, mert a Kos Uránusz és a Mérleg Vénusz szembenállása időnként váratlanul kibillenthet egyensúlyunkból. Jöhetnek olyan események amik felidegesítenek. Érhetnek olyan “támadások”, amik az anyagiak, a biztonság, vagy épp a párkapcsolatunk területén okoznak zűrzavart. A hátráló Merkúr is visszalép a Skorpió jegyébe, felerősítve bennünk a “csakazértis megmondom” szándékát. Idézzük fel az október végi eseményeket. Ha vitákat generáló nyers szókimondásba keveredtünk akkoriban, akkor jobb, ha most inkább mélyen hallgatunk és elgondolkodunk a történteken. Legyünk kicsit összeszedettebbek, tudatosabbak és csak megfontoltan hozzuk napvilágra gondolatainkat, véleményünket. Úgy, hogy feleslegesen ne sértsünk meg senkit és magunknak se teremtsünk kellemetlen helyzeteket.

December 2-án a Vénusz is átlép a Skorpió jegyébe. Felszínre hozhat még titkokat, szélsőséges érzelmeket. A Vénusz szeptember-október folyamán haladt előre-hátra a Skorpióban. Most bő 1 hónap lesz mire keresztül megy ismét a Skorpió jegy egészén. Hozhat anyagiakkal, biztonsággal kapcsolatos eseményeket. Mivel a szembenálló Uránusz akár vissza is állíthat egy hirtelen megváltozott helyzetet, ezért elképzelhető például, hogy ha ősszel veszteség ért minket, akkor most visszakapunk valamit. A párkapcsolatokra is igaz ez, amolyan gyűlölök, vagy szeretek érzésink lehetnek. Például akik az ősz folyamán szakítottak, azok most újra egymásra találhatnak. De sajnos fordítva is bekövetkezhet: ha ősszel boronálódtak össze, akkor most kerülhet szakításra sor. De sosem egy külső erő az, ami mozgat minket, bármennyire is könnyű a felelősséget áthárítani. Mindig a mi döntésünk, hogy hogyan reagálunk egy eseményre, vagy hogyan változtatunk, vagy épp nem változtatunk egy élethelyzeten. Ha nem teszünk semmit, az is egy döntés.

December 3-án és a következő néhány napban változhatnak érzéseink, vágyunk arra, hogy valakivel összetartozzunk, egységet alkossunk. Ezért hajlandóak leszünk akár fel is adni azt a késztetésünk, hogy kioktassunk másokat és minden helyzetben meg akarjuk mondani, hogy szerintünk hogy kéne ezt csinálni. Fontosabbak lesznek az érzelmek, mint az, hogy kinek van igaza. Legalábbis az Égbolton adott lesz minden energia a békességhez, a béküléshez. Használjuk hát ki!

December 7-én reggel 8 óra 20 perckor Újhold lesz a Nyilas jegyében. Legyünk optimisták, lelkesek! Találjuk meg mindennek a jó oldalát! Ez nem azt jelenti, hogy veszítsük el ítélőképességünket. Ha valami rosszul esik, fájdalmas, akkor engedjük meg magunknak az érzést! De ha túl vagyunk rajta, akkor nézzük meg, hogy mit meríthetünk a történtekből. Mit tesz hozzá a személyiségünkhöz  az, amit átéltünk? Most nem kell semmit tennünk, csak bizakodva várni a jövőt és közben élvezni a jelen pillanatot! Adjuk át magunkat a pihenésnek, időnként mentsük fel magunkat a napi rutinok alól! Engedélyezzünk magunknak egy kis lazítást és főként fektessünk nagyobb hangsúlyt érzelmi életünkre!
Ezen a napon a Merkúr is befejezi látszólagos hátráló mozgását és ismét előre indul. Rendezhetjük gondolatainkat, kapcsolatainkat és mindennapi teendőinken is változtathatunk.

December 8-tól a Nyilas Jupiter és a Bak Szaturnusz bő 1 hónapra olyan fényszögkapcsolatba kerülnek egymással, aminek energiája segít belátni tévedéseinket, segít megtalálni azt az eszközt, amivel meg tudjuk oldani feladatainkat és ami lehetővé teszi, hogy elképzeléseinket valódi célokká érleljük. Az év utolsó napjaiban érdemes “fülelnünk” belső hangunkra, intuícióinkra. Ekkor lesz a legerőteljesebb ez a hatás.

December 10-től pár napig a lelkünket gyógyító, a sérelmeinket elfeledtető energiákat kapunk. Hogy a közel-, s régmúlt rossz emlékű eseményeit magunk mögött hagyva, megbocsájtva, vagy megbocsájtatva, tiszta szívvel várhassuk a szeretet ünnepét.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza