Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

APRÓ ÖRÖMEINK

2018.07.10.

Július közepét a visszafogottság, a kevesebb több elve hatja át.

Július 11-től a Jupiter négy hónapos látszólagos hátráló mozgása után, bár hivatalosan ismét előre indul, de még pár napig egyhelyben állónak látszik. Ez a tavaly december közepi eseményeket, megéléseket hozhatja vissza mindennapjainkba. Érdemes visszagondolnunk, hogy mi minden történt akkortájt velünk. Mi az, aminek elfogadása esetleg nehézséget okozott. A Jupiter topogása, lassú elindulása miatt most néhány napig újra szembesülhetünk akár ugyanazokkal a szereplőkkel, ugyanazzal a szituációval, vagy talán más résztvevőkkel, más eseménnyel, de hasonló belső érzetekkel. Ha decemberben esetleg túlreagáltunk egy helyzetet, de ezt felismertük és tanultunk belőle, most valószínűleg lehetőséget kapunk arra, hogy megmutassuk, tudjuk mi ezt higgadtabban, bölcsebben is kezelni.
A planéták ebben az időszakban segítik lelki egyensúlyunk megtalálását, türelmes, megfontolt hozzáállásunkat és érzelmi kiteljesedésünket. Töltsünk több időt szeretteinkkel, családunkkal! Mutassuk ki érzéseinket, élvezzük az örömteli pillanatokat! A bolygóállások is ahhoz adnak energiát, hogy nagyra értékeljük életünk kis dolgait. Hogy kiélvezzük a meghitt perceket és ne a bevásárlóközpontokban konzumáljunk mértéktelenül.
Figyeljünk azonban arra, hogy ne vigyük túlzásba a hozzánk közelállók iránti aggodalmat! Ne kezdjünk el reszketni a család, vagy a párkapcsolat harmóniája miatt! Különösképp ne engedjünk teret a féltékenység zöldszemű szörnyének! 

Július 13-án hajnalban Újhold lesz a Rák jegyében. Fókuszáljunk a családra, öleljünk, szeressünk, romantikázzunk! Most lelki sérüléseinkből is könnyebben gyógyulhatunk. Békénket, biztonságunkat az összetartozásban lelhetjük meg. Keressük ebben a tökéletességet, a boldogságot! Ha ez nem sikerül, vagy nem akarjuk és mégis az anyagi síkon szeretnénk tökéletest, az csak az elégedetlenség felé visz. Azt érezhetjük, hogy bármennyi pénzünk van, az nem elég. Hogy bármilyen csinos nő, vagy jóképű férfi van mellettünk, mégsem tetszik igazán. Hogy hiába habzsoljuk az élvezeteket, még többre vágyunk. Szeretnénk megmutatni, hogy vagyunk valakik. De ez most nem fog menni másoktól függetlenedve, vagy pénzünket villogtatva, hatalmunkat fitogtatva. Csak másokkal közösen, valakiken keresztül, a megbecsülés útján élhetjük át, hogy valóban Valakik vagyunk, igazán nagy “V”-vel.

Július 15-től augusztus közepéig az Égiek egy visszafogott, szolíd életvitelre ösztönöznek. Arra, hogy a fogyasztói társadalom sodrában magunkat korlátozva felfedezzük a mindennapok szépségét. Hogy vegyük észre a körülöttünk lévőket. Például próbáljunk lemondani a huszadik olyan kütyüről, amit két nap alatt megununk és a sarokba dobunk a másik tizenkilec mellé és inkább segítsük azt, akinek szüksége van rá. Nem kell “mélyszegények” felemelésére, vagy karitatív jócselekedetekre gondolnunk, bár kereshetünk ilyen élethelyzeteket is. Elég, ha kicsit jobban körülnézünk a közvetlen környezetünkben. Nincs ott valaki, akinek hiányzik valami? Legalább egy kedves szó, egy ölelés, egy kicsit több odafigyelés?

Július 18-tól egy kisebb érzelmi hullámvasút indul. Itt az ideje, hogy megfagyott érzelmeinkkel, vagy a múltból származó fájdalmainkkal foglalkozzunk egy kicsit. Szembesülhetünk azzal, hogy önelfogadási nehézségeinkből fakadó társfüggőség miatt ragadtunk egy kapcsolatban. Vagy túl sokat adunk a külvilág véleményére és ezért kényszerülünk  egy nem kívánt élethelyzetbe. Ráeszmélhetünk, hogy nem azért jutottunk idáig, mert az csak úgy megtörtént velünk és mi talán  még ott sem voltunk. Felismerhetjük, hogy bizony van felelősségünk a helyzet kialakulásában. Mindezek hozhatnak érzelmi válságot, a magányosság érzetét és egy kis befelé fordulást is. De nem kell kétségbeesnünk! Csak ismerjük fel a jelenséget és már indulhatunk is a “gyógyulás” útján. De ne akarjunk “gyorséttermi” megoldásokat! Mint ahogy nem 2 perc alatt jutottunk el idáig, a pályamódosítás sem 2 perc lesz. Hallgassunk a szívünkre, kövessük ütemét! Ne rágódjunk a múlton, hiszen már mögöttünk van!  Ne féljünk a jövőtől, mert úgysem tudjuk kitalálni mi fog történni! Leljünk rá  inkább a mindennapok szépségére, az apró örömökre és töltsük csordultig lelkünket ezekkel a “kicsinységekkel”!


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza