Asztrológia a mindennapokban

ÁLOM vagy VALÓSÁG?

2018.02.09.

Február közepén rózsaszín szemüvegen át láthatjuk a világot.

Február 11-én még munkálhat bennünk, hogy mennyire vagyunk képesek elfogadni más megközelítéseket, más gondolkodásmódot. Minél rendíthetetlenebbül ragaszkodunk tekintélyünkhöz, dogmáinkhoz, annál nehezebb nyitnunk az újdonságok felé. De ugyanakkor erős energiák hatnak ránk annak érdekében, hogy vágyjunk egy közösségre, akarjunk valahova tartozni. Valódi, együttműködő, együtt “lélegző” közösséget azonban csak úgy tudunk alkotni, ha elfogadjuk, hogy bár vannak közös pontjaink, közös érdeklődési körünk, de mégis egyediek vagyunk. Ahhoz, hogy a sok különleges individum ki tudjon teljesedni ebben az egységben, el kell tudnunk fogadni  a miénktől eltérő tulajdonságokat, megnyílvánulásokat. Persze mindennek van határa. Ha olyan szélsőséggel találjuk szemben magunkat, ami nem fér meg saját értékrendünkkel, akkor rossz helyen vagyunk, jobb ha keresünk valami hozzánk közelebbállót. De mielőtt változtatunk, vagy erős kritikát fogalmazunk meg, azért vizsgáljuk meg pontosan mivel nem tudunk azonosulni. Lehet, hogy nem is olyan távoli az a szemléletmód, vagy viselkedés, amivel épp találkozunk.
Ezen a napon a Vénusz a Halak jegyébe lép, jelezve, hogy az egységben meglelhetjük örömünket, biztonságunkat. De, ahogy már sokszor írtam róla, a stabilitást most is az állandó változásban kell keresnünk. Ne törekedjünk “befagyasztani” a kialakult helyzetet. A hal is csak vízben tud úszni, ott érzi jól magát, jégben nem. Ússzunk tehát, mint hal a vízben!

Február 12-től azzal szembesülhetünk, hogy ha nem vagyunk benne érzelmileg a kapcsolatainkban, akkor nem is tudunk vele azonosulni. Ez odáig is vezethet, hogy néhány kötődésünket, baráti szálunkat elvágjuk, vagy más közösségeket keresünk. Olyan kapcsolatokra törekszünk, ahol kölcsönösen el tudjuk fogadni egymást. Nemcsak a tetszetős tulajdonságokat, hanem a kissé idegesítőeket is. Pusztán azért, mert úgy szeretjük a másikat, ahogy van. Az összes jóságával és furcsaságával együtt. Érzéseink pedig kihozzák belőlünk mind a toleranciára, mind az alkalmazkodásra, a változásra való képességet. Fontosabbak lesznek az együtt eltöltött örömteli percek, minthogy azt vitassuk kinek van igaza és miért.

Február 15-én az esti órákban Újhold lesz a Vízöntő jegyében. Kedvező időszak közösségek létrehozásához, barátságok megerősítéséhez. De mindenképp úgy, hogy a barátságot, a közösséget ne egy védőburoknak, egy biztonságos kis fészeknek használjuk. Élvezzük összes előnyét, az együttlét örömét, de őrizzük meg identitásunk. Ne azért tartozzunk valahova, vagy valakihez, mert olyan félelmetes egyedül a külvilágban. Legyünk olyan felnőttek, akik tudnak önállóan, felelősséget vállalva létezni, de szeretnek az együtt töltött időben feltöltődni, új élményeket szerezni.

Február 16-tól egészen a hónap végéig a Vénusz és a Neptun együtt sétálnak a Halak jegyében. Vigyázat! Felkerül a rózsaszín szemüveg. A két bolygó így közösen képes például a biztonság látszatát kelteni, vagy akár azt sejtetni, hogy életünk nagy szerelmére leltünk. De érdemes a költekezésünkre is odafigyelni, mert most könnyen elillan a pénzünk is úgy, hogy azt sem tudjuk mire ment el.
Ezek a napok kedvezőek viszont baráti találkozásokhoz, olyan igazi “kiöntömalelkem” beszélgetésekhez.

Február 17-én a Hold is csatlakozik a Vénuszhoz és a Neptunhoz. Felerősödhetnek intuícióink, álmaink meghatározóak, erőteljesek lehetnek. De lebeghetünk tíz centivel a föld felett, egyfajta túláradó szeretetet érezve a körülöttünk lévők iránt.

Február 18-tól csak tovább fokozódik ez az idill. Február 18-án a Merkúr, majd 19-én a Nap is a Halak jegyébe lép. Most már tényleg minden rózsaszín. De vajon mennyi ebből a valódi és mivel csapjuk be magunkat? Próbáljunk kicsit visszatérni a valóságba, nézzünk a mélyére annak a területnek, ahol nagyon ideálisnak ítéljük helyzetünket. Mi történik velünk? Csak kivetítünk egy képet és illúziókban ringatjuk magunkat, vagy valóban minden nagyon szép, mindnen nagyon jó és mindennel meg vagyunk elégedve? Ha ez utóbbi, akkor bátran adjuk át magunkat az érzésnek! Élvezzük ezt a kegyelmi állapotot és legyünk hálásak minden boldog percért, ami megadatott.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu