Asztrológia a mindennapokban

ADVENTI ÉLEDEZÉS

2018.12.09.

December közepén már kezdhetünk újra töltődni.

December 11-én még mindig nem a nagy attrakciók idejét éljük. A Mars még a Halak jegyében halad, feszült fényszögkapcsolatban a Nyilas Nappal. Olyan igazi “lekvárság”, kimerültség lehet rajtunk. Legszívesebben téli álmot aludnánk, semmihez nincs elég lendületünk. Azt sem tudjuk mihez kezdjünk. Talán azt sem értjük, hogy ami régóta a szívünk vágya volt, az most miért hagy minket hidegen. Egyáltalán. Váltsuk valóra korábbi terveinket, vagy hagyjuk a fenébe?  Igazán elveszettnek és mérhetetlenül fáradtnak érezhetjük magunkat testileg és lelkileg egyaránt. De ne essünk kétségbe! Az év végéig szép sorban megszűnnek azok a bolygókapcsolatok, amik ezeket az érzéseket keltik bennünk. Kitisztul majd a kép és erőnk is lesz cselekedni. Most csak legyünk türelmesek és ne legyen lelkiismeretfurdalásunk, ha nem vagyunk minden percben aktívak és hasznosak!

December 12-én máris jön a segítség. Ha az elmúlt hetekben felborult a belső egyensúlyunk, netán kapcsolatainkban is zűrzavar keletkezett, akkor a következő bő 1 hétben a Szaturnusz segít kicsit öszzelapátolni lelkünket, rendezni sorainkat. A kapcsolatok tekintetében a “rendezettség” persze attól függ, hogy milyen irányba szeretnénk terelni kötődésünket. Alkalmas napok ezek arra, hogy új energiával töltsük fel és “összeragasszuk” azt, ami eltörött, meggyógyítsuk azt, ami megsérült. De ha valami már atomjaira hullott szét és nincs mit megjavítani, akkor dönthetünk úgy is, hogy felszámoljuk mindazt, ami mára csak illúzió maradt.

December 13-án a Merkúr ismét a Nyilas jegyébe lép. Miután majdnem két hétig a Skorpióban merítkezett, kész felüdülés, hogy ismét az optimista és lelkes Nyilasban halad. Hatására nyitottabbak lehetünk a világra, új ismerettségekre, más szemléletmódokra. Annál is inkább, mert a hónap végéig újra a Jupiterrel járnak kéz a kézben, amolyan mester és tanítványa módjára. Elfogadóbbak, toleránsabbak lehetünk, kíváncsian érdeklődhetünk a minket körülvevő emberek és dolgok iránt.
Nagy könnyebbség, hogy ezen a napon szűnik meg a biztonságunkat, pénzügyi helyzetünket, kapcsolatainkat és belső harmóniánkat esetleg kibillentő Vénusz és Uránusz szembenállás. Megnyugtató, hogy lassan megoldódhatnak ilyen jellegű ügyeink is.

A következő néhány napban figyeljünk álmainkra, bevillanó gondolatokra, képekre! Erősen intuitív napok jönnek, amik segítenek alakítani kissé elakadt elképzeléseinket. Egyelőre csak értelmezzük ezeket a sugallatokat, próbáljuk beépíteni korábbi elképzeléseinkbe!

December 16-tól már igazán megkezdődik a karácsonyra való lelki felkészülés. Az Égi hatások is ezt segítik. Gyógyulnak lelki sebeink, belátóbbak, békésebbek lehetünk. Átgondolhatjuk azt is, hogy miben tudunk engedni, hogyan tudunk alkalmazkodni másokhoz vagy egy helyzethez annak érdekében, hogy minden szereplő jobban érezhesse magát.

December 17-én újabb, eddig esetleg feszültséget okozó planéták, nevezetesen a Nap és a Mars fényszögkapcsolata szűnik meg. Kezdhetünk már éledezni, kicsit mocorogni, nyújtózkodni. Lassacskán visszatér az energiánk. De az aktív cselekvés helyett még mindig inkább a lelkünkre figyeljünk! Tanuljunk meg bízni a megérzéseinkben, higgyünk magunkban, hallgassunk a szívünkre!

December 19-én biztonságérzetünk kerül fókuszba. Mitől érezzük biztonságban magunkat? Mihez ragaszkodunk? Mi hozza meg számunkra a belső békét? Ezeken a kérdéseken érdemes töprengenünk ezekben a napokban.

December 20-án a Neptun és a Mars is elengedi egymás kezét. Elválásuk lehetőséget ad arra, hogy szép óvatosan tovább töltsük lemerült akkumulátorainkat. Hogy a téli napforduló, majd az ünnepek előtti utolsó napok már lelkileg regenerálódva, fizikailag megfrissülve találjon bennünket, hogy aztán a karácsonyt valóban örömmel és szeretettel telve élhessük át.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu