Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

A TRANSZFORMÁCIÓ IDŐSZAKA

2020.10.30.

November a gyökeres változások hónapja

Novemberben nagyon erős, feszítő, sorsfordító energiákkal találkozhatunk. A Bakban haladó Jupiter-Szaturnusz-Plútó egész hónapban egymással szorosan (5 fokon belül) összekapaszkodva haladnak az Égbolton. Kimozdítanak minden megkövült, berögzült állapotból. Arra tanítanak, hogy ne csak sodródjunk az életben, hanem felelősséggel felvállaljuk sorsunkat.

November 1-8.
A Skorpióban járó Nap még egész héten szembenállásban lesz a Bika Uránusszal. Továbbra is előfordulhat, hogy megdől régi elképzelésünk, gondolkodásmódunk, összeomlik idillikusnak vélt helyzetünk. Felszínre kerülhetnek olyan titkok, amik megingathatják biztonságérzetünket. Hogy mekkora változást élünk meg, az attól is függ, hogy milyen nagyra növesztettük egonkat. Ez a planétaállás ugyanis az ego bukását segíti. Minden olyan élethelyzetünkbe változást hozhat, ahol eltúloztuk az irányítást, elnyomtunk másokat, ahol mindenáron egyedül akartunk megoldani problémákat, ahol képtelenek voltunk másokkal együttműködni, másokat elfogadni.
November első hetében a Mérlegben hátráló Merkúr megkapja a „nagy triumvirátus” átalakító energiáját. Bár feszült fényszöggel kapcsolódnak a bolygók, de mégis lehetőséget adnak arra, hogy kommunikációnkat, szemléletmódunkat és kapcsolatainkat (különösen párkapcsolatunkat) egy harmónikusabb, kiegyensúlyozottabb állapotba hozzuk. Vagy legalább szemügyre vegyük, hogy mi mindenen kellene változtatnunk ahhoz, hogy ezt elérjük. Érdemes arra figyelnünk, hogy ez elsősorban egy belső munka legyen és ne torkolljon másokkal való vitába, partnerünk hibáztatásába.
November 4-én a Mérleg jegyében eddig hátráló Merkúr egyenes irányba fordul. Most már meg is mutathatjuk, hogy ez a belső munka milyen változásokat generált bennünk és hogyan vagyunk képesek a külvilágban is új alapokra helyezni kommunikációnkat, kapcsolatainkat. Különösen nagy jelentőséggel bírhat ez az átalakulás, hiszen
November 5-től a hónap közepéig a Kos Mars szembenállásban lesz a Mérleg Vénusszal. Összeütközésbe kerül az akarat, az önfejűség, a harmóniával, kiegyensúlyozottsággal. A férfi energia a női energiával. A kiáradás a befogadással. A cél az, hogy a marsi és vénuszi energiákat egyensúlyba hozzuk úgy, hogy egymást kiegészítsék és ne egymásnak feszüljenek. Az eszköz pedig, amin keresztül ezt megvalósíthatjuk: az egonk háttérbe szorítása. A nagy akarás helyett engedjünk teret a dolgoknak, hagyjuk hogy megmutatkozzanak! Ebben az időszakban erőből amúgy sem fogunk tudni semmit sem megvalósítani, véghezvinni. Be kell lássuk, hogy van felettünk valami erősebb - Sors, Univerzum, hívjuk bárhogy - aminek törvényeit muszáj elfogadnunk.

November 9-15.
November 10-én éjjel a Merkúr ismét a Skorpió jegyébe lép. Az ősz folyamán már járt ezen a ponton, szeptember utolsó hetében egyenes irányban és október utolsó napjaiban látszólag hátráló mozgásban haladva. Érdemes átgondolnunk ezeket az időszakokat. Változott-e kommunikációnk, szemléletmódunk, kiderült-e valami, amit elhallgattunk, vagy esetleg más titkolt el előlünk. Kaptunk-e olyan hírt, információt, ami érzékenyen érintett bennünket. A hónap végéig, amíg a Merkúr a Skorpió jegyén vonul keresztül, lehetőségünk lesz, hogy az ősz folyamán megtapasztaltakat beépítsük gondolkodásmódunkba, lényegesen másképp lássunk rá és ítéljünk meg embereket, eseményeket, élethelyzeteket. Vegyük észre, hogy a történtekben mi az, ami épít, ami segíti fejlődésünket, előre viszi kapcsolatainkat.
November 12-től egy kiemelten fontos és rendkívül erős energiákkal bíró hét következik. A Skorpióban haladó Nap és a Mérleg Vénusz kerül fényszögkapcsolatba a nagy átalakító hármassal, a Bak Jupiter-Plútó-Szaturnusz hármasával. Bár a Nap fényszögkapcsolata önmagában kedvező, pozitív hatású, de elsősorban akkor, ha ezt egy belső transzformációra használjuk. Egonk növesztéséhez egyenesen alkalmatlan ez a kapcsolódás. Viszont megtanít minket arra, hogy a lélek útja mindenkinél más és más. Nem érezhetjük ugyanazt, mint más és ugyanazok az események, helyzetek is eltérő érzéseket válthatnak ki belőlünk. S, ha ezt képesek vagyunk megérteni és elfogadással fordulni egymás felé, az kapcsolatainkban is jelentős fordulatot hozhat. Ezt segíti a „triumvirátus” Mérleg Vénusszal való feszült, de tanulásra lehetőséget adó kapcsolódása.
November 13-tól a Skorpió Merkúr bő 1 hétig lesz ismét szembenállásban a Bika Uránusszal. Amivel október első harmadában szembesültünk, amikre esetleg ebben az időszakban derült fény, azokban a témákban most továbbléphetünk, más módon közelíthetünk, a korábbitól eltérően reagálhatunk. Érdemes jobban figyelnünk arra, hogy higgadtak maradjunk, mert ez a bolygókapcsolat erős feszültségeket hozhat a mindennapjainkba. Ne mondjunk, ne tegyünk olyasmit, amit később megbánhatunk. Maradjunk tudatosak, éberek!
November 15. energiái sorsfordítóak lehetnek. Egyrészt reggel 6 óra után néhány perccel Újhold lesz a Skorpió jegyében. Egy szellemi és lelki transzformáció lehetőségének energiáját hordozza ez az Újhold. Hajszál pontos fényszögbe kerül a Bak Jupiterrel, mely együttáll a gyökeres változásokat jelentő Plútóval és sorsunk útjelzőjével, a Szaturnusszal. A Felszálló Holdcsomópont - mely múltunkat, terheinket, karmánkat jelöli - szintén kapcsolódik a Skorpió Nap és Hold együttállásához. Nincs tovább időhúzás, kifogás, halasztgatás, muszáj felvállalnunk mindazt, ami egy magasabbrendű törvényszerűség szerint való. Nem lehet tovább ellenállni, küzdeni. Jobb, ha átadjuk magunkat a Sorsnak és belesimulunk az Univerzum rendjébe. Ez nem azt jelenti, hogy csak sodródjunk az árral és ne csináljunk semmit. Épp ellenkezőleg. Figyeljük a lehetőségeket és ragadjuk meg! De ha valamit már régóta erőltetünk és nem megy, azt engedjük el! Lehet, hogy nehéz és fájdalmas, de mégis ezzel teremthetünk helyet valami másnak, valami jobbnak, élvezhetőbbnek, sorsunkkal egybeforrónak.
A Kos Mars előre indulása is ehhez ad lendületet. A Mars július végén járt ezen a ponton és szeptember közepe óta volt látszólag hátráló mozgású. Ezalatt az időszak alatt végiggondolhattuk, hogy mit akartunk, ami nem sikerült. Mire vágytunk, ami nem, vagy nem úgy valósult meg, ahogy szerettük volna? Okoltunk-e ezért másokat? Bonyolódtunk-e vitákba? Ha fájdalmakkal, gyulladással, vérnyomás problémákkal járó tüneteink voltak a retrográd időszakban, akkor rájöttünk-e, hogy mi az, amit erőltettünk, túlvállaltunk, vagy épp nem tettünk érte semmit? Ha megválaszoltuk ezeket a kérdéseket, levontuk a tanulságokat, akkor a Mars egyenesbe fordulásával már cselekedhetünk is. De másképp mint eddig! Úgy, ahogy azt erőnk és a lehetőségünk engedi. Nem felmentve magunkat a felelősség, az aktív cselekvés alól, de nem is túlerőltetve akaratunkat.

November 16-22.
A hét első napjait továbbra is ezek az erőteljes, lelket és szellemet átalakító energiák uralják. Természetesen sosem a szenvedés, a nehézségek teremtése a cél, hanem a tanulás, a továbblépés, a fejlődés. Ettől még érezhetjük megpróbáltatásnak a bennünk, vagy körülöttünk zajló eseményeket, az élethelyzetet, amiben vagyunk. De igyekezzünk szem előtt tartani, hogy rajtunk is múlik mit élünk meg.
November 20-tól már kicsit enyhül ez a szorítás. A Skorpióban járó Nap kikerül a Bak Jupiter-Plútó-Szaturnusz hármasának szorításából és a Mérleg Vénuszt is néhány napon belül elengedi a triumvirátus.
November 21-én kora délután a Vénusz a Skorpió jegyében folytatja útját. A Skorpióra jellemzően, szélsőségeket hozhat ez az energia a párkapcsolatokat, az anyagi javakat és a biztonságérzetünket illetően. Megtapasztalhatunk veszteséget, lemondhatunk dolgokról, de megjelenhet a szenvedély, az átalakulás is az életünkben. Mindez lehet egy belső átalakulás, vagy egy élethelyzet megváltozása. De ez utóbbi bekövetkezése is kiválthat belőlünk egy mély lelki transzformációt.
Néhány órával később pedig a Nap lép át a Nyilas jegyébe, hitet, optimizmust hozva életünkbe. Egy olyan fajta hozzáállást, szemléletmódot tanulhatunk, mely által képesek lehetünk nemcsak a jót elfogadni, hanem a nehézségeket is úgy értékelni, hogy értünk van, valaminek kiindulópontja, fejlődésünk és tudatosodásunk lehetősége.
November 22-től a Skorpió Merkúr a Halak Neptunusszal kerül fényszögbe. Rajtunk múlik, hogy folytatjuk-e tovább azt a kommunikációt, gondolkodásmódot, amit korábban és vállaljuk, hogy esetleg elveszítünk kapcsolatokat, lemondunk kötődésekről, vagy megtanulunk másképp gondolkodni, másképp kommunikálni, kapcsolatokat teremteni annak érdekében, hogy szeretetben, egységben lehessünk másokkal.
Szándékunkat a Skorpió Vénusz Bika Uránusszal való, a hónap végéig tartó szembenállása is erősíti. Elengedünk, vagy átalakulunk. Legyen szó párkapcsolatról, anyagiakról, biztonságról, csak az állandó változásban, annak elfogadásában, az alkalmazkodásban lelhetünk stabilitást. Hiszen egyetlen dolog van az életben, ami állandó és ez nem más, mint a változás. Bízzunk magunkban, bízzunk a sorsunkban és fogadjunk nyitottan, optimistán minden új helyzetet.

November 23-30.
A hét első felében kapunk egy szusszanásnyi időt, az eddig feszítő bolygókapcsolatok jelentős része kienged, megszűnik.
November 26-tól  néhány napig a Skorpió Merkúr kapja meg ismét a Bak Jupiter-Plútó-Szaturnusz átformáló energiáját, ezúttal kedvező fényszögkapcsolattal. Mivel a Merkúr a Halak Neptunuszhoz is egy pozitív töltetű fényszöggel kapcsolódik, ezért gyógyulhat mindaz, ami eddig a kommunikációnkat, szemléletmódunkat, kapcsolatainkat illetően feszültséget okozott. Természetesen nem állhat vissza minden a régi működésmódba. A gyógyulás akkor indul be, ha képesek voltunk más szemmel tekinteni emberekre, helyzetekre, eseményekre. Ha képesek voltunk a változásra, a változtatásra.
November 30-án a Halak jegyében járó Neptunusz egyenes irányba fordul. Június utolsó hetétől volt látszólag hátráló mozgású és addig a pontig hátrált ahol március elején járt. A retrográd időszak alatt átgondolhattuk, hogy mit jelent számunkra egységbe forrni valakivel, önzetlenül tenni másokért, vagy akár lemondani valamiről a másik kedvéért. Érdemes visszagondolnunk erre a pár hónapra. Kinek és mikor lehettünk volna jobban segítségére? Vagy esetleg mi lettünk áldozatai egy helyzetnek? Netán összezavarodtunk, szétcsúsztunk, mert kiestünk a mindennapok megtartó erejű rutinjából? Vagy egy álomvilágban éltünk, ami most összeomlott? A Neptunusz előreindulásával megmutathatjuk, hogy tudjuk mi ezt másképp is. Képesek vagyunk áldozatokat hozni, önfeláldozóan cselekedni, vagy elengedni illúzióinkat, ha épp az visz előre.
Ugyanezen a napon délelőtt 10 óra 30 perckor Telihold lesz az Ikrek jegyében. Kimondhatjuk mindazt, ami lelkünk mélyén lakozik. Hangot adhatunk érzéseinknek. Beláthatjuk, hogy minden úgy jó, ahogy van. Pontosan úgy történnek a dolgok, ahogy nekünk arra szükségünk van. A Telihold energiájából pedig ahhoz meríthetünk erőt, hogy képesek legyünk alkalmazkodni új helyzetekhez, rugalmasan fogadjunk váratlan eseményeket. De bármi is történjék, mindig maradjunk hűek önmagunkhoz.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza