Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

A NAGY UGRÁS

2018.05.10.

Fedezzünk fel új lehetőségeket, közelítsünk új szemléletmóddal!

Május közepe már meglehetősen mozgalmasnak mutatkozik, több planéta is jegyet vált, új energiákat hozva mindennapjainkba.

Május 11-től egyre közelebb kerül egymáshoz a Merkúr és az Uránusz. Emiatt kicsit túlfeszülhetnek az idegeink, kapkodhatunk, a balesetek gyakorisága is megnőhet. Jobb, ha számolunk előbb tízig, mielőtt bármit cselekszünk. Fontoljuk meg reakcióinkat, legyünk összeszedettebbek, óvatosabbak, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket! A korábban kitűzött céljainkat se rángassuk össze-vissza ezekben a napokban! Gondoljuk végig mit akartunk elérni, mennyi energiát fektettünk már bele! Adjunk időt magunknak és ne hagyjuk, hogy hirtelen felindulásból változzon meg gyökeresen útirányunk! Használjuk ki azonban azokat a zseniális ötleteket, amik segítik és színesítik céljaink megvalósítását! Támaszkodjunk intuíciónkra, mostanában nem leszünk híján vele! Legyünk nyitottak, hallgassunk meg másokat, szabaduljunk meg régi gondolatmintáinktól és adjunk teret az újaknak! De ne engedjünk holmi külső csillogásnak, valami felszínes ragyogásnak! Jöjjön legbelülről, meggyőződésből, szeretetből a választásunk! A “csakazértismegmutatom” hozzáállás most nem vezet eredményre. Kitartásra persze szükség van, de dacos, pukkancs okoskodásra semmiképp.

Május 13-án kora délután a Merkúr a Bika jegyébe lép, megfontoltságot és talán új gondolkodásmódot hozva életünkbe. Fel kell tennünk a kérdést: mi az, ami értékes számunkra, mi jelent biztonságot és mi kockázatot? A Merkúrt hamarosan követi majd az Uránusz jegyváltása is, addig van néhány napunk átgondolni mi az igazi kincs az életünkben. Fontos lenne visszavennünk a pénzhajhászásból, a “semmi nem elég” hozzáállásból. Megérteni, hogy a biztonság nem az anyagi világban, főleg nem a pénzben, vagyonban keresendő, hiszen az mindig változik. Legjobb, ha erősítjük önbecsülésünket és először saját magunkban találjuk meg azt a kellemes kis fészket, ahol szeretve érezzük magunkat. Ne amiatt higgyük, hogy vagyunk valakik, hogy még jobb kocsink, még nagyobb lakásunk van, vagy még messzebbre tudunk menni nyaralni! Persze senkit nem arra szeretnék bíztatni, hogy mostantól karthauzi szerzetes módjára élje tovább az életét. Szükségünk van pénzre, egyéb anyagi javakra. De ne ez legyen kapcsolataink meghatározója, életvitelünk alapja és célja! Ha képesek vagyunk vágyainkat kordában tartani, örülni annak, ami van, akkor sokkal derűsebb napokat élhetünk. Higgyük el, hogy ami a “Sors könyve” szerint nekünk adatott, azt meg is kapjuk! De, ha olyan valamiért küzdünk, ami nem a miénk, az csak örök elégedetlenséget gerjeszt bennünk és megkeseríti életünket.

Május 15-én erre erősít rá a  kora délutáni órákban létrejövő Bika Újhold és a néhány órával később a Bikába lépő Uránusz is. Négy bolygó is a Bika jegyében tartózkodik ezen a napon, ezért nagyon erősen előtérbe kerülhetnek értékeink, ragaszkodásaink, biztonságunk, élvezeteink, de kitartásunk, vagy épp makacsságunk, nyakasságunk is terítéken lehet.
Az Újhold energiája lehetőséget ad arra, hogy átértékeljük dolgainkat, hogy új szemlélettel közelítsük az anyagi világot, hogy az állandó változásban is biztonságra leljünk.
Az Uránusz erejét pedig felhasználhatjuk ahhoz, hogy korlátot szabjunk anyagiasságunknak, vagy csökönyös ragaszkodásainknak. Lesz rá időnk, hiszen az Uránusz 2025. nyaráig a Bikában fog haladni. Viszont, ha nem nagyon fűlik a fogunk ehhez az önreformhoz, ha továbbra is punnyadunk komfortosnak vélt kis akváriumunkban, aminek vize már talán kezd poshadni, akkor az Uránusz robbanthat. Váratlanul olyan életeseményt hozhat, ami rákényszerít minket a változásra. Ráébreszt esetleg arra, hogy annyit dolgozunk, hogy észre sem vesszük a gyerekeink felcseperedését, vagy az idejét sem tudjuk mikor voltunk kettesben vacsorázni a párunkkal, vagy mikor volt időnk akár saját magunkra. Lehet, hogy mind a gondolkodásmódunkon, mind az életvitelünkön kénytelenek leszünk változtatni. Mindenesetre a régi, a megszokott nem maradhat ugyanúgy. Kell valami megújulás. Az, hogy ez egy új helyen, új emberekkel, új párral valósul-e meg, vagy a meglévőn javítunk, azt csiszolgatjuk fényesebbre, az rajtunk múlik. Az érzéseink fogják meghatározni döntésünket. Ha megvan még az érzelmi szál, a kötődés, akkor érdemes egy kis frisseséget, üdeséget vinni mindennapjainkba, emelni kapcsolataink minőségét. Viszont, ha kiüresedettnek érezzük a helyzetet, a kapcsolatot, akkor jobb, ha új vizekre merészkedünk. De fontoljuk meg alaposan és őszintén, nehogy elhamarkodottan döntsünk!

Május 16-án a Mars a Vízöntőbe lép és november közepéig itt bandukol. Talán nem is jó szó ez ide, hiszen a Vízöntő Mars a tettrekészséget, a nagy életerőt szimbolizálja. Most már elindulhatnak a dolgaink, mi is nagyobb aktivitást érezhetünk magunkban. Akár forradalmi változások is megjelenhetnek a különböző életterületeinken, attól függően, hogy a születési horoszkópunk szerint melyik esik a Vízöntő jegyébe. De feltétlenül figyeljünk arra, hogy ha változtatni szeretnénk, akkor legyen alternatívánk amiből választhatunk! Ne csak azt tudjuk, hogy mit nem akarunk! És főként kitörő szabadságvágyunk mentén nehogy a nagy semmibe ugorjunk! Hallgassunk az érzelmeinkre, amik most is hűen kísérik döntéseinket! De azért az eszünket se veszítsük el!

Május 19-én a Vénusz a Rák jegyében folytatja útját kb. 1 hónapig. Ráerősít az érzelmek fontosságára, sőt igyekszik megértetni velünk a helyes sorrendet az érzelmek és az anyagiak között. Azt, hogy az érzelmeink, a lelki kötődéseink mindenek felett állnak. Történjen bármi nehézség a fizikai világban, a szeretetteljes kapcsolataink nyújtanak valódi biztonságot, valódi támaszt és segítenek át a viharos időszakokon. Érdemes inkább ezeket megbecsülnünk, ezekhez ragaszkodnunk, örülnünk annak, hogy vannak és nem a szertefoszló anyagban keresnünk a boldogságot!


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza