Asztrológia a mindennapokban

(ÁT)VÁLTOZÁSOK

2019.02.28.

Március első hetében a planéták is jobban mocorognak. Jön már egy kis tavaszi zsongás.

A márciust - azon túl, hogy a hónap első napja a meteorológiai tavasz első napja is - a Vénusz jegyváltásával kezdjük.
Március 1-én az esti órákban ugyanis a Vénusz a Vízöntőbe lép és közel négy hétig halad ebben a jegyben. Hozhat megújulást, forradalmi változást értékrendünkben, kapcsolatainkban. Rajtunk múlik, hogy képesek vagyunk-e ezt a változást meglévő élethelyzetünkbe beépíteni, vagy inkább búcsút intünk és továbbállunk. De biztonságunkat, stabilitásunkat és anyagi helyzetünket érintően is jöhet váratlan esemény. Ezért most kulcsfontosságú, hogy mennyire tudunk a változásokhoz alkalmazkodni, az új helyzetet elfogadni. Hajlamosak lehetünk a régi dolgokat túlidealizálni, erősen kapaszkodni beléjük. Tegyük fel hát magunknak a kérdést: Jó ez nekem? Biztos ezt akarom? Azért egy elhamarkodott válaszadással nehogy kiöntsük a gyereket is a fürdővízzel! A Vízöntő Vénusz ugyanis az örök elégedetlenséget is kihozhatja belőlünk, arra sarkallva minket, hogy mindig valami újabbra, valami másra, többre vágyjunk. Lehet, hogy nem is tudjuk pontosan mire, csak már a régit nem tartjuk elég jónak. Egy pillanat műve és észre sem vesszük, hogy eltaszítottunk magunktól valami értékeset abban a hiú reményben, hogy ami ezután jön az biztosan sokkal jobb lesz. Hát nem biztos. Lehet, hogy csak más. Ezért döntésünket alaposan fontoljuk meg!

Március 4-5-én egyfajta belső nyugtalanság lehet úrrá rajtunk. Szeretnénk felszabadultak, függetlenek lenni, de valahogy mégis megijedünk a lehetőségtől. Főként azokban a helyzetekben érezhetjük magunkat akár érzelmileg, akár anyagilag kiszolgáltatottnak, ahol eleddig csak egy rózsaszín lufit fújtunk, mostanra már talán akkorára, hogy recseg-ropog-nyikorog és épp kipukkanni készül. S bár fohászkodunk mindenhez, hogy ne így legyen, léggömbünk nem bírja már sokáig és előbb-utóbb szétdurran. De sose bánjuk, ha így történik, hiszen megnyílik a tér és megláthatjuk mögötte a valódit.

Március 6. igazán sok izgalmat és érdekességet tartogat számunkra. Egyrészt a Merkúr látszólag hátráló mozgásba kezd a Halak jegyében, s így halad három hétig. Lesz időnk gondolkozni azon, hogy elképzeléseink reálisak-e, vagy egy álomképhez ragaszkodunk csupán. Másrészt ugyanezen a napon az Uránusz a Bikába lép, s egészen 2025. nyaráig tart, amíg ezen a jegyen végigbandukol. Mivel az Uránusz keringési ideje 84 év - ennyi idő alatt járja végig a zodiákus 12 jegyét -  ezért többnyire csak egyszer adatik meg életünkben, hogy egy adott állatövi jegy uránuszi energiáit megtapasztalhassuk. A Bika Uránusz hatásából már kaphattunk egy kis ízelítőt 2018. május közepe és november eleje között. Érdemes visszatekintenünk erre a közel 6 hónapra, történt-e ebben az időszakban olyan esemény, ami hirtelen változást hozott biztonságérzetünkben, anyagi helyzetünkben. Ha nem találunk ilyet, akkor is célszerű végiggondolnunk, hogy nem ragaszkodunk-e foggal-körömmel valamihez, ami felett már eljárt az idő, ami felfrissülésért, megújulásért kiabál? Vagy nem visszük-e túlzásba az anyagiak, netán az élvezetek hajszolását? Az Uránusz mindig hirtelen változást hoz, kibillent, majd visszarendez. De sosem a jól megszokott helyzet az, ahova visszatérhetünk, hiszen a célja a változás, a fejlődés, az értékek egyfajta újraértékelése. Ne várjuk hát, hogy minden a régi lesz! Az “átvészelés” most nem jó stratégia. A megújulás, a változással való együttáramlás viszont annál inkább. S, hogy ebbe ne kelljen belefeszülnünk, hanem lelkünkkel is azonos hullámhosszon lehessünk, a nagy Égi rendezők erre a napra egy Újholdat is időzítenek a Halak jegyében. Délután 5 óra után néhány perccel kerül pontosan együttállásba a Nap és a Hold, szorosan összekapaszkodva a Neptunnal. Érdemes figyelnünk felvillanó gondolatainkra, sugallatokra és az Újholdat megelőző és követő 1-2 nap álmainak üzenetére. Egységbe kovácsolhatjuk férfi-női oldalunkat, harmóniát teremthetünk kapcsolainkban, de szeretettel fordulhatunk a külvilág felé is, egyensúlyban tartva aktívitásra és pihenésre fordított energiáinkat.
S ha rálelünk arra az útra, amin igaz meggyőződéssel tudunk járni, akkor cselekedjünk ennek megfelelően! Kitartással, elszántsággal haladjunk rajta! Ne féljünk a nehézségektől, az átmeneti botladozásoktól! Valósítsuk meg álmainkat!

A következő napokban még révedezzünk, szemlélődjünk, figyeljünk befelé, gyűjtsük az erőt! De legfőképp szilárdítsuk meg hitünket, hogy bármi is történjék életünkben sose felejtsünk el szívből örülni annak, ami “jó” és lássuk meg a lehetőséget a “rosszban”, ébredjünk rá arra, hogy az nem ellenünk, hanem értünk van!



A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu